Mer protein än fett?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3425
  AvatarTina1980
  Deltagare

  Hur vet man om man äter som man ska, mest fett o inte lika mycket protein? Är ju som många andra lite ”rädd” för det här med fett, har i många år kört viktväktarna, räknat kcal osv men nu tänkte jag alltså göra en helomvändning. Sambon har gått ner ca 6 kilo på 3-4 veckor, han är rätt överviktigt men jag är väl normalviktig. Har gått upp o ner lite i vikt sista åren och allt sätter sig på magen så det känns obekvämt. Måste dessutom bli av med mitt sötsug och frosseri så jag tänkte testa, roligare när man äter samma mat oxå. Det blev lite lång förklaring detta…………..

  Inne på min 4:e dag nu, har väl inte haft så jättemycket omställnings problem, lita ont i huvudet. Jag har känt mig jättesvullen i magen, och kroppen, känns som om jag väger 10 kilo mer o är på väg upp men det är kanske bara inbillning. Jag har även känt mig illamående men det måste väl bero på att man inte är van vid det feta, ska man ta det som ett bra tecken, det går väl över???? Har ju hållit mig från allt sånt innan o alltid blivit dålig i magen om jag ätit ngn gryta med för mycket gräddde i.

  Jag har varje fall kört:

  Grekisk youghurt ca 1dl till frukost med lite bär, 1 ägg, lite ost och skinka med philadelphia ost på.
  Till lunch typ kyckling med coleslaw (hittade ett gott krämigt recept), eller kycklingsallad med sås gjord på creme fraiche
  Sen 1 eller 2 ägg o bacon till middag
  Ngn skiva brie ost till efterrätt eller mellanmål, eller en makrillburk.

  Äter jag för lite eller, vet att det individuellt men jag blir ju mätt när jag äter. Fast idag var jag hungrig efter bara 3 timmar, de andra dagarna har jag klarat mig i 6 timmar då det är dags för lunch. Vad händer om man äter mer protein än fett?

  #53181
  Avatarpseu
  Deltagare

  Lägg in allt du äter på en dag på http://minmat.net/ så får du bland annat se fördelning av Fett, Protein och Kolhydrater, samt även kcal.

  I LCHF siktar man på ca 75% fett, 20% protein och max 5% kh. Men nu är jag lite nybörjare men det är så jag förstår det i alla fall.

  #53180
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  japp, rätt pseu… skippa yoghurt och ät ägg o baccon till frukost;)

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.