Mest vätska eller?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5848
  AvatarSubabe
  Deltagare

  Hej.

  Jag har testat söka en del, men inte riktigt hittat svaret på det jag söker, eller någon annan tråd att posta i så jag ber om ursäkt om det här blir en tjatig tråd eller liknande.
  Jag har kört LCHF nu i 5 veckor och är hittills nöjd med hur jag mår iaf, har väl gått trögt med vikten men det kan jag ta.
  Hur som haver, jag bestämde mig för att få ”fuska” under midsommar, dvs någon potatis till sillen, och kanske framförallt bakispizzan på midsommardagen (inga kolhydrater i drickat under midsommarafton dock, vodka och light läsk/saft) vilket har resulterat i en viktökning från 78.8 på midsommaraftons morgon till 80.5 nu i morse. Kan man räkna med att det mest är vätska som kommer försvinna nu när jag drar igång med lchf igen efter helgen? Inser att en del av det säkerligen kommer vara en ”riktig” viktuppgång också i och med pizzan och en hel del kalorier i alkoholen. Men kan man lägga på sig nästan 2 kilo fettvikt på två dygn bara?
  Jag var väl medveten om vad jag gjorde, och tycker att det var värt det trots uppgången, så jag frågar bara för att jag är nyfiken, inte för att jag har panik eller ångest för det 🙂

  #89844
  Avatartoru
  Deltagare

  Det är väl förmodligen tveksamt att du ätit 2kg fett antar jag? Jag skulle tro att det mesta är vätska men kolhydraterna kan göra att visst fett lagras också men absolut inte några 2kg. Kör på som tidigare ska du se att du kryper nedåt igen.

  #89846
  Avatarkrysopras
  Deltagare

  Fett innehåller 9 kcal/gram. 1 kg fett alltså 9000 kcal. Om du åt 18000 kcal för mycket igår så kanske du har lagt på dig 2 kg fett. Men är det troligt? Nä!

  #89845
  AvatarJannebananen
  Deltagare

  Omvänt undrar jag… kan man lagra in som i din post ovan krysopras? Om jag äter ett överskott på säg 18.000 kcal, får jag då per automatik 2 kilo fett, eller finns det en övre gräns för hur stor fettinlagringen kan vara? Något jag funderat på ibland..

  #89848
  AvatarITArkitekten
  Deltagare

  Tror man skulle må rätt kass och en del skulle komma ut den ena eller andra vägen 🙂

  Subabe: Hjälp vätskeutdragningen genom striktare kost och mer motion.

  #89847
  Avatarkrysopras
  Deltagare

  En del skulle sannolikt inte kroppen förmå smälta, så man skulle få fettdiarréer. Om man inte gradvis vänjer kroppen vid ett kolossalt överintag, men 18000 kcal/dygn är förmodligen mer än t o m de jättefetaste amerikanerna sätter i sig. En sumobrottare lär äta ca 5000 kcal/dag och de är ju i jämförelse med en sängliggande 400-kilosbjässe vid god hälsa.

  Men fett innehåller 9000 kcal/kilo oavsett om det sitter på ens kropp eller ligger i hyllorna på ica, dock kan kroppsfett ju ha varit kh innan kroppen byggde om dem till fett.

  Håller f ö med IT-arkitekten, motion, strikt kost och drick ordentligt med vatten. Så rinner den där vätskan av dig.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.