Midjemåttet har ökat med LCHF och träning… ?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Träning och LCHF Midjemåttet har ökat med LCHF och träning… ?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5218
  Avatarpoeta
  Deltagare

  Hej!

  Jag undrar varför mitt midjemått har ökat? Jag är överviktig om än inte mycket…

  Har senaste halvåret tränat regelbundet och skaffat en del muskler samt ätit Lchf… äter max 5 -10 gram kolhydrater om dagen… har gått upp 3 centimeter i midjan?

  Vet verkligen inte hur jag ska göra för att tappa centimeter runt midjan…

  Det konstigaste är att jag tror nästan att jag ser smalare ut nu än för ett halv år sedan… och en del folk säger det? Kan det vara muskler som växt runt magen om man tränat mycket? Någon som vet?

  Blir rädd att LCHF kanske inte funkar för mig längre, då jag redan tappat en del vikt med denna.. Men jag trivs med den så vill gärna fortsätta… Men inte om jag går upp i vikt..!

  #80885
  Avatarbimmerboy
  Deltagare

  Du skriver inget om att du ökat i vikt, har du det? eller är det bara midjemåttet som förändrats?

  #80884
  Avatarpoeta
  Deltagare

  Både vikt och midjemått. vikt + 3-4 kilo….

  #80886
  AvatarBodda
  Deltagare

  Har du loggat din mat så att du vet hur du ligger till med kcal och kolhydrater? Det kan ju vara så att du äter för mycket.

  #80883
  Avatarpoeta
  Deltagare

  Ja det har jag… äter inte för mycket… 1500-2000 kalorier med max 5-10 gram kolhydrater kan bara inte va för mycket om man tränar hårt varannan dag..

  #80882
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  mer muskler, mindre fett antagligen.

  #80887
  Avatarbirri
  Deltagare

  Ett tips för dej kan vara att göra en sån ”tanita vägning” (en våg som gör mätning av din kropp, du får veta hur mkt fett vs muskler du har på olika delar av din kropp). Jag själv gör såna mätningar i intervaller för att kunna se mätbara resultat :).

  #80888
  AvatarZeker
  Deltagare

  Jag har läst en hel del om LCHF och det verkar inte finnas mer än två raka linjer i LCHF-kosten som skiljer sig från andra metoder och det är ät så lite kolhydrater möjligt och var inte rädd för fett. Därför undrar jag om det går att äta sig fet på fett och andra maträtter som LHCF-arna rekommenderar. Jag har själv gått över till denna kost och har gått ner i vikt dock inte utan att träna. Nu undrar jag om den person som blivit rundare runt midjan har ätit för mycket av LCHF-maten och tränat för lite. I så fall är det ingen skillnad på LCHF-metoden och andra smalkurer. Jag nappade på LCHF genom att många skrev att med denna metod kan man äta sig mätt och andå gå ner i vikt.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.