Min historia, min framtid – En berättelse och en resa mot att älska sig själv.

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF-Dagbok Min historia, min framtid – En berättelse och en resa mot att älska sig själv.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 32 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5470
  Jimmy_Flessa
  Deltagare

  Min historia
  Jag har alltid varit en väldigt social, rolig och trevlig kille och brukar vara allmänt omtyckt. I min barndom så sportade jag mycket. Jag spelade hockey, fotboll och innebandy under 10 år och provade även på andra sporter såsom boxning lite vid sidan av. Hela min uppväxt så var jag alltid ganska rund. Jag var alltid den tjocka killen och trots att de flesta verkade tycka om mig, så var jag aldrig riktigt nöjd med mig själv och jag trivdes aldrig med min kropp.

  Högstadiet var en ganska tuff period. Trots att jag alltid varit en av de populäraste i klassen så var det inte sällan man fick höra ”ditt jävla fetto” eller något i den stilen från de äldre barnen under rasterna. Jag gillade aldrig min kropp och det var lika pinsamt att gå till skolsköterskan för att väga och mäta sig, varje år.

  Så länge jag minns så har jag alltid älskat musik och identifierat mig med den (Metal, främst dödsmetal). Under högstadiet och gymnasiet så hade jag långt svart hår och alltid svarta kläder med olika bandtryck på. Idag är jag lite mer nertonad såvis men, musik är fortfarande en av de största delarna av mig och bandlogos sitter tauerade lite var stans över mig. Mitt träningsintresse utvecklades och jag tränade riktigt bra och planerade för tävlingsdebut i AF (Athletic Fitness)

  När jag började i gymnasiet så slutade jag i sporterna jag gick i och började träna på egen hand. Första så sprang jag mycket och körde på våran crosstrainer som morsan köpte. Efter ett år eller två så hade min otroliga kunskap och dedikation till träning gått över till något maniskt. Jag åt inget utanför vad som var ”tillåtet” och tränade i stort sett dygnet runt. Jag konditionstränade 2-3 timmar/dag, promenerade i raskt tempo under 5-6 timmar och gymade 1-2 timmar, varje dag. För att göra en sjukt lång historia kort så hoppar vi lite i tiden och landar i slutet av gymnasiet.

  Nu hade allt gått väldigt långt och min vikt var nere på 55 Kg någonstans. Mitt hjärta klappade inte som det skulle och jag lades in på medicinavdelningen på sjukhuset. För att korta ner denna helvetesresa ännu mer så hände samma sak igen två år senare och nu var jag nere på under 50 kilo.

  Ännu ett år senare så skickades jag på behandlingshem då min vikt hade hamnat på cirka 43 kilo. Jag är 185 lång och kroppen höll på att ge upp. Nu låg jag på sjukhus, gick igenom blodtransfusion och fick inte äta något. Jag levde på dropp, allt annat skulle överbelasta min kropp till den graden att jag skulle dö. Jag kommer aldrig glömma den dagen då det kom ett läkarteam på runt 10 personer och mannen längst fram sa ”Det är ett under att du lever, du är en gående död”. Jag blev såklart livrädd och förstod att nu har jag inga val, antingen ändrar jag på mig, eller så dör jag.
  Jag skickades på behandlingshem och kom hem någon månad senare. Det var som en väckarklocka och tiden på behandlingshemmet tog bort min rädsla för att äta och för att gå upp i vikt. Det var riktigt lärorikt att bo med andra anorektiker. Genom dem såg man spegelbilder av sig själv och förstod vilken förnekelse man levt i.

  När jag levde i min sjuka vardag så raserades allt. Jag gick inte ut gymnasiet, jag slutade att umgås med mina vänner, jag var aldrig med på något. Allt jag gjorde gick ut på att gå ner i vikt och från 15-20 års ålder så hade jag absolut inget liv alls. Jag var inte mig, jag var en sjukdom på två ben. Sjukdomen hade tagit över mig.

  Jag fick jobb på mitt drömställe, MM-Sports. I grunden så är det ju mitt tränings och kost/kosttillskottsintresse som tog mig till denna helvetiska sjukdom. Men, som jag nästan visste innan så funkade det precis lika bra som allt annat jag försökte ta mig an. Det funkade inte alls.

  Vi hoppar fram ännu mer till för ett årsedan då jag kom hem från behandlingshemmet. Det var så jävla skönt! Jag var hemma, började försöka att leva ett normalt liv igen och tillslut kunde jag börja med mitt absolut största intresse igen. Jag kunde börja träna. Det var så sjukt kul nu när man åt ordentligt. Jag blev starkare och jag både kände och såg resultat.

  Efter ett tag till så började jag dock hetsäta något otroligt i perioder. Jag kunde äta från 08-22 en hel dag, säkerligen 50 000 Kcal/dag och bara sötsaker.

  Vi hoppar fram lite till och nu har mina hetsätningar blivit värre och jag väger runt 100 kilo. Samtidigt som jag hetsätit så har jag ju tränat så klart. Deärför har jag fortfarande en bra hållning och ser inte så fet ut, trots dessa groteska överätningar. Problemet är dock att de inte vill sluta och efter att ha läst böcker, kontaktat människor o.s.v så har jag kommit på att jag är sockerberoende.

  Nu hoppar vi fram till dit jag är idag! Jag är aldeless för tjock för att jag ska trivas med det. I och med att jag tycker LCHF/paleo är en överlägsen livsstil samt att jag är sockerberoende typ 3 så har jag kommit till insikt med att det är på den linjen jag måste löpa för att få livet att gå ihop.

  Min framtid

  Jag har alltid velat göra allt så optimalt och jag gör alltid allt till 120%. Allt eller inget, svart eller vitt, det är tendenser som jag lyckas pricka mest alltid.

  Jag var dock så sjuk under så många år och jag har kommit fram till att jag måste jobba långsiktigt med att få rull och ordning på allt. Jag behöver inte träna som ett proffs för att må bra och komma dit jag vill och jag behöver inte göra så att allt ser så bra ut som möjligt i andras ögon. Jag måste börja göra saker för mig själv och jag måste lära mig att tycka om och att faktiskt älska mig själv! Jag bryr mig otroligt mycket om mina nära och kära men jag har nog aldirg älskat eller ens tyckt om mig själv.

  Därför kommer jag nu att köra på ett ganska enkelt träningsupplägg i fortsättningen och gyma 4 gånger/vecka och köra på LCHF-kost. Allt för att må bra och att nå mina mål. Jag vill tävla i AF, gå ner i vikt kontinuerligt, få en tilltalande fysik och framför allt… Må bra!

  Nu har jag gått igenom min historia i en väldigt komprimerad variant. Det har vart en lång och en helvetes jobbig resa och det är tack vare vissa människor i min närhet att jag fortfarande lever och inte är död. Ni vet vilka ni är och jag tackar och älskar er ändlöst! 🙂

  I denna journal så kommer jag att rapportera mitt dagsintag matmässigt, min vikt varje söndag samt prata lite lätt om mina träningspass 🙂

  / Jimmy

  #84437
  Persko
  Deltagare

  Tack för den historian Jimmy. Det var gripande att läsa och ger lite insikt i vad du tampas med. Inte så lätt men det känns ändå som att du har en stark vilja och vet vad du egentligen vill. Håll fast vid det och var dig själv, du kommer att fixa det, det är jag säker på. Vi kommer att stötta dig hela vägen, kör hårt och lycka till :gitarr:m/

  #84446
  samsung
  Deltagare

  Stark berättelse Jimmy!
  Hoppas den här vägen hjälper dig att må bättre. Har tyvärr inga tips att ge dig, men kan bara
  Önska dig lycka till. Ska följa din dB så nu är det bäst du sköter dig:))

  #84447
  lillen73
  Deltagare

  Tack för din berättelse! En stark historia att bära med sig och släppa för att gå vidare. Tummen upp för jag tror att du kommer att klara det galant :thumbsup-smiley:

  #84429
  Jimmy_Flessa
  Deltagare

  Tack för era snälla och fina kommentarer, mina vänner!
  Det känns skönt med all pepp och stöttning. Det ska ni veta. Imorgon så drar jag igång på riktigt, sockerdjävulen ska inte få ta några fler dagar av mitt liv. Har vart totaldeppig och bara ätit skit och legat i sängen de senaste dagarna så jag börjar med nya träningsschemat på måndagoch vilar även i helgen.

  Ska bli spännande att se hur träningen kommer att gå och hur jag kommer att må på riktigt lågkolhydratskost. Siktar på att dra ner mig till 80 kilo i början. Väger nog runt 105 nu, det får vi se på invägningsdagen som kommer att vara på söndag.

  Imorgon så kör vi igång på riktigt. Tack igen! 🙂

  #84448
  maaria
  Deltagare

  Tack för att du delar med dej! Önskar dej lycka till o så fortsätter vi stötta varann här! Känner väldigt väl igen allt 🙁 som från 125 kg, jogging rundor flera ggr i veckan, kost tabeller o hetsätning… Äta äta äta o sen kräkas upp allt! Ja fr en massa övervikt till 48 kg på halvår… Väger runt 80 panner nu.. Tror jag! Vågen funkar inte… Numera fungerar inte matintaget för mig längre.. Vissa ggr blir jag illamående o kall svettig när jag äter elr så funkar det för bra…

  #84430
  Jimmy_Flessa
  Deltagare

  Tack så mycket, Maria!

  Det kommer att gå bra dig med. Det är bara att kämpa och ge dig fan på det så kommer du klara det aldeless galant 🙂

  Jag kommer att hålla mig till 2-3 måltider, lite tillskott till dessa samt runt träningen. Mer i detalj får ni se i morgon när jag börjar att köra 🙂

  #84444
  Channa
  Deltagare

  Ett jättetack, Jimmy, för att du vill dela med dej av ditt svåra liv – hittills – det var gripande att läsa. Vad som kan gömma sej bakom en avatar, kan man aldrig ana. Jag kan känna igen mej själv i mycket av vad du skriver, jag har själv pendlat mellan anorexia och bulimia, och vad det kan göra med en redan i källaren liggande självbild. Vi hoppas säkert alla här att du lägger upp en ticker, så att vi kan följa med dej på din väg till ett normalt matliv. Jag håller alla tummar för dej!
  :blomma:

  #84431
  Jimmy_Flessa
  Deltagare

  Tack, Channa! Det är väldigt skönt att veta att min historia kan hjälpa andra och att ni tycker att det är inspirerande och att det ska bli jul att följa min fortsatta resa.

  Du är precis lika välkommen som alla andra och jag önskar dig ett oerhört lycka till med dina problem! 🙂

  #84449
  maaria
  Deltagare

  @Jimmy_Flessa 384210 wrote:

  Tack så mycket, Maria!

  Det kommer att gå bra dig med. Det är bara att kämpa och ge dig fan på det så kommer du klara det aldeless galant 🙂

  Jag kommer att hålla mig till 2-3 måltider, lite tillskott till dessa samt runt träningen. Mer i detalj får ni se i morgon när jag börjar att köra 🙂

  Tack Jimmy 🙂 ser framemot att läsa mer! Jo, jag kämpar på.. så gott jag kan o orkar! Ibland går det uppåt i bland neråt.. men oftast så är jag positiv o ser framemot min dag 🙂
  Kram

  #84436
  Jannebananen
  Deltagare

  Tjena Jimmy! 🙂

  Tack så mycket för din berättelse! Verkligen! (skönt att det inte bara är jag som är galen här!) Generöst och modigt av dig! Nu vill vi se en positiv ”del två”! ok!? 🙂

  Ta hand om dig! Kram

  #84432
  Jimmy_Flessa
  Deltagare

  Maria: Härligt inställning. Du kommer att klara detta fint 🙂

  Janne: Tack så mycket! Ja, nu ska det fanimig bli bra. Finns inga alternativ längre 🙂

  #84451
  Rosie
  Deltagare

  Ditt livs historia var verkligen gripande och som man säger – någon där uppe vill dig väl annars hade du nog inte klarat den resan. Jag hoppas det går bra för dig och håller alla tummar för att du nu ska komma på rätt köl 🙂

  #84450
  Niagara
  Deltagare

  Modigt av dig att dela med dig av din berättelse. Tack, det berörde verkligen!

  Ska bli intressant att följa din resa, du kommer klara det galant 🙂 Lycka till!

  #84422
  Madde01
  Deltagare

  Håller med övriga talare/skrivare, modigt att skriva ner detta i ord!

  Lycka till samt en JÄTTEKRAM från mig!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 32 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.