Min LCHF-dagbok – mot ett lättare och mindre sött liv

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 72 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4129
  ylwawiie
  Deltagare

  Sådärja, nu tänkte jag att jag också ska skapa mig en tråd här i dagbokstråden. Alltid bra att skriva ner vad man äter och om man dessutom kan få feedback från alla kloka människor här är det ju hur bra som helst. ;D Skapar tråden redan nu så att den är redo och klar när jag ska skriva mitt första matinlägg.. Nu ska jag åka och handla en sväng!

  #63919
  ylwawiie
  Deltagare

  Dagens!

  Frukost:
  Två kokta ägg mosade med smör
  En kopp te med en skvätt grädde och en sked kokosolja

  Mellanmål:
  En kopp kaffe med en skvätt grädde och en sked kokosolja

  Middag:
  Köttfärsgratäng med smörstekta vitkålsstrimlor
  Efter-maten-kaffe med en skvätt gradde och en sked kokosolja

  Nu framför datorn:
  En liten näve torkade solrosfrön

  Plus att jag socialdrack 1/4 av en 33cl öl också, sedan tog jag mitt förnuft till fånga!

  Edit: Ja, okej, för en halvtimma sedan blev jag sugen så det blev några smöriga ostskivor också. Jag TROR att det blev för lite fett till middagen. Nästa gång jag äter köttfärsgratängen ska jag på med creme fraiche igen, hade det sist och det funkade skitbra.

  #63928
  Asfridora
  Deltagare

  Hej Ylwawiie!

  Tänkte bara säga ”hej” och tala om att jag tänker följa din dagbok. 😉

  Kram

  #63861
  Ullisf
  Deltagare

  Välkommen och lycka till.

  #63873
  Jori
  Deltagare

  Lycka till! 🙂

  #63918
  ylwawiie
  Deltagare

  Hej hopp och tack allihopa! 😀

  #63917
  ylwawiie
  Deltagare

  Gårdagens!

  Omelett på grädde med baconröra

  Stekta marinerade kotletter, gräddig skysås, beasås, halloumiost och lite grönt

  En yoghurtportion (creme fraiche, lite turkisk yoghurt och lite grädde) med några hallon. (Blev hungrig på kvällen, kanske var vaken lite länge då? 😉 )

  Jag antar att yoghurten kanske var lite onödig där på slutet, men hur ser det annars ut? 😀

  #63916
  ylwawiie
  Deltagare

  Dagens!

  Omelett på grädde med baconröra + kaffe med kokosolja

  Kaffe med kokosolja

  Stekt marinerad kotlett med gräddig skysås och bea (restmat)

  Var hemma hos min mamma som fyller år idag och där vankades det tårta, kakor och gotta, vin, öl och kaffe. Jag drack bara en kopp kaffe! Hej sötsug, känn dig besegrad!

  Förresten började jag äta concerta igen idag och på kvällen kändes det konstigt och om det är någonting som kommer sitta i ett tag kommer det nog påverka hur jag äter! Om ni vill veta mer eller har tankar kring det: http://www.lchf-forum.se/index.php?topic=4264.0

  #63915
  ylwawiie
  Deltagare

  Kände hunger och passade på att äta en bit omelett som blivit över efter frukosten till ”kvällsfika”. Nu hoppas jag att concertan inte alls påverkar mig dygnet runt och snart inte alls! Blir väl en chock för kroppen att börja utan upptrappning tror jag..

  #63927
  Asfridora
  Deltagare

  Hur mår du idag och hur går det för dig?

  Kram

  #63914
  ylwawiie
  Deltagare

  Idag mår jag bättre, har inte illamåendemättnaden i bröstet som igår men jag är skakis i kroppen. Kommer nog vara det till medicinnivån blivit okej! Men jag var noga med att äta frukost direkt jag tog medicinen så att jag fick i mig något också, så jag hoppas att om jag själv är noggrann ska detta gå vägen! 🙂

  Tack och kram!

  #63926
  Asfridora
  Deltagare

  Åh så skönt att höra att du mår bättre idag. ;D

  Låter ju som ett klokt beslut att äta frukost direkt då du tog medicinen. Jag hoppas och tror att det går vägen. Behöver du stöttning och pepp så skriv här. 🙂

  Kram

  #63913
  ylwawiie
  Deltagare

  Tack så jättemycket!! Jag har mått ganska bra idag, mycket bättre än igår! Fast igår kom ju inte det värsta förrän ett par timmar efter middagen.. Och fick förresten nyss ett samtal om att läkaren visst ville att jag skulle trappa upp medicinen.. lite klantigt av henne att tala om det när jag redan hunnit börja men samtidigt känns det ju bra att inte ta så mycket på en gång!

  Nu känner jag att jag ska passa på att äta lite, har lagat köttgryta och jag kände mig hungrig medan jag pratade i telefonen men det känns som att det gått över nu? 😮 Kanske beror på funderingar, ska ändå äta!

  Tack för stödet hördu, kram!

  #63925
  Asfridora
  Deltagare
  Quote:
  Och fick förresten nyss ett samtal om att läkaren visst ville att jag skulle trappa upp medicinen.. lite klantigt av henne att tala om det när jag redan hunnit börja men samtidigt känns det ju bra att inte ta så mycket på en gång!

  Det låter ju egentligen vettigt och självklart att man ska trappa upp den sortens medicin och inte börja med maxdosen direkt.

  Jag själv äter antidepp och då är det himla viktigt med långsam upptrappning (och nertrappning). Spontant tycker jag att Antidepp väl hör till samma härad som din medicin?!

  En annan tanke jag har är att eftersom kroppen mår så mycket bättre av LCHF kost – åtminstone när man har kommit över omställningsproblemen – kanske dina problem med illamående blir mindre eller inte existerar alls. Jag håller tummarna för att det är så!

  Kram

  #63912
  ylwawiie
  Deltagare

  Visst, tidigare har jag ju trappat upp när jag börjat men.. Ska börja på mindre dos imorgon och se hur det blir efter ett par veckor – känns jättebra att få order om att minska i alla fall! 😉

  Jaså, jo men visst! Alla såna mediciner är det nog jätteviktigt med! Både fysiskt och psykiskt, annars kan det bli helt åt skogen..!

  Antidepp och concerta är väl väldigt olika mediciner men ändå så är det ju inom samma gren så det kanske man kan säga! Jag åt Seroquel i fyra år tidigare och jag har aldrig mått så dåligt, men då brydde jag mig inte så mycket. Gick upp i vikt som fasen och sov typ hela tiden, så den är jag glad att jag slipper! Bara det ordnar sig med denna medicin, men jag fick i mig middag så det var inte så illa som jag trott! Ta i trä..

  Jag hoppas att din teori stämmer! Med tanke på att man ändå har mer rutin på ätandet och jag redan känner mig piggare (trots att jag nog är i omställningsfas ännu!) borde det underlätta mycket!! 🙂

  Kram!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 72 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.