min matdag.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3116
  Avatarisabell
  Deltagare

  Jag är som sagt ny med lchf och undrar därför om ni kan kommentera min matdag! 🙂

  frukost – 2 ägg med 2 msk majo och 2 baconskivor med smör + ett stort glas vatten!
  lunch – en fläskkarrebit med smör 2 msk bea och 10 st fetaostbitar + ett stort glas vatten!
  mellis – Te med kokosfett i!
  middag – 5 baconskivor med 2 msk majo + ett stort glas vatten!

  jag äter icas egna bacon och findus äkta majo, jag vill köra strikt LCHF undrar därför om jag kan byta ut dessa mot ”bättre” märke eller så? 🙂

  #48550
  Avatarlousiie
  Deltagare

  det ser bra ut, icas bacon är säkert bra. kolla bara näringsvärdet! Har märkt att på vissa märken kan det vara typ 1 g kh/100 gram medans det är ´på vissa 0. så håll koll! Göra egen majonäs är givetvis det bästa = 0 kh, men findus går också bra. Hur många gram kh har den? Vet inte om det är den eller kavli som har 2 g kh/100 å de e det jag kör på iaf=)

  märker du att du inte går ner kan du kanske minska liiiite på fettet. både smör och bea tror jag nog inte du behöver! Om du inte tycker det är gott då alltså;) typ 1-2 msk bea brukar iaf räcka för mig! Men sen behvöer man ju mer fett i början, jag äter inte alls lika mycket nu som nr jag började:) (nu får jag säkert mothugg av någon som anser att man ska ösa på med fettet men detta är av mina erfarenheter iaf att en sak räcker…..)

  #48548
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  nä, inte mothugg, men mycket fett är bra i början när man är ”hungrigare”, det minskar av sej självt=)). Findus tycker jag inte är god, men bara 2g kh/100 så den är klart godkännd=)) tror tulip och ica eco är dom bästa bacconen, men minns inte så noga längre då jag köper från köttaffär…

  #48549
  Avatarlousiie
  Deltagare

  ja de e ju så, haha man kommer knappt ihåg hur de va i början…

  #48551
  Avatarbazizten
  Deltagare

  Hej! Jag vet inte hur mkt .kh per 100g findus mayo innehåller men Hellmann's mayonnäs innehåller bara 1,5g kh per 100g så den väljer jag. Tycker den är godast också .

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.