Min son fyller år

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2018
  AvatarMorgana
  Deltagare

  Om en vecka ska jag ha födelsedagskalas för min son. Släkten är inbjuden och ”traditionellt” bjuds det på bullar, kakor och tårta. Har något förslag på bra recept så att jag kan göra denna tillställning mer lchf-vänlig?

  Sonen (snart 4 år) har sagt att han vill ha annanas, jordgubbar, grädde och gelehjärtan i/på tårtan. Jag funderar på mandelbottnar med krossad annanas och visprädde emellan, grädde, jordgubbar och gelehjärtan på.

  Men bullar och kakor??

  #31403
  Avatarlousiie
  Deltagare

  Tårtan låter supergod:)

  Men vad tror du om chokladbeskvier kanske? Görs ju på en blandning av sötmandel och ägg, sedan en smörkräm och så doppas de i mörk choklad!

  Hittade ett recept, kanske kan du ta bort den vita chokladen, den e ju ändå lite onödig

  http://www.lchfmat.com/chokladbiskvier/

  #31401
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Måste det vara bullar o kakor? Kan du inte duka upp en liten plock-buffe med LCHF-köttbullar på pinnar, små ölkorvar, mini-LCHF-pizzor, grönsaksspett, osttärningar o annat ”smågodis” a la LCHF + något bröd för dom som äter det. Jag tycker du ska föregå med gott exempel o skippa såna där socker-orgier som kafferepen innebär. Men självklart ska födelsedagsbarnet få önska vilken tårta han vill ha! 😀

  #31402
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Tror på agnetasch ide… bryt traditionen=)) (utom tårtan då;)

  #31404
  AvatarMorgana
  Deltagare

  Jättebra idé! Det ska det bli. Alla tips på plockmat mottages tacksamt. 🙂

  #31405
  AvatarLisse
  Deltagare

  I efterrättstråden har jag postat ett recept på bananglass som passar bra till barn, inget tillsatt socker! Ifall du vill ha nåt litet extra till barnen efter maten 😉

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.