Min viktresa (för den intresserade)

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF-Dagbok Min viktresa (för den intresserade)

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 26 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #805
  Avatarhanself
  Deltagare

  Min viktresa från decitonklubben

  Vågen har stått över 100 en längre tid och det känns inte så skoj. Bestämde mig för LCHF efter rekommendation och läsning. Trodde på mirakel… Har tappat från 103 till 97 nu på 1,5 månader och det käns segt att det inte gått fortare.

  Inspirationen tryter och brödkorgen lockar men hittills har jag bara gjort ett avsteg, pastasalladen på min mammas 60 årsdag. Visserligen dricker jag på helgerna gärna ett glas vin eller två och mumsar på mörk choklad till detta men annars håller jag sånt till ett minimum (min fru är imponerad av mig och in disciplin).

  Har också tagit tag i träningen och kan se muskler på t.ex armarna (imponerad fru).

  Men, när vågen efter en vecka visar på 0,3 plus så suger det verkligen! Kan ett par kabanosser med Willys räksallad verkligen ställa till det så?

  Come on – peppa mig!

  #12643
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Haha, det är nog mer än ett par kabanosser med Willys räksallad som har slunkit ner ”lite vid sidan om”
  Du börjar närma dig den magiske två-månadersgränsen. Gränsen då kroppen börjar undra vad man håller på med. Gränsen då man börjar slappna av litet efter nyhetens behag o det gärna slinker ner lite felaktigt käk.
  Du har gått ner 1 kg i veckan, DET ÄR JÄTTEBRA! Precis lagom för att kroppen ska må bra o att skinnet ska hinna krympa. Din fru vill väl inte ha en mager shar pei (skrynkelhund) med stålskelett? ;D

  #12650
  AvatarGrill
  Deltagare

  Fast muskler väger ju mer än fett, så kanske märks det inte så stor skillnad än för att muskelvikten jämnar ut fettförlusten? Jag är inte så jättehajj inom området, men det kanske kan vara nåt sånt, eller?
  Min fästman påstår sig ha läst att om man går på lchf-kost och sen käkar för mycket kolhydrater så sabbar man för tre dagar framåt, för att kroppen då inte förbränner något. Även om det är små fusk, och inte varje dag kanske det sabbar en del.

  Vågen är väl inte alltid att lita på överhuvudtaget. Själv försöker jag lita mer till måttbandet. Dock går man ju inte runt och mäter sig varje dag.

  Lycka till! 🙂

  #12642
  Avataragnetasch
  Deltagare
  Quote:
  om man går på lchf-kost och sen käkar för mycket kolhydrater så sabbar man för tre dagar framåt, för att kroppen då inte förbränner något

  Det lät rejält osannolikt, var i fridens dagar har han läst det? Skulle kroppen inte använda någon energi i TRE dagar!Stannar matsmältningen av? Han bara MÅSTE komma ihåg var det där stog!

  #12663
  Avatarhanself
  Deltagare

  Kick-off på restaurang är farligt. Var på kick-off igår med jobbet. Stolpaberga utanför Malmö, drivs av en landslagskock (f.d.) där man under ledning lagar mat och provar vin med en sommelier. Gott och kolhydratrikt, men, jag gav mig själv den dagen, det var liksom ingen idé att skuta kolhydraterna åt sidan, sp det var ett planerat och medvetet avsteg. Kanske var bra också så att kroppen får lite kolhydrater så att den påminns om att det inte råder svält?

  Bra försvar, va?

  Känns i vilket fall som helst bra, men dra på trissor vad lite vin kan ställe till det! Blir ju påverkad av ingenting längre! På plussidan, mådde inte dåligt på morgonen i alla fall!

  Nya tag, fläskkotletten har åkt in i ugnen och snart ska gräddsåsen förberedas. Potatis till barnen till detta, lite sallad till mig för att bryta av med.

  Lycka till allesammans därute!

  #12644
  AvatarSusanna
  Deltagare
  Quote:
  Du börjar närma dig den magiske två-månadersgränsen. Gränsen då kroppen börjar undra vad man håller på med. Gränsen då man börjar slappna av litet efter nyhetens behag o det gärna slinker ner lite felaktigt käk.

  Ahh, det är alltså ett vanligt förekommande fenomen? Jag märker att jag har fuskat sååå himla mycket de senaste veckorna, typ med motiveringen ”jamen, det har ju gått så bra hittills, en kakbit (som råkar bli tre) är väl inte så farligt” osv… Och så känner jag mig bara ledsen och uppgiven efteråt eftersom minskningen verkar stanna av.. Känns ju ändå lite lättare att veta att man inte är ensam, även om det inte rättfärdigar beteendet.. Bara…. inte bara jag som faller dit…

  #12641
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Du är inte ensam om att ha hamnat i två-månaderskrisen. Vi konstarerade här på forumet för ett bra tag sedan att många drabbades av detta fenomen. Det är ju bra om man är förberedd o kan vara lite extra uppmärksam.

  #12646
  AvatarNubi
  Deltagare

  Äre så det heter! DÄR är jag nu…
  Frågan är hur kommer man ut det?????

  #12662
  Avatarhanself
  Deltagare

  Tummen upp för gammelfarmor som bjöd på middag och helhjärtat står bakom min diet. Hon gjorde blomkålsmos i min del av fiskgratängen! Gissar dock att hon redde av såsen med vetemjöl, oavsett vilken sida man åt på… Toppade med trettio minuter på cross trainern när jag kom hem. Till och med jag själv börjar bli imponerad av mina bicepsar (för att inte tala om min fru ;D

  I vilket fall som helst nyfien på vad vågen kommer att visa tisdag morgon. Måste ha gått ner lite, hoppas jag. Jag håller tummarna för det i vilket fall som helst.

  Två-månaderskrisen har jag inte märkt mycket av. Äter och mår bra mestadels och är medveen om mina avsteg (mörk choklad och vin). Kakor, bullar, tårtor, bröd, pasta (och allt sånt gott) avstår jag stoiskt ifrån. Däremot kanske fuskar mer med halvfabrikat dock.

  #12661
  Avatarhanself
  Deltagare

  Vet inte vad som hänt sen kick-offen. Det verkar som om kilon bara rasar av mig, på ett par dagar så håller jeansen på att kasa ner på mig, ett obehagligt behag. 😮

  Ska försöka träna till kvällen igen, den som känner för det får gärna skriva ett par peppande ord.

  Annars, ha ett trevligt helgavslut allesammans!


  två timmar senare…
  det blev ingen träning, somande jämte tösen när jag nattade henne…

  #12649
  AvatarGrill
  Deltagare

  Sassa, brassa, mandelmassa!
  Härligt med obehagliga behag ändå. 😉 Själv inbillar jag mig att jeansen sitter lite lösare än förut, även om det bara är 3 kilos skillnad på mig från förra veckan. Men allt börjar ju nånstans. 🙂

  Kämpa på! ^_^

  #12660
  Avatarhanself
  Deltagare

  @Grill – du kanske lägger om fettkilon till mer vältonade muskelkilon också? Då tordes 3 kg kunna betyda en hel del !

  Men, det var ju min blogg…

  Är sugen på pasta, nudlar och bröd! Mest nudlar och jordnötssås! Det är supergott! Skulle kunna tänka mig stekta nudlar, jordnötssås och kycklingspett… 🙁

  Håller på att baka LCHF-bröd igen, gjorde det igår men av nån outgrundlig anledning var sista ägget jag knäckte i (och det var det sista som skulle i innan blandning) ruttet! Bara att börja om från början ikväll. Inte så svårt att göra men tidsödande att mala alla nötter och frön till mjöl.

  Ville bara dela med mig av det. I övrigt så har jag satt en omgång frökex i klen för svällning så att jag också får mumsa i helgen! Köp tre feta ostar till dessa – supersmaskens (men inte lika gott som nudlar).

  Tränade idag igen, käns skönt, det ger verkligen resultat tillsammans med LCHF-kosten, har ju fått biceps! Hur som haver, viktresan fortsätter nedåt!

  Dagens mat

  Frukost: Prisnkorv med stekt ägg och rödbetssallad, kaffe med grädde
  Lunch: Lax med ärtor, sparris och hollandaisesås (köpe…)
  Middag: Broccoli, prinskorv och rödbetssallad.
  ellis: ett par koppar kaffe med grädde, tre mörka chokladrutor (70%)

  #12647
  AvatarSkogstomten
  Deltagare

  Tips, knäck äggen vid sidan av så slipper du obehagliga överraskningar.

  #12659
  Avatarhanself
  Deltagare
  Quote:
  Tips, knäck äggen vid sidan av så slipper du obehagliga överraskningar.

  Jo, det har jag nu dyrköpt lärt mig…

  #12658
  Avatarhanself
  Deltagare

  S-Y-N-D-A-T
  Har druckit öl till sillen (mmmmmm)!!! Åt också tre bitar choklad ur barnens påskägg (taskigt men gott, sa ju att jag syndat 😉 ).
  Men på det stora taget gick påsken bra ändå. Det bjöds på västerbottenpaj (en av mina svagheter) men jag pillade faktiskt bort degen och åt fyllningen.

  Byxorna sitter lösare och lösare och skjortorna upplevs större så det går ju fortfarande åt rätt åll, vilket är skönt.

  Nu måste jag logga ut och lägga barnen.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 26 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.