Minkompis slutade!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 32 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2148
  Avatarmiafia
  Deltagare

  Måste berätta att jah och en kompis började med Lchf för en månad och en vecka sedan. Min kompis har slutat nyligen för att hon blev orkeslös och fick känningar av hjärtat. Jag fortsätter och känner inget sådant. Har någon av er också känt er orkeslösa eller känt av hjärtat? Hon har då inga tidigare besvär av hjärtat bör tilläggas.

  #33598
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Ja, orkeslös var jag första tiden och nu strax innan mens… då kan hjärtat oxå slå lite ”konstigt”… Trisst att hon gav upp… men visa henne=))

  #33619
  AvatarMargitha
  Deltagare

  Jag har varit trött på kvällarna i början, jag som nattsuddar i vanliga fall 😉 . Nu känner jag mig normal igen som tur är 😀 .

  Lycka till nu !!

  #33611
  Avatarmiafia
  Deltagare

  Jag jag ska fortsätta med LCHF inget snacka om den saken 🙂 Men eftersom hon är jobbarkompis med mig så gör hon nu ner allt om Lchf och alla bara pratar om hur farligt det är och hur sjuk jag kan bli. hjärtproblem osv. enligt dom så är det livsfarligt för hjärtat att äta maten som vi gör 🙁 Trist att höra..snälla ni hjälp mig vad ska jag svara?

  #33597
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Ingenting… det kommer visa sej… du blir smal, snygg och mår bra;)

  #33618
  AvatarCillaW
  Deltagare

  Vilket svammel! Alla reagerar olika, och hon kanske inte gick tillväga på ett sätt som var bra för henne. Vem vet.
  Jag är nybörjare så jag har inte ännu så bra argument. Jag skulle noga berätta för dem hur bra det fungerar för mig och hur jag har gått tillväga. Det går ju inte att bara klanka ner på en livsstil bara för att en person inte klarade av att leva på det sättet. Det är ju som att dra alla över en kam och det är väl lite onödigt.
  Det verkar som att dina arbetskompisar redan bestämt sig för vad de tycker och tänker, men det har ju du också. Så låt dem leva sitt liv och du lever ditt liv.

  Lycka till!!

  #33591
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Varken du eller dina arbetskamrater vet med bestämdhet vilka effekter LCHF har på kroppen i det långa loppet. Men lika lite som du fördömer deras sätt att äta ska väl dom skita i ditt >:(
  ”Känningar av hjärtat”? Berätta för dina arbetskamrater att man knappast får ont i hjärtat om man äter en viss sorts mat. Hjärtat kan slå lite fortare när man dricker en massa kaffe (koffein alltså) men fett säger inte hjärtat något om. Då skulle man ju aldrig kunna äta en klick smör på färskpotatisen utan att ligga på golvet o vrida sig i ”hjärtsmärtor”
  Om man äter för lite mat eller mat som magen inte är van vid kan man få kramp i matstrupen o den smärtan sitter i hjärttrakten. Har din kompis känslig mage eller är lite nervös av sig? Då är detta vanligt. Botas med johannesörtspreparat från hälsokosten. Bra även om man har krampkänningar av nervcentra som sitter i hjärttrakten.
  Den riktiga dräparen du kan ta till är att tala om att något som kallas fetthjärta beror på överdrivet nyttjande av alkohol. Är det det din kompis har problem med kanske 😉

  #33613
  Avatarlosingsomepounds
  Deltagare

  Får rätt ofta spydiga kommentarer och lååånga utläggningar av mina arbetskamrater och andra personer som får höra om att jag i princip häller i mig fett. Brukar bara säga -ni får se till sommaren 😉 Alltså man blir ju bara hundra gånger mer taggad att verkligen gå ner i vikt.

  Dessutom har jag fått med min mamma i det här. Hon har diabetes och tar nu bara sina långsamverkande insulinsprutor aldrig något snabbinsulin. Hennes blodsocker håller sig där det ska och mitt med för den delen! 😀

  #33601
  Avataralfons
  Deltagare

  Stå på dig läs dalqvist blogg idag så ser du att du är på rätt spår

  #33615
  Avatarstpe006
  Deltagare

  Jag har också varit orkeslös och haft känningar i hjärtat. Det är inget ovanligt när man börjar ed lchf.

  Jag har en teori om varför detta händer. Sköldkörteln är en liten körtel som sitter i halsen och som producerar ett antal olika hormoner som är till för att reglera ämnesomsättningen. Med andra ord styr dessa hormoner i vilket tempo kroppen ska arbeta, ända ner på cellnivå. Även hjärtats rytm påverkas av dessa hormoner. När man förändrar sina matvanor så drastiskt som vid lchf borde det rimligtvis innebära att ämnesomsättningen påveras och därmed både skölkörteln, dessa hormoner och hjärtat och andra organ.

  När man har för lite av vissa av dessa hormoner har man en för låg ämnesomsättning och kan få problem med orkeslöshet, lågt blodtryck, oregelbunden hjärtrytm m. Sköldkörteln kan också producera för mycket hormoner vilket kan ge hög puls och blodtryck, hjärtklappning, svårt att sova och varva ner, och magra kroppar.

  känningar i hjärtat är altså omställingsbesvär, som inte är ovanliga och som normalt inte är farligt. Jag blev själv lite orolig när detta hände mig och gick till vårdcentralen och kollade upp detta. Efter EKG och diverse prover fick jag svart på vitt att allt var normalt. Känningarna i hjärtat avtog och upphörde helt på några dagar.

  Om man har för låg ämnesomsättnig och äter medicin för det är det vanligt att man kan dra ner på dosen när man börjat med lchf.

  #33617
  AvatarMynlen
  Deltagare

  tack för den förklarningen Stpe, även jag känner av hjärtat litet då och då och orkeslös även nu också.


  @miafia
  : om din jobbarkompis fortsätter klanka ner så är det bara att säga till att var och en får leva sitt eget liv. Om hon vill fortsätta som hon gör är det hennes ensak men för dig är det DIN ensak vad du gör.

  #33605
  Avatarcaizita
  Deltagare

  man möter i stort sätt folk dagligen som har ngt att säga om detta,
  som ska sätta sig emot.
  men det beror säkert på deras egna karaktär..
  de vill så gärna, men klarar inte av det…

  så möter de oss…å blir påminda av vad de själva vill göra
  o istället för att ta tag i sin situation, så reagerar det med negativ kritik..

  men lägg bara dövörat till…

  Jag som jobbar i skolans värld, med så kalla pedagoiska måltider…har de fan inte lätt
  men ger mig inte…
  äter de dagar jag kan
  annars äter jag mitt goda på min rast…
  end of story ;D

  å de som har ngt att säga, får gärna göra det, men tänker inte ändra mig… 😀

  #33614
  AvatarDizzy
  Deltagare

  Jag har Hypotyreos (för låg ämnesomsättning) och äter medicin. Det ska bli spännande att se vad resultatet visar nästa gång jag ska ta nya prover 🙂 Har hört många som har kunnat sluta med medicinen när de ätit enligt LCHF så jag håller tummarna för att även mina provsvar visar lite bättre värden framöver!

  #33610
  Avatarmiafia
  Deltagare

  Tack för alla era svar det är kloka ord ni skriver allihoppa 🙂 Jo mig är dom på i ett och tjatar om hur sjuk jag kommer att bli. Nu när hon haft känningar av hjärtat efter en månad…Men jag tror att min kompis dricker en hel del och på något vis blandat detta med Lchf…att jag sen mår bra av kosten vill dom inte tro på utan det är vad vad min kompis tycker som betyder nåt.
  Om man läst lite innan om Lchf så står det ju att man kan få en del omställningsproblem med ny kost, som tex kramper men får man det betyder det att man är på gång att bli allvarligt sjuk >:( Okunskap, dumheter och stor portion avunsdsjuka riktat mot mig som står emot sötsaker, kaffebröd och annat skit. Själva vräker dom i sig allt och blir stora som hyddor. Blir så arg >:( >:( >:( Dom har inte karaktär till något stackarna.

  #33604
  AvatarUlle-Bulle
  Deltagare

  Haha, heja miafia! Rätt inställning! Jag har tur som har en förstående omgivning. Alla peppar mig och ”tycker jag är såå duktig” som håller på med lchf, och som står emot alla ”godsaker”. Hehe, dom tror inte riktigt på att jag verkligen INTE är sugen på skräpet. ::)

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 32 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.