minmat.net

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4600
  Avatarsandrazackrisson
  Deltagare

  Hur funkar minmat.net? Måste man lägga in sitt eget? Hur gör man?

  #69966
  Avatarulfons
  Deltagare

  Satt och kollade lite nu. Ser ut som 14 dagars heltidsjobb att skriva in all mat vad det innehåller innan man kan börja använda det. Till och med jobbigare än aftonblatets viktklubb. Synd att den kostar pengar att va med i, annars var den rätt så enkel att regga i, efter som basvaror fanns redan. Man fick knåpa in recepten om man ville ha färdiga rätter att lägga in i dagboken.

  #69968
  AvatarSaris
  Deltagare

  Livsmedelsverket har en kategori i ”dagens intag”

  #69972
  Avatarsandrazackrisson
  Deltagare

  Det finns ju typ inte med det man äter, tycker det känns jättekonstigt. Och krångligt. Men å andra sidan så tror jag inte att jag överstiger kh intaget så mycket och egentligen ska väl inte lchf gå ut på att räkna.. Räknar alla ni här?

  #69967
  AvatarSaris
  Deltagare

  Höftar lite. Men minmat är inte komplicerat, livsmedelverket har ju en himla massa inlagt. Finns något inte med kan man lägga in det själv och sen är det bara att knappa in vad man har käkat.

  #69971
  Avatarsandrazackrisson
  Deltagare

  Tyckte jag gick in där och titta men som igår åt jag egen plocksallad med två kycklingklubbor och bea, hur får jag in det liksom? Är det jätteviktigt att hålla på med det där? Jag har ju precis börjat också, kan tänka att om jag går upp av det jag äter kanske jag ska börja titta det där 🙂

  #69970
  Avatarsandrazackrisson
  Deltagare

  Eftersom att jag tänker hur ska man få in allt det där med vitaminer och sånt från produkter? Om man skriver själv :p

  #69973
  AvatarRosan
  Deltagare

  Jag reggar min mat på http://www.tappa.se för att räkna ut hur mycket kalorier jag får i mig per dag.
  Det kostar viiserligen ca 100 kr/ mån men det är det värt, för dom har helt klart det lättaste systemet för att lägga in vad man äter under en dag.
  Dom har även bilder på viss mat så att man lättare kan bedöma hur mycket man ätit om man inte orkar stå och väga all mat.

  #69965
  Avatarperjoh
  Deltagare

  Jag började med http://www.matdagboken.se och tycker att gratisversionen är hyfsat bra. På telefonen har jag appen ShapeUp, som jag också betalar för, enkelt att registrera i på telefonen, usel databas men jag lägger in egna livsmedel antingen via innehållsdeklarationen eller sökning via matdagboken. Jag använder den nu snarare för att se till att jag får i mig tillräckligt mycket protein än hålla koll på kolhydraterna.

  #69969
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Välj ”livsmedelsverket” i kategorier. Efter det så skriver du in antal gram i rutan längst ner till höger och klickar på intilligande ”lägg till”. När du sedan lagt till allt du ätit under dagen så klickar du på spara eller totalt.

  De livsmedel du vill lägg till, som inte redan finns, de lägger du till under fliken ”min mat”. Sedan finns de i samma lista som du hittar livsmedelsverket.

  När det kommer till vitaminer och mineral så får du i dig allt om du äter 1-2 ägg/dagm 2-3 gram omega-3/dag samt lite (ca 50-60 gram) paprika/ dag.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.