Minttabletter?

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2509
  Marsechelon
  Deltagare

  Sedan jag börjat med LCHF så har jag inte kunnat äta mina minttabletter som jag hade med mig efter maten, kände mig alltid fräsch och att jag endast luktade mint efter maten… så nu när jag inte kan äta dem minttabletterna (TicTac, 2kh var) så undrar jag om det finns någon annan jag skulle kunna äta för att inte ha en stinkande andedräkt efter maten men samtidigt utan kalorier?

  #39527
  alfons
  Deltagare

  Borsta tänderna

  #39528
  Mynlen
  Deltagare

  du ska inte leta det i ”äta” något. Då byter du bara ut vanan till minttablettenX till munfräschörenY.

  Som alfons säger: Borsta tänderna….

  finns det inte tandpetare med mintsmak? kanske man kan använda dom att det hjälper.

  #39525
  mctrollet
  Deltagare

  Finns små fina ”resetandborstpaket” på apoteket=))

  #39531
  Marsechelon
  Deltagare

  Är lite svårt att borsta tänderna i skolan annars skulle jag såklart gjort det, undrar bara om det finns nåt litet man kan ha med sig i fickan helst så man inte behöver gå in på toaletten för att använda..

  #39522
  agnetasch
  Deltagare

  Varför är det svårt att borsta tänderna just i skolan? Det finns ju hopfällbara tandborstar o minituber med tandkräm som inte tar mer plats än en karamellpåse ???

  #39526
  Knuffa
  Deltagare

  Hur är det med munspray? Innehåller det också kolhydrater?

  #39524
  mctrollet
  Deltagare

  Jag förstod inte heller problemet med att borsta tänderna i skolan… ???

  #39529
  Skold29
  Deltagare

  Du går väl och kissar någon gång under dagen? Ja då kan du väl borsta tänderna samtidigt!

  A

  #39523
  Mamita
  Deltagare

  Du får vänja dej av med det helt enkelt. Jag har också stoppat i mej massor av mint i olika former som Läkerol och tuggummi tex. Mest utan vanligt socker, men det är ju ingen skillnad egentligen. Är det vanligt socker i, som TicTac, luktar/smakar du kanske bra några minuter, sen blir det ju etter värre när sockret ombildas till syra på tänderna!
  Själv var jag som sagt galen i det där, nu har jag förstått att jag är sockerberoende, jag åt socker för att må bättre och jag kunde inte bara ta en, jag åt upp en läkerolask på en förmiddag och fick köpa en ny nästa dag, minst.

  Nu har jag slutat med det där sen jag började med LCHF. Och insett att det bara var en ovana, dricker man vatten efter maten (eller borstar tänderna) känner man sej också fräsch och ren i munnen. Förra veckan var till tandläkare som rekommenderade mej flourtabletter, vilket jag genast sprang och köpte. Dom tar jag efter kaffet, som jag tycker ger en otäck eftersmak, dom smakar mint och det funkar bra. Men tyvärr är det sötningsmedel i dom också märkte jag, vilket kan trigga mitt sockersug, men än står den kvar iallafall. Det kanske du kan testa?

  Men mitt råd är, vänj dej av med att stoppa nåt i munnen hela tiden, det är också en av grundidéerna med LCHF att lära sej äta naturligt och på rätt sätt igen, drick vatten istället.

  Mamita

  #39530
  Marsechelon
  Deltagare

  Mamita: Ska göra så 😀

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.