Misäs mat

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3467
  AvatarMisa
  Deltagare

  Hepp, här skriver jag om hur det går för mig. Har inte kommit så långt, LCHF:at i bara fyra dagar men jag är igång, magen känns bra, vågen visar -3 kg och jag känner mig himla motiverad. Vill gå ner 15 kg och bloggar på http://misasmat.blogg.se/

  Måste fråga, jag har inte känt av så mycket abstinens eller så, är lite trött (just nu sjukt trött men det kan ha att göra med min tidiga morgon och långa arbetsdag) men på kvällen har jag en konstig värk i kroppen. Är det vanligt/normalt? Tog två Ipren igår och det hjälpte lite men det är svårt att somna.

  #53511
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Det finns så många underliga krämpor o dyl den första tiden så bara härda ut, det brukar gå över=)

  #53512
  AvatarMIXA
  Deltagare

  Klart att kroppen reagerar om man går ner 3 kg på 4 dagar. Det blir bättre längre fram! 🙂

  #53517
  AvatarMissJessi
  Deltagare

  Det gå ju över…DU hoppas du inte tog två Ipren på en gång för det är ju inte så bra!

  #53521
  AvatarMisa
  Deltagare

  Whooops, jo, jag tog två ipren på en gång – är det inte bra?! :-

  Värken gick över efter ett par dagar och nu är det enda jag känner av en viss trötthet, alltså jag har noll flås. Var väl inte direkt elitidrottare innan jag började men jag får mjölksyra av att gå upp för backen till vårt hus med barnvagnen, det har jag inte direkt fått förut.
  Jag har gått ner fyra kilo! Fast det känns nästan som mer på kroppen, i alla fall på kläder. Jag köpte nya kläder för en månad sen eller så, för att jag minsann skulle se bra ut i sommar trots övervikten och en top har jag fått ge bort för den är alldeles för stor. Mina nya jeans får jag ha bälte i nu (de är av stretchmaterial och satt tight när jag köpte dem) och ett par byxor som jag tänkte lämna tillbaks då jag inte kunde knäppa dem sitter löst över låren och perfekt i midjan. Underbart!

  Jag är har inte varit sötsugen en enda sekund sedan jag började och är i stort sett aldrig hungrig. Eftersom vi har barn äter jag tre mål om dagen och har lite tvingat i mig mat då men jag ska dra ner lite på portionerna eftersom jag blir så jättemätt/inte är hungrig. Min mage som alltid varit uppsvälld och gasig framåt dan är lugn och ”platt” (så platt den kan vara i dagsläget).

  Dagens matplan ser ut såhär:

  Frukost
  Äggröra på två ägg, en skvätt vispgrädde och några klickar philadelphiaost (orkade inte hela), ett halvt paet bacon och tre stekta tomatskivor.

  Lunch
  En stekt laxkotlett med romsås (cremefraiche, majonäs och rom), lite sallad och gurka

  Middag (på utflykt med barnen)
  Dubbel whopper (utan bröd så klart), sidesallad och nån fet dipsås från Burger King

  Tar nog med mig lite babybel eller brie i väskan ikväll, har hitintills inte behövt mellanmål en enda dag men middagen är kanske lite sådär och det blir nog lite sent ikväll så bara för säkerhets skull.

  #53510
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Kanon!! Visst är det härligt=))

  #53514
  AvatarLuktarten
  Deltagare

  Grattis till en riktig Kick-start!

  MissJessi: Varför inte två ipren samtidigt? Även om det inte är samma smärtlindrande substans i alvedon så rekommenderar man ju att ta två av den samtidigt.

  #53513
  AvatarDizzy
  Deltagare

  Är det två 200 mg Ipren kan man ta två stycken samtidigt. Men är det 400 mg Ipren så ska man bara ta en åt gången 🙂

  Från FASS.se:
  ”Vanlig dos för vuxna: 3-5 tabletter (1200-2000 mg) per dygn fördelat på 3-4 doser. Högsta dygnsdosen är 6 tabletter (2400 mg).
  Mer än 400 mg per gång ger ej bättre smärtstillande effekt.”

  #53516
  AvatarSonja Bjork
  Deltagare

  Skönt med platt o-gasig mage. 😉

  #53520
  AvatarMisa
  Deltagare

  Fast nu misströstar jag lite. Officiell vägning efter två veckor igår och bara -0,5 kg vilket egentligen innebär att jag gick ner mer i början av veckan och sen upp lite igen. Idag vägde jag dessutom ett hekto mer. Jag vet, jag vet, alla rasar inte i vikt vecka efter vecka och i början går man mest ner vatten men ändå. Jag är så rädd för att gå UPP, att alla i min omgivning som tycker jag är galen ska få rätt. Ja, jag mår bra, min mage mår bra men jag vill verkligen gå ner i vikt, det är mitt huvudsakliga mål och funkar inte detta får jag göra på annat sätt.

  Jaja, jag vet, är otålig och ska lugna mig, är bara så orolig.

  Så här ser mina resultat ut:
  Efter vecka 1 -3,3 kg
  Efter vecka 2 – 0,5 kg
  Totalt -3,8 kg

  Sent from my HTC Vision using Tapatalk

  #53509
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  nästan 4 kilo på två veckor är mycket bra i min värld…

  #53519
  AvatarMisa
  Deltagare

  Jo det är det ju så klart, det är bara det att jag är så rädd för att gå upp…
  Är hos mina föräldrar en vecka nu vid midsommar och har bestämt mig för att äta lite nypotatis i morgon. Annars är det ju inte midsommar liksom. för övrigt har jag laddat med lchf-biffar, brieost och vispgrädde så jag kan komplettera min mammas fettsnåla mat.

  Kan inte fatta att jag inte ätit en godisbit eller druckit en droppe cola på tre veckor och dessutom inte varit det minsta sugen på det! Aldrig jag hade klarat sluta så tvärt om det inte varit för lchf, det hade hållt i två dagar och sen hade jag tryckt i mig ett halvkilo lösgodis igen.

  Sent from my HTC Vision using Tapatalk

  #53518
  AvatarMisa
  Deltagare

  Midsommar har gått bra. Äter mammas mat utan kolhydrater och kompletterar med medhavda färsbiffar och fett när det behövs. Lite nypotatis och annat blev det i helgen men det var planerat. Känner inget sug av fusket i alla fall.

  Mitt stora problem nu är min förstoppade mage, hjälper cocosfett? Andra tips?

  Sent from my HTC Vision using Tapatalk

  #53515
  AvatarSonja Bjork
  Deltagare

  Linfrön är bra mot hård mage, blötlägg dem i vatten och drick sen. Lite slemmigt. Annars kan du ta dom torra och dricka efteråt.
  Dricka mycket vatten är bra för magen. Cocosa hjälper också till en del.

  #53522
  Avatarmiia
  Deltagare

  Jag kan verkligen känns igen mig i din rädsla att gå upp och alla dom som tycker att man är galen ska få rätt, men å andra sidan så ger det mig en liten spark därbak också, man vill ju visa dom att man har rätt 😉 Och 4 kilo är ju hur bra som helst ;D lycka till 😉

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.