Morotsberoende – är det nån idé att testa LCHF då?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3936
  SueAnn
  Deltagare

  Hej på er!

  Jag har pga sjukdom och mediciner tyvärr gått upp i vikt och har numera plötsligt 15 kilos övervikt.

  Jag tänkte testa LCHF-metoden för att bli av med extrakilona, men det verkar som att morötter är ett stort ”no-no” om man ska köra LCHF och jag älskar ju morötter och äter det varje dag.

  Därför undrar jag om det är helt kört för min del om jag äter mellan 200-300 g morötter varje dag? För det verkar ju vara lite svårt att hålla sig till bara 20 g koldydrater om dagen ändå… och om jag då övartrasserar kolhydratskontont varje dag med mina morötter så har jag ingen buffert över till andra livsmedel.

  Så vad tror ni, skulle jag kunna få resultat om jag följer LCHF strikt i övrigt men ger mig bonusen att äta morötterna ändå varje dag?

  Tack på förhand.

  #61406
  oeuf
  Deltagare

  Hej och välkommen! Har hittat olika uppgifter för morötters kolhydratsinnehåll, från 5,6-8,7 g/100 g. Du kan mycket väl satsa på att minska kolhydratsintaget och behålla morötterna tycker jag. Det är inte alla som måste gå ner till just 20g/dag för att nå viktminskning, det kan mycket väl vara så att du kan gå ner i vikt vid 50-80 g exempelvis. Prova och se!

  #61398
  Vodo
  Deltagare

  Prova lchf trots morötter, inte alla behöver vara jätte-strikta:-)

  #61401
  Mynlen
  Deltagare

  instämmer.. men morötter är ganska söta så OM du vill bli av med dit sötbehov kanske försöka minska litet på morötterna.

  #61397
  Vodo
  Deltagare

  Om hon nu har nått sötsug… 🙂

  #61409
  SueAnn
  Deltagare

  Hej igen!

  Tack för alla svar.

  Så man behöver alltså inte ligga så lågt som 20 g kolhydrater per dag… ja, då blev det genast mycket roligare! 😀

  Morötterna är verkligen nåt jag inte kan vara utan. 🙂 När andra käkar chips så dippar jag morötter. Har älskat morötter sen jag var en liten tös. Min mamma tog mig till doktorn för att jag blev knallgul under fötterna och hon blev rädd att det var nån otäck sjukdom, men läkaren berättade att det bara berodde på min enorma konsumtion av morötter. ;D

  Något sötsug brukar jag inte ha, men finns det lakrits tackar jag inte nej. Däremot kommer det att bli svårt att avstå hårt bröd. Så om någon har nåt bra substitut för det så skulle jag bli överlycklig.

  Ja, då så… då kör jag igång med LCHF imorgon!

  Tack igen till alla för att ni svarade så snabbt.

  #61396
  Vodo
  Deltagare

  Det finns en mängd recept så bröd! Annars kan man skippa brödet och bara äta pålägget! 🙂

  #61399
  mctrollet
  Deltagare

  lycka till=))

  #61403
  Marie P
  Deltagare

  Själv är jag fullkomligt såld på chips och ostbågar! Jag har faktiskt hittat ett substitut, fläsksvålar. Vad man än väljer för livsstil eller diet så är det nog tyvärr så att man måste offra något. Fast med lchf känns det ju inte riktigt så 🙂

  Kolla runt lite så kanske du hittar något som kan ersätta dina morötter. Eller varför inte bara köra på med lchf och minska intaget av morötter. Rätt vad det är så kanske du inte är sugen längre!

  Lycka till!

  #61408
  Jori
  Deltagare
  Quote:
  Själv är jag fullkomligt såld på chips och ostbågar! Jag har faktiskt hittat ett substitut, fläsksvålar.

  Fläsksvålar? Hur smakar det? Och var köper du det?

  #61402
  Marie P
  Deltagare

  fläsksvålar finns i de flesta affärer. Står vid snacksen. Kolla bara så det är rätt sort. Dvs noll kolhydrater. Finns en del som är massor med kolhydrater i.

  #61407
  Jori
  Deltagare

  Tack! Ska kolla!

  #61405
  Dobe65
  Deltagare

  Jag har hållit på med LCHF i drygt 5 år. Periodvis har jag varit väldigt strikt. När jag syndar så gör jag det dock med mycket gott samvete, njuter av det.
  Mår ej heller dåligt av det. En intressant sak hände nyligen i Spanien. Jag var där med familjen en vecka och blev galet förtjust igen i Paella. Åt Paella lunch och middag i 4 dagar, resten av veckan annan skräpmat samt ganska mycket Alkohol…Vägde mig när jag kom hem, -2 kilo. Fattar ingenting???

  Sedan årsskiftet har jag ökat på träningsdosen. Kör 5 pass per vecka på gymet, samt är baskettränare 2 gånger per vecka. Det blir mycket träning och känner mig friskare än någonsin.
  Den intensiva träningen gör dock att jag ibland får ”hungerattacker”, något jag inte haft förr. Ibland efter några dagar av intensiv träning kommer ett hungersug som är så starkt att man äter allt i ens väg och struntar blankt i allt vad diet heter.

  Men vad jag egentligen vill säga är att jag efter drygt 5 år på Lchf har hittat en ganska skön rytm. Det har blivit en naturlig livsstil som jag fortsätter med utan att behöva fundera så mycket.
  Hemma håller jag en ganska strikt diet större delen av tiden. Jag gör avsteg ibland, men dom avstegen har inte så stor betydelse då min Lchf grund hela tiden finns där.

  #61404
  Dobe65
  Deltagare

  Svarade jag i fel tråd också ::)
  Mitt inlägg skulle vara i tråden: ”Är alla här inne jättestrikta med dieten?”
  Kan någon moderator fixa det?

  #61400
  Mynlen
  Deltagare

  du kan nog lika bra själv klippa o klistra. för jag tror inte det går att flytta ETT inlägg….

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.