Motion och LCHF…

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #95
  AvatarDanborg
  Deltagare

  Jag har inte riktigt fattat det här. Ofta i samtal med andra LCHFare hör jag att motion och träning är bra för kroppen men inte speciellt viktig för att gå ner i vikt. ”man går inte ner i vikt för att man tränar” etc… Senast härom dagen lyssnade jag på Annika D och hon sa nåt liknande att träning skulle man inte hålla på med för att gå ner i vikt utan för att kroppen behövde röra på sig.

  Jag får inte riktigt ihop det där. Om man äter 1000 kcal under en dag och tränar så att kroppen behöver 1500 kcal bränner man inte 500 kcal fett då? (värdena är tagna ur luften men ni fattar…)

  #6757
  AvatarJoula
  Deltagare

  Som jag uppfattat det så är risken med motion den att hungern ofta ökar. Man äter alltså upp förlusten av kalorier alldeles för lätt för att det ska vara ett bra sätt att gå ned i vikt på.
  Motionera som sagt gärna ändå! men var medveten om att hungern kommer att öka och det är lätt att börja tänka att man kan ”unna sig extra eftersom man tränar”.

  #6754
  AvatarAngelica83
  Deltagare

  Såsom jag har förstått det så är motion nyttigt för kroppen, men det är inte något du ska göra bara för att gå ner i vikt då det inte påverkar vikten så mycket. Rätta mig gärna om jag har fel. 🙂

  #6756
  AvatarIdean
  Deltagare

  Motion är nyttigt det hjälper till att bygga och se till att vi behåller våra muskler samt att vi mår bra av tränings endorfinerna

  Men viktminskningen styrs av mängden insulin i blodet:
  mycket insulin ger viktökning samt att vikten stannar kvar
  lite insulin kan viktminskning ske genom att fett kan ta sig ur cellerna

  #6758
  AvatarKarl
  Deltagare

  Tror väl man ska ”vardagsmotionera”, dvs cykla till jobbet, gå ut med hunden etc. Men inte köra stenhårda pass på gymmet.

  #6753
  Avatarimported_Richard
  Deltagare
  Quote:
  Tror väl man ska ”vardagsmotionera”, dvs cykla till jobbet, gå ut med hunden etc. Men inte köra stenhårda pass på gymmet.

  Det tror jag också. Man behöver bara röra lite på sig varje dag.

  #6760
  AvatarKurvis
  Deltagare

  Hej!

  Det här med motion och lchf kan man nog diskutera i evigheter.

  Jag skulle nog säga, som van motionär, att är du van vid att träna, dvs du har tränat ett bra tag innan du började med lchf, så känner du oftast din kropp och relationen till hunger vid träning, så du kanske har en aning om hur mycket du borde varva ner träningen för att inte vara superhungrig efteråt.

  Är du inte jättevan motionär skulle jag ge dig rådet att ”börja från början”, dvs ta det så lungt och öka träningen successivt tills du ser att hungern blir märkvärdigt större. När du märkt av det så minska ett litet snäpp-så har du din ”ideal träning” som lchf:are.

  Träningen är ju faktiskt bra just för att kroppen ska förstå att den inte ska bränna muskler utan fett. Så det är bara för att hålla igång kroppen och musklerna som det är bra, därav krävs det inte ett maratonlopp varje dag för att ha en bra träning.

  Hoppas jag har gjort mig någorlunda förstådd ??? ;D

  XXX Kurvis

  #6755
  Avatarmazen
  Deltagare

  Bränna 500 kalorier, då är det inte motion utan självplågeri

  #6759
  Avatarhelen
  Deltagare

  Hej hopp!!

  Jag tränar sen tidigare ganska hårt 4 ggr i veckan. Och jag har fortsatt med det MEN jag har fått känna efter lite mer i kroppen för att inte ta kål på mej själv!!!

  Enligt Dr Annika så ska man inte träna för att gå ner i vikt, det funkar ändå. Men om man brukar träna så ska man givetvis inte SLUTA. Däremot kan det ta ett par veckor innan kroppen går ur abstinensen och slår över till fettförbränning till MAX!! Nu känner jag att det är protester från kroppen-därför LITE lugnare, men enligt säker källa går tröttheten över efter nån vecka. Hoppas hoppas.

  Redan nu känner jag att det där sega som uppträdde i HUVVET första veckan börjar ge med sig och jag känner mig piggare i tanken…sa jag att jag firar min första FEMMA idag??

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.