Muskler och träningsvärk?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5762
  AvatarNitma
  Deltagare

  Sitter och funderar lite på om det är dumt att träna med träningsvärk? Har ju hört att det ska hjälpa mot träningsvärken, men kan det vara dumt för musklernas uppbyggnad?
  Kör skivstång ca 3 gr i veckan med en dag mellan, men som idag (fredag) har jag fortfarande träningsvärk efter passet i onsdags. Borde jag köra med lägre vikter eller tänka på något annat? Någons som har nått råd?

  #89077
  Avatarqwe
  Deltagare

  Jag tränar inte den muskel jag har träningsvärk i. Ser ingen anledning, man orkar ju inte ta i ordentligt!?
  Fisträning är inget för mig. Man måste köra hårt för att få resultat, allt annat är rehabträning.

  IMHO =)

  #89079
  AvatarLullimumba
  Deltagare

  Jag har haft samma problem som dig. Fick mycket träningsvärk i början när jag körde skivstång, dock gick det över ju mer vältränad jag blev ( nu talar jag om back in the days, innan jag la på mig en massa).

  Hur somhelst, om jag inte hade extremt mkt träningsverk, så att jag typ inte kunde gå ordentligt, så brukade jag köra ändå, med lite lättare vikter. Funkade bra. 🙂 Om du har vilat en dag så har ju musklerna fått den vila de behöver så du behöver nog inte oroa dig för att du hindrar musklernas uppbyggnad. 🙂

  Men viktigast är såklart att lyssna på kroppen. Nu när jag börjat på ruta ett igen så har jag fått helt sanslöst mycket träningsvärk efter mina skivstångspass och behövt vila 2-3 dagar, fixade bara inte att träna. Misstänker dock att jag inte la på för mkt vikter, det kan också leda till träningsvärk. Envisades med att jag ville vara lika stark som förr i tiden, men då är det nog lätt hänt att man gör övningarna fel och får onödigt mkt träningsvärk.

  Nu vet jag ju inte exakt hur du tränar och jag är ingen träningsguru, talar bara från egna erfarenheter, men har lärt mig att det förmodligen är bättre att börja med lättare vikter för att sedan öka. 🙂

  #89080
  AvatarLullimumba
  Deltagare

  @Lullimumba 390422 wrote:

  Misstänker dock att jag inte la på för mkt vikter,:)

  Misstänker dock att jag la på för mkt vikter, ska det va. 🙂

  #89078
  Avatarkrysopras
  Deltagare

  Man kan träna med träningsvärk, men man ska se upp om man har träningsvärk HELA tiden, dvs det aldrig verkar gå över. För då har man ett olämpligt träningsprogram och riskerar att dra på sig skador.

  Variera din träning. Varva med kondition, behöver inte vara hård kondisträning. Blod till musklerna hjälper läkning och ”städning” av vävnaden.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.