Musklerna bryts ner?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5214
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Hej!
  Jag är en väldigt smal person som försöker bygga på mig en del muskler, det går uber-bra med strikt lchf och jag ser att jag bygger o blir starkare o starkare. Inte bara jag ser det utan många kompisar, släkt osv vilket är J*vligt roligt rent ut sagt då jag alltid varit så smal!

  Men nu till min fråga :
  Hur säkrar man att man inte bryter ner sina muskler alls, alltså vad ska man tänka på för att försöka behålla dem så bra det går. Vad är dem största misstagen man kan göra?

  Mitt kostschema ser ut såhär : Väger 62 kg till 180 cm.
  frukost : 2-3ägg mosat i smör, en stor kopp kaffe med 1 dl grädde i.

  Efter träning :
  Whey proteinpulver (24g protein)
  3-6st ost o kyckling(skinka)-rullar

  Lunch :
  2-3 stora köttbitar/kyckling med massa kryddsmör eller bea-sås

  Kvällsmat :
  150 gram tonfisk, 2 st ägg o majonäs (tonfiskröra)
  Kasein proteinpulver (24g protein)

  Hur kör jag bäst konditonsträning för att inte bränna bort muskler vilket konditionsträning kan göra? cykling? löpning? högintensiv? korta pass men varje dag? eller långa men någon gång i veckan? (vill inte helt sluta med konditionsträning!)

  Mellan lunchen och kvällsmaten kan det gå 5-6 timmar imellan, bör jag lägga in nått mellanmål även om jag inte är hungrig?
  Tacksam för svar! 🙂

  #80773
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Du äter bara tillräckligt med protein och tränar tungt så är saken fixad.
  Du kan träna konditionsträning bäst du vill utan att du ”bränner” musklerna.
  Mellanmål avgör du själv om du behöver. Du nämner ju dock att du inte är hungrig och att du upplever att träningen går bra så då ser jag ingen anledning att ändra på något.

  #80771
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Tack.
  Ja allt går bra osv, Men man vet ju inte heller hur det skulle gå om man prövar något annat. Svårt att veta om man verkligen kör rätt även om det går bra ja. Sen har jag svårt att veta när är det igentligen man ska börja äta mer tillsammans med viktuppgång, bara på en viktuppgång på 1 kg. Ska jag äta 2gram mer protein då bara eller även lägga till fett? försöker att minst äta 1,5gram protein per kroppsvikt.

  #80772
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  2 gram protein/kilo kroppsvikt under balans och bulk och runt 3 gram under deff är det vanligaste. Många som kör LCHF kör dock samma E% fördelning året runt och det är väl lite grejen med en LCHF-kost, att man ska slippa periodisera så mycket.

  Don’t fix what’s not borken, kid.

  #80774
  Avatarbirri
  Deltagare

  Din fråga angående det här med konditionsträningen är det relativt svår att svara på då du inte är så specifik i din fråga. Det beror helt på vilken typ av kondition du är ute efter? Sen har jag svårt att se att konditionstränig skulle bränna bort dina muskler om du kombinerar den med styrketräning?
  I regel kan man säga att man ska träna kondition ”grenspecifikt” dvs, Vill du bli en bra maraton löpare ska du springa långt och länge, Vill du få bättre kondition som fotbollsspelare ska du satsa på intervallträning i kombination med distans…
  Vill du bara förbättra din kondition ”rent generellt” så skulle jag säga att du varierar din träning så att kroppen inte vänjer sig. Vill du förbättra din kondition bör du ligga på cirka 5 pass i vecka, variera långdistans 3(2?) pass med intervallträning 2 (3?) pass, vill du däremot underhålla den du har kan du gå ner något/några pass i veckan beroende på vilken nivå du vill ligga då 🙂

  hoppas du blev lite klokare !

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.