Någon här på forumet som är transplanterad?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Någon här på forumet som är transplanterad?

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4821
  Avatarmiia
  Deltagare

  Hej, jag undrar ifall det är någon här på forumet som kanske är transplanterad? Jag är själv njurtransplanterad och har kört lchf ett tag.
  Det som jag undrar är ifall någon har någon vetskap om lchf och transplantation? Enligt min ordinarie läkare så ska det inte vara några problem, enligt en ny läkare så är det livsfarligt. Vet att det är väl vanliga fördomar som doktorer har(känns så), men eftersöker personer med erfarenhet så man får lite mer kunskap, eller kanske är jag först?
  Men vill ju inte köra vidare ifall det kan skada min njure liksom…

  Hör gärna av er isåfall om hur det gått för er, eller om ni känner till något om detta =)

  #74277
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Detta kan du nog bäst fråga hos kostdoktorn. Där finns en hel del mer (medicinisk) kunskap. Jag kan inte se varför det skulle vara farligt för njuren, kan din nya läkare förklara det?

  #74281
  Avatarmiia
  Deltagare

  tack för ditt svar =)

  har redan frågat kostdoktorn, fått ett svar men ingenting som hjälper mig nämnvärt utan mer allmänt att tänka på.
  proteiner kan vara farligt av den anledningen att för mycket proteiner kan vara skadligt när man har en njure som inte fungerar tipptopp, eller farligt är kanske dåligt uttryck, mindre bra kan jag väl säga, så som doktorerna försöker föklara för mig iaf 😉 förlåt min lätt röriga förklaring 😉
  men än så länge har jag inga restriktioner på min kost så då borde det ju inte vara några problem..
  Hennes(doktorns) förklaring på vad som skulle vara bäst är ju balanserad kost, och mer långsamma kolhydrater skulle vara hjälpen men det är väl deras standardsvar känns det som.

  jag får väl luska vidare på detta, eller testa och se vad som händer helt enkelt, man mår ju bra iaf =)

  #74276
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Okeeej. Men om det är proteinerna som ”ställer till det” kan du väl anpassa kosten då. Balanserad kost har jag aldrig fattat vad det innebär, och varför det anses balanserat har jag börjat ifrågasätta nu. Om du behåller kosten som den är och mår bra på det bordet det väl gå bra? Kanske förklara litet mer utförligt för din läkare hur du äter, då märker hon kanske att det inte alls är så extremt som många tror LCHF är.

  #74280
  Avatarmiia
  Deltagare

  ja, jag tror också på en bättre förklaring för doktorerna…fick ju en för mig ny doktor denna gång, och hon verkade vilja styra och ställa kände jag. Min vanliga doktor är mer trevlig och förstående så kanske bara tog åt mig lite för mycket av vad hon sa egentligen, men är ändå nyfiken.

  och ja, jag håller med dig med vad du skriver om balanserad kost, så länge man mår bra av det man äter så borde det vara toppen. =)

  tack för dina svar iaf =)

  #74284
  AvatarJoggi
  Deltagare

  Jag är levertransplanterad men jag misstänker att det är du som har frågat det på min blogg, så jag har svarat dig i mail alldeles nyss:)

  #74279
  Avatarmiia
  Deltagare

  haha ja så kan det nog vara, vad roligt 😉 världen är liten ibland…. ;D

  #74275
  AvatarMynlen
  Deltagare

  skulle vara kul om ni berättar litet om det här också, alltid kan man sprida vidare gnuttor kunskap kanske…

  #74278
  Avatarmiia
  Deltagare

  Det skulle jag gärna göra, men just nu har jag inte så mycket att gå på tyvärr.
  Jag skulle vilja ha lite statistik bakom mig innan jag lägger upp provsvar mm, just nu har jag bara varit på ett läkarbesök efter att jag börjat med lchf så det gav inte så mycket.
  Men i framtiden ska jag absolut göra det, 3 månader till nästa besök så då får jag se om det har skett någon förändring =)

  #74283
  AvatarJoggi
  Deltagare

  Mynlen – Det har du absolut rätt i. Så småningom så sitter det en tredje transplanterad person och googlar om lchf utan att få fram nåt….

  Tyvärr har jag inte heller jättemkt att tillägga heller då det inte finns så mkt info kring detta. Men kort och gott så började jag äta lchf och läkaren (en av dom som jag träffade) var positiv till detta. Provsvaren har varit bra och likaså blodtryck och ekg osv… Har ätit lchf sen i början av Oktober så jag kan skriva här om det blir några förändringar, men just nu mår jag kanonbra, min lever mår bra och resten av kroppen med:)

  #74273
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Varför skulle man behöva socker och stärkelse??

  #74274
  AvatarHakis
  Deltagare
  Quote:
  Varför skulle man behöva socker och stärkelse??

  Jaa precis, den frågan ställer jag jämt som motfråga till folk som retar sig på min kost. ”Varför ska man äta socker och stärkelse?”

  Jag tror era transplanterade organ mår bättre i eran kropp än hon andra som transplanterat.

  #74282
  AvatarJoggi
  Deltagare

  Det är väl mest det för att läkarna vet för lite om lchf, och när det gäller transplantationer så finns det inte många läkare som vill chansa! Ett nytt organ växer inte på träd om man säger så… En läkare säger hellre nej än ja när dom inte vet, inte när det är livet som insats..

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.