Någon som ammar och äter lchf?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1064
  Avatarhelene306
  Deltagare

  Som rubriken lyder, finns det någon här? Jag undrar lite hur er dag ser ut matmässigt. Jag åt efter lchf förra året, det funkade klockrent, jag mådde bra och gick ner. Tills jag blev gravid. Nu, 4 månader efter barn får jag inte riktigt ihop det och jag fuskar lite och får det inte att fungera. Nu har jag gått upp lite men innan dess stod vågen still eller pendlade upp och ner. Det känns lite som om kroppen håller benhårt på sina fettdepåer för att jag ammar. Jag får i mig för lite fett också eftersom jag blir hungrig var 3:e timme ungefär och är småsugen ofta.

  Tar tacksamt emot råd och tips!

  #15098
  Avatarmarijna
  Deltagare

  hej.. Jag har inte barn eller så men om du inte har läst katrin zytomierskas blogg så har hon en bebis nu som hon ammar och hon går på lchf och äter riktig lchf mat har jag för mig:) Där har hon iallafall skrivit lite om lchf och ammning och det ska inte vara några som helst problem:) … Några andra tips har jag tyvärr inte.

  #15100
  Avatarhelene306
  Deltagare

  Tack!

  Jag läser Katrins blogg men jag är mer ute efter hur en dag kan se ut i matväg. Jag äter väl för lite fett efterom jag är hungrig var 3:e timme, eller så är det pga amning? Igår gick det bra så jag försöker en dag i taget 😀

  #15096
  AvatarVodo
  Deltagare

  vet inget om amning och lchf, men är det något fel med att vara hungrig var tredje timme? Säger inte LCHF att man ska äta när man är hungrig och strunta i om det är var annan eller var femte timme? det viktiga är väl att det du äter är enligt LCHF.

  #15097
  Avatarmarijna
  Deltagare

  Kan vara pga amning som du blir hungrig ofta. Viktigt är att du äter en fet frukost, t.ex ägg och bacon som jag ganska ofta äter pga att man håller sig mätt länge:) Sen om du äter det ändå och ändå blir hungrig efter 3 timmar är det inte hela världen, koka ett par ägg och ät med t.ex räksallad eller kanske nån köttbit med någon fet sås eller smör:)

  #15099
  Avatarhelene306
  Deltagare

  Vodo: Förra året åt jag typ var 5-6 timme så nu när jag är hungrig efter 3 timmar blir jag lite fundersam eftersom jag troligen äter för lite fett (men jag tycker jag httar på både här och var).

  marijna: Frukost vill jag ha rejält 🙂 Här blir det 2 kokta/stekta ägg med flera skivor bacon. Annars blir det ägghalvor med majonnäs och räkor. Jag får nog luta grubbla på varför jag är hungrig och inse faktum att det förmodligen är amningen som gör mig hungrig och jag får äta därefter också 🙂

  #15095
  AvatarVodo
  Deltagare

  Jag skulle tro att det är amningen som gör att du inte står dig lika länge. Kanske du kunde smyga in lite mellanmål tillfälligt? Kokta ägg är alltid bra att ha i kylen, eller lite kallskuret, kalla köttbullar ost osv. 🙂
  Du kan också prova på att strö lite hela psylliumfrön över maten. Jag och sambon har upptäckt att vi står oss mycket längre när vi har lite sånt på/i maten. Blandar man dem i färs så blir biffarna/bullarna jättesaftiga och otroligt mättande. Brukar även ha dem i yoghurt och sallader. Tycker de är bättre än linfrön också, för de är mindre och ”känns” inte lika mycket i maten.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.