Någon som inte väger sig?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4679
  AvatarNickelback
  Deltagare

  Genom åren ju mer jag har gått upp i vikt desto mer har jag blivit ovän med vågen. Jag HATAR att väga mig med ett stort H det är inte mycket som kan få mig att nästan börja hyperventiliera som vetskapen om matt jag måste ställa mig på en våg. Sist jag var gravid var jag, då de prompt måste hålla på o väga en i tid o otid sa jag att du får titta för jag kommer att få ångest av att veta vad jag väger. Vilket stämmer.

  Min inre bild av mig själv stämmer INTE överens med mitt faktiskt fysiska jag kan jag ju säga.

  Men till min fråga, finns det fler som inte väger sig utan kanske bara mäter sig o har lyckats bra ändå eller är det så att man måste ställa sig på den där j*vla vågen iaf någon gång ibland för att ”ha koll”?

  #71885
  AvatarJannebananen
  Deltagare

  min självbild är oxå skev, helt klart… MEN vågen är min vän! Ett tips är att inte väga dig för ofta, jag skulle rekomendera en gång i veckan, mest för att det är ett enkelt sätt att få ett kvitto på hur det går med LCHF andet… om något bör förändras eller inte.

  VET MAN att man äter bra och lagom mycket och att det fungerar, tja då kan man ju väga sig varannan vecka eller en gång i månaden istället.

  #71881
  AvatarMynlen
  Deltagare

  jag väger mig för att jag tycker det är roligt, även om jag är en smal människa i fel kropp 🙂 Jag stöter ofta med mina höfter mot bord osv bara för att min bild av mig är smalare än verkligeten (fast, jag stöter inte lika ofta nu märker jag. JIPPIII) Men jag vet det finns några som inte väger men bara mäter. Och ännu viktigare.. kollar sig i spegeln!

  Vikten och måttbandet är INTE det viktigaste. Hur du mår och känner dig är viktigare. jag märker själv att jag mår så mycket bättre, är inte stressad så mycket mer, att det går långsammare än beräknat bekommer mig inte längre. Hela attityden har blivit mer avslappnat mm. Om det är kosten, eller mättnaden, eller njutet av det godaste av maten utan skuldkänslor, jag vet inte. Så skippa vågen om du vill. Eller väg dig nu, som utgångsvikt, och sen om några månader när du mår bra igen. Bara för att se om din självkänsla och kroppsförändringen kommer litet överens.

  Förresten tycker jag vikten är en öh, ”struntsak”. jag väger nu under hundra, vägde 22 kg mer, och först NU börjar folk se att jag har gått ner i vikt. När jag säger jag väger 100 tror dom mig inte. Inte heller när jag sa att jag vägde 120. jag är ganska kompakt i kroppen eller så, jag har mindre storlek i byxor än en som jag känner och väger 90…

  #71886
  AvatarSweet
  Deltagare

  Jag väger mig var annan var tredje vecka.
  De andra dagarna tittar jag mig i spegeln.

  Jag ser resultat bara i spegeln,, så det räcker för mig 8)

  #71883
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Jag väger mig när jag dietar etc inför tävling för att hålla koll på hur jag ska reglera kosten och makronutrienterna efter mina mål, så även under uppbyggnadsfas så med andra ord så är vågen att ganska slående inslag i mitt liv. Väger jag mig inte så brukar det bli aldeless för lite eller aldeless för mycket mat för min del vilket gör att mina resultat blir lidande.

  #71878
  Avatarulfons
  Deltagare

  Jag väger mej måndagmornar, nypissad i kallingar och t-shirt.

  #71876
  AvatarVodo
  Deltagare

  vägde mig inte alls när jag körde igång. Började mest för att slippa laga olika mat till mig och sambon och det var han som ville börja med lchf. Vet att jag något halvår innan vägde några kilo över 70 (165 cm). Vägde mig första gången efter några månader då jag märkte att kläderna satt löst. Då vägde jag 65 kg, sedan fortsatte det bara utav sig självt. Nu väger jag mig någon gång i månaden för att se att jag ligger still eftersom jag nått och ligger under min målvikt.

  #71882
  AvatarAmi
  Deltagare

  Jag har sparkat in vågen under en byrå, så att jag inte når den. Förvisso äter jag LCHF för att inte växa ur rullstolen, så vilket tryck jag utövar på jordytan är egalt.

  #71877
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Klart du inte behöver väga dej, fram med ett snöre eller så;). Skulle nog rekomendera dej att hoppa upp på en våg, be ngn annan kolla så du har startvikten när du närmar dej mål… hihi…

  #71880
  AvatarDizzy
  Deltagare

  Jag väger mig inte! Jag använder måttbandet istället 🙂 Känns som att det är så mycket som kan påverka vikten, måttbandet känns säkrare. Sedan har jag mina smal-jeans som jag använder att måtta med också 🙂

  #71884
  Avatarwar
  Deltagare

  Önskar att jag kunde ge fan i vågen, speciellt nu när är på en platå igen

  #71879
  AvatarSolile
  Deltagare

  Väger mig en gång/vecka. På måndagar. Ibland glömmer jag faktiskt bort det men då väger jag mig tisdag-onsdag veckan efter. Typ.

  #71889
  AvatarLeolisa
  Deltagare

  Hej 🙂

  Mitt tips är att inte du inte behöver väga dig på flera månader. Gör du som ”man ska” och inte äter kolhydrater osv. så behöver du inte väga dig jämt och ständigt. Det blir mycket roligare att väga sig när man verkligen ser ett ”ras”. Jag vägde mig inte alls ofta i början och vips så var de första tio kilona borta när jag väl vägde mig. De hade de ju varit i alla fall visserligen. Men att inte väga sig tog bort den hetsen. Sen tycker väl vissa att man kan väga sig oftare för att ”ha koll” eller ”bli peppad och se utveckling hela tiden” men ja. Man gör ju såklart som an vill 🙂

  Lycka till /L

  #71888
  AvatarSkjutshagens
  Deltagare

  Jag började med LCHF förra torsdagen, så jag tänkte att jag skulle försöka väga mig varje torsdag morgon 🙂 Har även måttat midjan för att även kunna se resultat där. Men man gör naturligtvis det som känns rätt för en själv.

  #71887
  AvatarPygmepuff
  Deltagare

  Mät dig istället, men du kan ju ändå väga dig en gång för att få startvikten så du har nåt att skryta med sen när du gått ner =)
  Som föredetta anorektiker så har jag en tendens att väga mig 3 ggr om dan ibland, vilket inte gör nån nytta alls mer än att stressa psyket. Så nu försöker jag väga mig så sällan som möjligt och mäta mig istället, ibland trillar jag dit å väger mig varannan dag =S

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.