Något är fel: Står still i vikt, blivit fläskig och bara veckovis avföring!?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Något är fel: Står still i vikt, blivit fläskig och bara veckovis avföring!?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6306
  AvatarLargo
  Deltagare

  Hej,

  Jag började min viktresa för 15 mån sedan, då vägde jag 167.2 kg och i dag har jag kommit ner till 122.5 kg. En viktminskning på 44.7 kg.

  Har dock ett par problem som jag hoppas kunna hitta lösningen på.

  1. Har i snart 1 mån stått still i vikt. Pendlar runt 122.5 kg beroende på om jag den dagen jag väger mig har gjort nummer ett eller två eller inte alls. Äter precis som tidigare (justerar kalorier efter mitt BMR) men det hjälper inte. Något har hänt men vad? Har varit hos läkaren som säger att alla mina värden är perfekta, förutom då min övervikt.

  2. Dricker 2 l vatten per dag exkl den mängd som finna i maten jag äter. Äter rätt mängder fett, E procent etc men har nu börjat få besvär med magen i forma av trög/stillastående tarm. Behöver bara gå på toaletten en gång per vecka trots att jag efter 2-3 dagar känner mig spänd i magen, som att jag skulle behöva gå och tömma men att kroppen inte vill eller får signaler att göra så.

  3. Jag har blivit fläskig, som i att huden beter sig som vatten. Går jag så skvalpar det sig under huden, främst på låren, magen och överarmarna. Huden/fläsket har också börjat hänga på samma områden. Ser inte klokt ut.

  Har tagit upp allt detta med min läkare som säger att det inte finns några fel på mig men att det kanske har med LCHF att göra. Han vet inte speciellt mycket om kosten så han säger inte så mycket mer än att jag kanske ska ”prova äta mer fett för det är ju en fettkost”.

  Äter två måltider per dag, lunch kl 12 och middag kl 17. Sedan fastar jag till kl 12 nästa dag.

  I dag blir det lite enformigt eftersom det nästan är tomt hemma, storhandlar först i morgon. Lunch och middag blir därför exat den samma.

  Totalt blir det:

  400 g stekt blandfärs
  200 g kokt broccoli
  40 g gul lök
  2 dl krossad tomat
  50 g smör
  50 g majonnäs

  Detta ger 1701 kcal, 145 g fett (76 E %), 82 g protein (20 E %), 16 g kh (4 E %) och 1.47 på Skaldemans ratio.

  Går på en Vuxenutbildning så det blir inget fysiskt arbete direkt då det är mycket teori men jag går till och från utbildaren vilket blir totalt 3.44 km per dag, mån-fre. Går också på en promenad varje lör-sön på ca 30 min. Vet inte exakt hur långt jag går där.

  Tips eller åsikter som ni tror kan tänkas hjälpa?

  Mvh
  Largo

  Edit: Är man och 38 år om det hjälper?

  #104394
  Avatarfajjo
  Deltagare

  Äter du några mediciner eller annat som gör att kroppen lagrar vatten? Det kanske bara är det.
  Är du svullen även på benen?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.