Namninsamling för Kostfondens "Höj Kraven på Offentliga Rekommendationer"-inspel

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Namninsamling för Kostfondens "Höj Kraven på Offentliga Rekommendationer"-inspel

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6313
  AvatarKostdemokraten
  Deltagare

  Som säkert flera av er lagt märke till har Kostfonden uppmanat regeringen att höja kraven på vetenskaplighet för offentliga rekommendationer, exempelvis kostråd. Jag tror att det kan vara ett första steg mot att förändra bland annat livsmedelsverkets kostråd om det genomförs, eftersom jag tror helt och fullt att mer rigorösa krav på vetenskaplighet (givet så klart att kriterierna som bedömmer det i sig är vetenskapliga) skulle missgynna de nuvarande rekommendationerna. Att förslaget dessutom fokuserar på vetenskaplighet snarare än ett särskilt sätt att äta ger det nog större chans att tas på allvar, då man om man direkt förespråkar mindre socker eller kolhydrater och/eller högre andel fett/mättat fett nog tyvärr blir avfärdad som en ”LCHF-sektist”. Jag hoppas att Kostfondens förslag går igenom, och har tagit initiativ till en namninsamling för att försöka samla ihop en folkopinion att backa upp förslaget med. Möjligheten att påverka på detta vis ska nog inte överskattas, men inte heller tror jag det skadar.

  Skriv under om ni håller med! Klicka på länken ovan eller klipp och klistra in http://www.skrivunder.com/hoj_kraven_pa_offentliga_rekommendationer i er browser.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.