Når aldrig djup ketos?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2579
  AvatarDekiai
  Deltagare

  Har nu kört med LCHF i ungefär 3-4 månader, första gången jag började så nådde jag snabbt en djup ketos som jag stannade i och ketosstickorna visade alltid lila. Jag tog för några veckor sedan en paus from LCHF på grund av utlandsresa, men nu när jag är igång med LCHF igen så visar stickorna bara ljusrosa, trotts strikt LCHFande i över 2 veckor. Vad kan detta bero på? (Observera att jag äter MAX 10-20 gram kolhydrater om dagen)

  Sen en liten fråga vid sidan av; kan sötningsmedel påverka ketosen precis i början? Nu är jag ingen storkonsument av sötningsmedel, men t.ex i proteinshakes jag dricker efter träningen så förekommer det en del.

  #40977
  AvatarMsHisingen
  Deltagare

  Som jag har förstått det så visar ketonstickorna bara ketoner som blir över – om alla förbränns så syns det inte på stickorna. Så håller tummarna för att din kropp är duktig på att använda sitt nya bränsle 😉

  #40976
  AvatarFranke
  Deltagare

  Du hamnar i ketos ganska fort om du håller nere kolhydratintaget, 1-2 dagar om ens det. Du kan helt enkelt inte inte vara i ketos om du äter lchf, då skulle du svälta..

  #40978
  Avatarkiril
  Deltagare

  man er i ketose så lenge den viser ljusrosa, det er nok bare mengde på vesken så avgjör, hvis du har varit dyktig at drikka vatten så ska den normalt bare visa ljusrosa, er den mörlrosa så burde man få i sig mer veska…

  her er et lite utdrag fra et annet forum

  VIL JEG GÅ FORTERE NED I VEKT OM STIX’EN VISER MØRK LILLA HELE TIDEN ?
  Nei, Hvis du har mørk lilla stix hele tiden er det heller et tegn på dehydrering, – urinen er for konsentrert. Du må drikke mer vann for å tynne den ut og for å skylle ut nyrene.
  Leveren produserer ketoner fra kroppsfett, fettet du spiser og fra alkohol. Ketostix’en vet ikke hva som er kilden til ketonene. Hvis du for eksempel tester hver dag etter middag, og middagen inneholder en del fett, da vil du alltid ha mørkt utslag på stix’en. Det betyr IKKE at du brenner mer KROPPSfett.

  Stix’en viser kun hva som skjer i urinen. Ketose skjer i blodet og i kroppsvevet. Om du har lys rosa utslag , så er du i ketose, og det forbrennes fett. Ikke heng deg opp i stixen, de er kun en indikator, ingenting annet. Det finnes ikke mild eller sterk ketose slik mange tror ! Og fargen på stix’en viser ikke grad av ketose, men mengden ketoner i urinen.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.