När försvinner sockersug??

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #113
  Avatarmolle
  Deltagare

  Jag är och har alltid varit svag för godis. Jag äter godis i stort sett varje dag och skulle så gärna vilja bli av med mitt sötsug. en väninna rekommenderade att börja med lchf. Men hur lång tid tar det att bli av med sitt sötsug. Tar det flera veckor?? Tacksam för svar!!

  #6842
  Avatarvi tva
  Deltagare

  hej molle… vi har kört detta i en och en halv vecka,,sockersuget försvann efter ett par dagar. saknar varken socker eller några som helst sötsaker..

  #6838
  Avatarimported_Richard
  Deltagare

  För mig försvann det också på bara några dagar. Jag var också en stor godis konsument men nu känner jag inget godis-sug alls. 🙂

  #6840
  Avatarhelen
  Deltagare

  Shit, ingen slår mej….hihihihiiii, ursäkta men jag är nog den största sockerknarkare världen skådat!!! Det sjuka var att suget försvann inom 48 timmar. Trots att alla experter påstår att det tar 10 dygn för sockret att lämna kroppen helt…MEN jag tog bort ALLA kolhydrater. Jag blev helt plötsligt MÄTT och belåten efter maten. Jag TÄNKTE inte ens på mat (förutom att jag tänkte: konstigt jag är inte hungrig än). Ja, jag är SUPERNÖJD med mitt nya liv!! SNART är huvvet mä oxå- blev lite seg i kolan i början…

  #6839
  Avatarjozzan
  Deltagare

  Jag var en kolhydratmissbrukare och en sockerjunkie – värst mellan ägglossning och mens.. Började med LCHF i ett desperat försök att bryta min bulimi..

  Sockersuget försvann typ på en gång (förutom chokladsuget – hade pms när jag började) nu är det borta och jag har inte haft en enda hetsätning sedan jag började för snart en månad sedan…

  #6843
  Avatarmolle
  Deltagare

  Tack så mycket för era svar!!

  Det har nu gått en vecka och jag märker att jag inte är lika sugen längre. Jag har alltid tidigare blivit hungrig/sugen och velat äta med 3 timmars mellanrum. Igår gick det 5 timmar från frukosten till lunchen. 🙂

  Jag känner mig dock fortfarande lite sugen på godis. Jag vet ju hur gott det är.

  Att bli av med sockersuget helt är mitt främsta mål. Om jag sedan går ner några kilo på vägen är det såklart ett stort plus.
  Glad midsommar på er alla!

  #6845
  Avatarkarada
  Deltagare

  Bland det bästa med LCHF är att suget efter socker och annat onyttigt försvinner med tiden. Och det ger en fantastisk känsla av frihet! Vad bra det känns numera att bara passera godishyllorna som man tidigare stannade vid under långa stunder, och det är många andra hyllor med som jag bara flanerar förbi. 🙂

  #6837
  AvatarAnonym
  Gäst

  Är det sant! Försvinner ALLT socker sug? 😮 Jag är sockernarkoman AB! Så det vore helt underbart att bli av med det konstanda sockersuget.
  Hur blir humöret? Jag har en tendens att bli väldigt grinig, sur och lättretlig utan socker i kroppen. :-

  /Madde

  #6846
  Avatarr8madamen
  Deltagare

  Mitt andra syfte med att pröva på LCHF var just ett sockersug. Det hade gått så lång att jag åt godis, glass och kaffebröd ISTÄLLET för mat. Ju mer jag tänkte på att jag måste sluta, desto mer godis åt jag. Innan denna djupa dalgång åt jag ätit nyttigt och enligt GI. För mig försvann sockersuget omgående. Som jag upplevde det åt liksom allt fett upp sockersuget!

  #6847
  AvatarJohanHva
  Deltagare

  För mig tog det nog nästan två veckor innan sockersuget försvann så det är nog väldigt individuellt

  #6841
  Avatarvi tva
  Deltagare

  ::) Det som känns helt otroligt är att jag har hållit på med detta sen 090606 och har inget som helst behov/sug av sötsaker ,var galen i sånt innan. På jobbet bjuds det på tårta m.m. mellan varven. men har bara tagit kaffe och inte känt alls att jag går miste om något. Förr var jag tvungen att ta. mådde nästan dåligt om jag missade sånt tillfälle och det var slut när jag skulle ha.Godis även det helt borta från matkontot. och kilona rasar. ;D- Alla ni som känner att det är jobbigt .. tänk framåt när ni kan köpa nya kläder tänk på reor… ni hittar plagg och inte som nu.. bara såna storlekar ni bara kan drömma om.
  Det är en sak som driver mig vidare. 🙂

  #6844
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Om man har konsumera mycket socker i sitt liv är sockerberoende så rekommenderar jag att undvika FRUKTERav alla de slag på 2-4 veckor och sötningsmedel!
  Ni kommer att märka vad som får ert sug att vakna till liv 😮 reagera på dem och undvik dem!!! Senare kommer ni att märka att suget är borta. OBS! kvinnor: vid strax före mensen.

  #6848
  Avatarcastru
  Deltagare

  För mig försvann det rätt fort också, ett par dagar bara. Efter det fanns det inget sug efter glass eller godis. Men ibland så kan det vara gott med läsk/saft till maten eller filmen. Har hittat Schweppes som innehåller 6,5kh och den spär jag ut med en 4e-dels vatten. Då hamnar man precis under 5 kh. Tror dessutom att det är nyttigare än lightläsk. 🙂

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.