när jag blev smal av fett

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2696
  Avataremelie
  Deltagare

  Efter att ha smygt omkring på forumet ungefär lika länge som jag har hållt på med lchf, 2,5 vecka, är det dags för mig att starta en slags dagbok/rapport.

  Kort basic om mig: 23 år, 169 cm, bor i stockholm. målvikt: cirka 60/58 kg (den som lever får se)
  söndag 13/3: 72 kg
  onsdag 23/3: 69 kg (-3 kg)
  onsdag 30/3: 68,2 kg (-0,8 kg, totalt -3,8 kg)

  #42053
  Avatarevise
  Deltagare

  Välkommen och lycka till! Och grattis till minus 🙂

  #42049
  AvatarAnna1989
  Deltagare

  Välkommen hit och lycka till! Fina resultat har du också 🙂

  #42056
  AvatarJennyhedstrom
  Deltagare

  Vi är ju på exakt samma nivå.. ja är 19 år och vägde 70,6 när jag började och är 167 cm lång! Hoppas jag med har gått ner alltså..
  men ja vågar inte de haha!! 🙂 Hållt på i tre veckors tid idag.. lika länge!

  #42063
  Avataremelie
  Deltagare

  Tack för det varma välkomnandet! Gillar verkligen det här forumet, ni är alla så himla duktiga och inspirerande! 😀

  Jenny – Kul att vi är på ungefär samma siffror. Nä, i know the feeling, den där vågen kan vara lite skräckinjagande. Därför försöker jag att bara väga mig 1 gång i veckan, varje onsdag. Du kan ju mäta dig annars? Eller bara ta tjuren vid hornen och hoppa upp, då ser du ju också om du har gått ner eller om du behöver lägga om kosten ytterligare. 🙂

  #42055
  AvatarJennyhedstrom
  Deltagare

  Jag har också onsdagar som dag då jag ska väga mig och mäta mig. Jag tänkte göra det nästa vecka! Eller imorgon

  Men du ville gå ner till under 60 va? Jag med.. under 60 vore underbart.. va 6 årsedan jag var där..
  Att gå ner under 60 tror jag är en magisk gräns för mig! Just nu känns det väldigt långt bort, vet inte ens om jag kan gå ner
  till under 60.. men förr eller senare ska jag det! 🙂

  Äter du mycket mejeriprodukter och sånt eller? 🙂

  #42062
  Avataremelie
  Deltagare

  Sweet, då får vi peppa varandra lite extra 😉

  60 är magisk gräns för mig också. Har inte vägt under 60 sedan jag spelade handboll som en galning under 1:an i gymnasiet, så det är väl ungefär 7-8 år sedan.
  Det sjuka är att 70 också var en magisk gräns för mig! Jag har tränat och tränat och försökt äta mindre och mindre utan att komma under den där himla 70-gränsen. 73-72-73-72 sen var det stopp (kändes det som, eller rättare sagt: sedan orkade jag inte minikcal och tänkte ”nä, nu skiter jag i det” och åt massa istället) Sen slutade jag med kolhydrater och ökade på fettet och vips, så var 70-sträcket spräckt! Nu vill jag aldrig hamna över det sträcket igen.

  Nästa magiska är 65. Jag vet att min kropp är rätt frekkin fierce när jag ligger runt 65! hihi! 8)

  Ja, jag äter en del mjölkprodukter, men försöker begränsa så gott det går. Eftersom jag bara hållit på i 2,5 vecka har jag inte riktigt kommit underfund med hur min kropp reagerar på exakta mängd kolhydrater. Men så länge jag går ner tänker jag fortsätta äta mjölkprodukter & grönsaker. Kommer jag till en platå får jag justera maten då.
  Har tänkt skriva lite matdagbok här också 🙂

  #42054
  AvatarJennyhedstrom
  Deltagare

  Ja.. precis.. för mig med.. har legat runt 71 72 nu i ett år kanske? vill inte de.. så jag hoppas att ja efter tre veckor är under 70 kg.. alltså -0,6.. då kan vi tillsammans ha våran magiska gräns vid 65 då 🙂 man får börja såå sen ha 60 😉

  Jag ska försöka dra ner på mina portioner iaf.. för de känns som att ja blir så jäkla mätt efter varje måltid.. men de kan vara för att ja dricker kaffe till maten + mellan en och en halv och en liter vatten nästan vid varje måltid såå det är ju bra att det e vatten ja blrir mätt på med 🙂

  #42061
  Avataremelie
  Deltagare

  Det är så skönt när dagarna bara flyter på, när man inte måste tänka efter vad och när man ska äta utan bara gör det. 🙂

  Men nyss hände en ganska konstig grej:
  Igår tränade jag bodycombat, någon annan som kör det? Det är ett av mina favoritpass och igår hade jag så mycket energi att jag verkligen kunde köra slut på mig själv, adrenalinet och endorfinerna strömmade i kroppen och jag hade ett av mina bästa träningspass någonsin tror jag! Tog ut mig helt och hållet, underbart! Passet slutade 17,30 och sen åt jag fläskfilé, smör och stekt squash till middag.
  Sen skulle jag träna imorse, kl 7,30, hade tänkt köra ”shape” (styrka, balans, rörlighet) men var HELT SLUT under hela passet. Hade ingen energi i musklerna what so ever. Skittråkigt!

  Hur kommer det sig? Kan det vara så att man inte ska träna två intensiva pass så nära intill varandra för att kroppen inte hinner återställa sig utan kolhydrater? :- Väldigt tacksam för svar och gärna lite hjälp! Jag gillar ju att träna!

  #42051
  AvatarMynlen
  Deltagare

  skulle du ha klarat av så tunga pass så nära på varandra med kh i kosten? Jag tycker det låter som om kroppen, hursomhelst, inte hunnit hämta sig av träningspasset. Oavsett kost.

  #42060
  Avataremelie
  Deltagare

  Ja, eller kroppen kanske inte har varit 100% återhämtad, men om jag har kört empass och morgonpass dagen efter brukade jag inte bli såhär slut.
  Jag undrar också om det skulle kunna vara en omställnings-grej? (har ju trots allt bara ätit lchf i 2,5 vecka) Eller om det här bara beror på kolhydratsuppbyggnad?

  #42052
  Avatarevise
  Deltagare

  Jag tror att det tar lite längre tid för kroppen att lägga upp ett nytt lager i musklerna när det inte finns kolhydrater att lagra av, speciellt om du körde slut på allt på det tidigare passet. Ska du träna så så ska du kanske testa att äta lite extra kolhydrater till kvällsmaten så hinner det kanske lagras till morgonen. Alternativet är att du kör ngn annan typ av träning, lite lättare löpning eller ngt.

  #42059
  Avataremelie
  Deltagare

  Dagarna flyter på ganska bra. Har precis fått Sten Sture Skaldemans bok ”ät dig ner i vikt” och börjat läsa den. Mycket intressant! En sak som jag inte riktigt har tänkt på innan är hur viktigt ordningen är, att om man äter tex kött, sås och sallad, ska man börja med köttet och såsen och avsluta med salladen – då håller sig insulinet lägst.

  Det jobbiga är fortfarande träningen. Jag blir så trött efteråt! I förmiddags körde jag bodypump och passet gick hyffsat bra, jag kan ta ungefär samma vikter som innan (men det är roligare att träna nu, det märks redan skillnad på min kropp, jag ser ”tightare” ut vilket gör att musklerna syns på ett helt annat sätt) men efteråt blir jag helt slut. Åt en rejäl nötfärsbiff med bladspenat till lunch och blev mätt. Men det känns som att förrådet inte ”fylls på” och tröttheten håller i sig.
  Så nu sitter jag faktiskt och äter en näve cashewnötter, har inte tid med denna trötthet!

  Bör jag ändra min träningsintensitet? (det vill jag ju helst inte)

  #42050
  Avatarsoffijja
  Deltagare

  Drick en celcius!! 😉

  #42058
  Avataremelie
  Deltagare

  Det är någon slags sockerfri energidryck va? Brukar du dricka den, ger den så mycket effekt som den lovar?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.