När man inte äter hemma

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1351
  AvatarMamita
  Deltagare

  Jag lever ensam så till vardags är det väldigt lätt, jag behöver ju inte ta hänsyn till nån annan så jag kan äta vad jag vill och när jag vill. Men jag går då och då ut och äter med vänner. Eller är på resande fot, kanske bor hemma hos nån en hel helg eller så. Eller bjuder hem folk på mat! Det är DÅ, det blir lite problem, det är då man får tänka till lite extra hur man ska göra med maten. Jag har ju nyss börjat med detta också så jag vill inte fuska för ofta – det var ju så jag blev tjock…

  Äta ute: Jo det går väl att plocka bort och lämna och be att få byta ut, och visst kan man väl ibland tillåta lite extra kolhydrater, men ofta är det ganska mycket kolhydrater ändå, mycket potatis/ris, bröd tex och inte helt lätt att byta ut kanske. Jag var ut och åt i helgen och tog då en hamburgare men bad att få byta ut brödet – och gissa hur mycket sallad jag fick? Ett helt huvud tror jag…
  Var också ut häromdan ett helt gäng, då åt jag hemma innan och satt sen i tre timmar och sög på två Ramlösa… Alla andra åt mat och så skulle man förklara LCHF för alla och det blev bara jobbigt tyckte jag att bli ifrågasatt och behöva försvara nåt jag inte kan så bra själv och inte har gått ner i vikt speciellt av heller (inte än). Är det nån som har nåt bra tips om att äta ute?

  På resande fot: Visst kan man ta med sej lite resmat ibland, men är det en längre resa blir det lite jobbigt/mycket. Och sen hemresan då? När man inte kan stå hemma och packa ner nåt lämpligt? Bra tips emottages tacksamt.

  Att vara gäst: Om man bor hemma hos nån över en helg tex kan man förstås köpa med sej lite extra ost och skinka och ägg och kanske ta med lite LCHF-bröd, men man vill ju inte vara alltför ”besvärlig” heller och tacka nej till en massa som bjuds. Visst kan jag säga nej, men jag vill inte vara otacksam om man säger så. Hur brukar ni andra göra?

  Bjuda hem folk: När jag tänker efter är det kanske inte så svårt att hitta rätter som passar både mej och dom som äter kolhydrater, även desserter ju, men här tar jag också tacksamt emot tips, hur ni brukar göra och vad ni bjuder andra på.

  Mamita

  #18893
  Avatar_Sandra_
  Deltagare

  Hej Mamita!

  Jag tycker att Max har ett jättebra alternativ till snabbmat; De har ett lchf-mål som är en lchf-burgare med sallad i stället för brödet. Den är faktiskt helt okej.

  När jag äter ute så tar jag någon rätt med typ kött och bearnaisesås och tar bort pommesen och ber om sallad i stället. Funkar super tycker jag. Saknar inte pommes alls! 🙂

  Annars så brukar jag äta små babybelostar om jag bara behöver ett snabbt mellanmål.

  Svårt när man blir bjuden på mat, faktiskt… Där har jag inga bra tips! Man får väl säga till innan att man kör lchf, och kan säga att man kan ta med sig eget om de ska laga något som man inte kan pilla bort kolhydraterna på.

  Men att bjuda andra på middag tycker jag är jättelätt! 🙂 Jag och min sambo äter samma mat, bara att jag inte äter potatisen, riset eller pastan. Nu har jag inte hållt på så länge, men hittills har det funkat jättebra.

  Dock så kan ju min sambo gå upp i vikt, eftersom jag har i grädde i mycket av maten… 🙂

  KRAM!

  #18891
  AvatarLenja
  Deltagare

  Et tips till matsäck: Baka Pones (sök på google eller här på forumet) Dela dem och fyll med salami, tjocka skivor brieost och alfa groddar urgott! Svårt annars att hitta ersättning till kaffe och macka på resande fot i bilen….Någon som har något annat tips?

  #18890
  Avatarqwe
  Deltagare

  Äta ute:
  Har aldrig haft problem med att säga att jag vill ha grönsaker istället för pommes. Sen behöver man inte äta upp alla grönsaker om det är mycket heller. Inget i LCHF säger att man måste äta upp. KAPISCH!

  På resande fot:
  Tar aldrig med mig resmat?! Finns ju olika sallader att köpa överallt. Kasta bort brödet bara. Häll på såsen. ÄT all kött o sås o endel grönsaker.

  Att vara gäst:
  Här kan jag hålla med om att det kan vara svårt. Man får helt enkelt ta PYTTE av kolhydraterna och bara äta hälften av det. Om det inte går att undvika helt. Lär dig säga ifrån och förstå att det inte ÄR fel att INTE slicka av tallriken. Lämna kolhydraterna…

  Bjuda hem folk:
  Enkelt. LCHF-mat är alltid gott. Folk som anser att det måste vara potatis till är antagligen födda före 1940 och kan med enkelhet kastas ut ur huset.

  #18895
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Bea på krogen är nästan alltid gjord på såsbas och ”boxgula”… någon som har koll på vad detta eg är??

  #18892
  AvatarTess
  Deltagare

  När man gör riktig bea så använder man ju smaksättning iform av dragon, vinäger som man reducerar (kokar ned), sen vispar man äggula och sedan har man i skirat smör (+lite kryddor), och smaksättningen. En såsbas använder man för att det går lite snabbare och sen kan du göra mängder av såsen som du kan kyla, riktig bea går inte att kyla utan görs ”a la minute”, dvs precis när du lägger upp maten till gästen. Såsbas innehåller om jag inte minns fel smöret + äggula på nått sätt och så tillsätter man smak sen. E inte heelt säker på detta men nått liknande. ”boxgula” är helt enkelt massa äggula på box. De ska vara samma sak som om du delar på ägget (gula/vita) och bara sparar gulorna. Rätta mig gärna om jag e helt fel ute!

  #18894
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  ska se om jag hittar någon burk på jobbet o kolla;)

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.