När?!?!?!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1900
  AvatarCamillaB
  Deltagare

  Har några frågor och funderingar som jag hoppas att ni kan hjälpa mig med!Är inne på min 3:e vecka med lchf och har gått ner 2,3 kg!Min sambo har väl gått ner 5 kg,vi äter ju samma mat så varför går han ner mer än vad jag har gjort?Sen så har jag ett sånt sug efter choklad så jag tror jag ska gå under,har fallit för frestelsen igår kväll och i morse vaknade jag med huvudvärk…..=( tror det finns ett samband där (somliga straffar gud direkt) Vad kan man göra…är det bara så att man helt enkelt ska må så här när man ska få ut det förbaskade sockret ur kroppen!!! =(

  /CamillaB

  #29879
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Killar går ofta ner fortare än oss, men i just den här dieten kan det vara så att han äter mer fett=)). Tyvärr är det en tid i början som är jobbig, men det är värt det!!! Glöm inte mäta er!!

  #29884
  AvatarCamillaB
  Deltagare

  Tack för svaret!!Ska ta nya tag och äta mera fett,ska strunta i vågen ett tag nu och se vad som händer!! 🙂

  #29877
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  =))

  #29874
  AvatarVodo
  Deltagare

  män går i regel alltid ner mer och fortare än kvinnor. Tror det har och göra med att kvinnor gärna lägger på sig fett så det finns att ta av när de ska ha barn (vilda spekulationer ;))

  #29878
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Tror dom är mer målmedvetna… skulle aldrig tacka ja till en bulle för att inte såra någons känslor tex=)) Just i denna ”metoden” tror jag dom är bättre på att äta fett;)

  #29880
  AvatarStefan_Vas
  Deltagare
  Quote:
  Tror dom är mer målmedvetna… skulle aldrig tacka ja till en bulle för att inte såra någons känslor tex=)) Just i denna ”metoden” tror jag dom är bättre på att äta fett;)

  Fast en bulle kan ju näääääääästan ses som en gnutta nyttigt.. brukar ju vara riktigt smör i, synd att man inte kan peta bort kolhydraterna ut bullarna ;P

  #29876
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  ha ha… ja, synd… men någon skrev om kanelsmör i kaffe… =)

  #29873
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Det var jag! Men fy, det var inte gott Jag blandade 1 tsk kanel (Lidls milda) o 75 g smör. Alldeles för starkt, en fjärdedels tsk kanel hade räckt. Sen fick jag halsbränna när jag drack det. INTE GOTT!

  Män har i regel mer muskelmassa (som drar mer kalorier att upprätthålla än fett) o är oftast längre än kvinnor o har därför ett högre kaloribehov. Äter du o din sambo samma mat (kanske samma mängd) får han ju i sig förhållandevis mindre energi än du o går snabbare ner i vikt.

  Godisbegäret bor i hjärnan, du dör inte av det. När du har syndat o höjt ditt blodsocker kommer det så småningom att sjunka. DÅ mår du pyton. Synda några gånger till så kanske du botas från chokladnojan 😉

  #29882
  AvatarGohper
  Deltagare

  Att vi fokuserar mer kanske är för att vi bara kan göra en sak åt gången…, och inte alltid måste tiita på hur folk runt omkring reagerar 8)

  Energi behovet är som agnetasch säger olika för män och kvinnor åt.

  Sedan vet jag inte, men ofta tycker jag killar är mindre petiga med maten, och för att citera en gammal kompis ”Skit samma vad det är och smakar det är ändå bara bränsle”. Till och med hans hund undvek det han stoppade i sig och den var inte kräsen.

  Läste någonstans att socker stimulerar samma delar av hjärnan som heroin, har inte haft tid att kolla upp detta i någon större utsträckning om detta stöds av vetenskapliga artiklar eller kliniska studier. Men det kan ju vara en förklaring till suget.

  Kanel förresten, en utmärkt krydda i köttfärssås, pudra på när köttfärsen steks. Eller kardemumma!

  #29872
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Det har väl studerats grundligt vilken typ av mat män o kvinnor föredrar. Kött är ju typisk mans-mat, medan söta livsmedel tilltalar kvinnor mer. Det lättare för män att, inom ramen för LCHF, äta det dom tycker om. Kvinnor måste hitta på substitut för sin favoritmat. Det syns tydligt på detta forum; killarna längtar efter en öl medan tjejerna förtvivlat byter recept på lookalike-efterrätter.
  Lchf sägs ju mest bestå av kött o fett. Men tittar man på vår receptsida finner man 13 trådar på kötträtter mot 48 trådar (!) på kakor, godis, efterätter. Och ändå gnäller alla att dom vill bli av med sitt sötsug ???

  #29875
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Gohper: Underbar komentar ”Att vi fokuserar mer kanske är för att vi bara kan göra en sak åt gången…, och inte alltid måste tiita på hur folk runt omkring reagerar”
  Agnetasch: Du har så rätt… tänk om ”vi” kunde fokusera på maten;)

  #29883
  AvatarCamillaB
  Deltagare

  ;D Tack för era underbara svar!!Mycket kloka ord…jag fortsätter och kämpa men som sagt..jag struntar i vågen och äter för att jag mår bra av det!Men jag har även syndat…av sonens lördags godis!!Fast då har det räckt med nån bit!!ny tag…ska även börja med ägg och bacon till frulle!!! =) fast jag äter ju även ca 1 till 2 finncrisp om dagen…kanske måste sluta med det!! =/

  #29871
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Haha, inte konstigt att din sambo går ner mer än du! Det är FÖRBJUDET att plundra barnens godisförråd ;D

  #29881
  AvatarGohper
  Deltagare

  Inga barn hemma längre och därmed inget lördagsgodis.
  agnetasch's iaktagelse stämmer bra med min uppfattning.
  Min bättre hälft gör efterrätter, godis, kakor, mm. och jag lagar maten!
  Hon äter det hon lagar medans jag äter mycket lite (har alltid gjort) av det söta.
  När hon är hungrig kan hon ställa sig och baka istf att göra mat, maten är mindre viktig… .

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.