Nåt fräsht att tugga på efter träning??

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Småprat/Offtopic/Övrigt Nåt fräsht att tugga på efter träning??

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #108
  Avatarjozzan
  Deltagare

  Nybörjare som jag är och fd. ”fruktoman” undrar jag vad kan jag äta som känns fräsht..
  Har inte så stor lust att käka fett eller kött då… (förr åt jag gärna ett äpple eller lite ananas)

  Hjäälp mig annars kommer mitt sug efter sånt att få mig att ge upp lchf

  #6803
  AvatarJoula
  Deltagare

  En smoothie av lite bär, kokosfett, fet yoghurt och ett ägg borde vara en bra och lättdrucken ”efterträning drink á la LCHF”.

  Att ha en färdig coleslaw-sallad i kylen kan ju också vara ett alternativ om man vill ha något med mer tuggmotstånd.

  Annars tror jag man kan vänja sig vid att äta fett, typ några ostskivor istället för den där vanliga frukten. Så var det för mig igår när jag varit och tränat och efteråt var banansugen av gammal vana. Sedan jag ätit mitt LCHF-mellanmål var jag inte alls sugen på banan mer.

  Lycka till!

  #6807
  Avatarhelen
  Deltagare

  Jag är HELT nybörjare (1 Juni) och jag har kännt så stor skillnad i kroppen att jag inte ens tänkt tanken på socker/pasta/bröd/frukt…. Det dröjde inte 24 timmar så var hela mitt gamla liv med sockerberoende och ständig hunger ett minne blott…

  Jag har gått ner över 4 kilo på 8 dagar. (Men jag tränar ganska mycket)

  Jag offrar några kolhydrater på nötter när jag ska träna. Men när jag kommer hem kör jag på stenhårt med fil och grädde. Där fortsätter jag med lite nötter och linfrö…och solrosfrö. Mest för att jag ska få tugga på nåt. Men jag känner mig inte vrålhungrig som jag gjorde förr…så frukt och allt som kan bringa tillbaka de gamla plågorna håller jag mej borta från!!!

  #6802
  AvatarFriendlyFly
  Deltagare

  Starkt jobbat Helen! 🙂

  Jag funderade på en sak, du säger att du tar ett par nötter innan du tränar, är det inte meningen att kroppen ska ”köras” på fettdrift istället för kolhydrater?

  #6806
  Avatarhelen
  Deltagare

  Ang att jag äter nötter vid träning…

  Det var en tjej som sa att 1nöt=1kolhydrat. Och jag tränar 3 timmarspass. Nån gång emellan och efter tar jag kanske 3-5 stycken. Jag är som sagt inte hungrig längre men jag känner att kroppen liksom protesterar eftersom jag tränar hårdare än de flesta.

  Jag äter MAX 30 kolhydrater om dagen enligt rekomendationen. Men tränar som sagt ganska mycket. Igår sa hjärtat stopp och började tjuvrusa vid MINSTA rörelse. Så jag vilade från träning igår, eller från allt!! Jag låg standby i soffan hela kvällen….

  Sammanfattning: Jag äter inte mer än 30 kolhydrater per dag!!! (30 nötter då…hihii) men det lilla hjälper vid träning.

  #6804
  AvatarTaktur
  Deltagare

  100 g hasselnötter ger 3,4 Kh
  10g = 10 st nötter ger då 0,34 kh
  100 g mandel ger 6,6 kh
  10 g=10 mandlar ger 0.66 kh

  #6808
  Avatarr8madamen
  Deltagare

  Nötter ger ju nyttigt fett också. Om man tränar så mycket, kan man gott käka nötter tycker jag. Jag är visserligen också nybörjare, men jag tror jag dykt ganska djupt i detta, mitt maniska vis trogen…

  Som jag uppfattat LCHF, är en av vitserna med det att var och en prövar sig fram och kommer fram till den variant som passar en bäst som person och som hjälper en uppnå de syften man har med kostomläggningen.

  Vilket syfte har du, helen?

  Själv har jag hälsomässiga skäl; vill hitta något som rår på de problem jag får från min MS; värk i hela kroppen, Fatigue (MS-trötthet), koncentrationssvårigheter, dåligt minne, mm. Jag börjar ganska strikt för att lära mig tänket, men gissar att jag kommer slappna av när jag känner att jag fått lite bättre koll.

  #6805
  Avatarhelen
  Deltagare

  Hoppsan en gammal fråga som jag inte sett innan – men här kommer svaret iaf!!!

  Jag började med LCHF i ren desperation. Jag har inte lyckats med att bli av med mina gravkilon trots att jag ätit nyttigt och tränar 4 dagar i veckan. Allt jag lyckas gå ner har jag gått upp igen vid minsta avbrott i träning (förkylning) eller fest i form av vin/öl/chips/ostbågar. Jag var helt slut mentalt, hur jag än gjorde så gick det inte!!! Jag kände igen Skaldemans kommentar:OK, det här funkar inte jag kan lika gärna äta ihjäl mej….

  Men jag såg ett löp på AF och tänkte, ok – jag provar jag har inget att förlora….

  Och tack tack tack tack gode gud för att du skickade detta löp i min väg. För jag mår bättre än jag nånsin gjort i hela mitt liv. Jag har inte varit hungrig sen jag bytte mat, innan var jag VRÅLHUNGRIG varannan timme ungefär!!!

  #6809
  Avatarseijariitta
  Deltagare

  Precis detta har hänt för mig också. Jag har inte så mycket extra kilon ännu att bära, men kommer att bli, om jag inte passar mig. Men redan efter några dagar med denna kost, så slipper jag känna att blodsockret faller redan efter två timmar efter måltid. Nu kan jag gå en halv dag och slippa ständigt stoppa i mig något. Och någto som har blivit jätte bra är att när jag jobbar mina nattpass, så varje morgon vid ca 05,00 fick jag jätte problem med mitt blodsocker, föll ner under 3mmol ibland, jag nästan svimmade och darrade o.sv. Men nu händer ingenting, kan jobba på som vanligt. Det är sååååå underbart. Jag trodde att jag måste byta jobb, för att jag inte fixar det länge. Men nu mår jag prima under morgonkröken:D

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.