Nedräkning till starten…ny här, och "nybörjare" på LCHF.

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Nedräkning till starten…ny här, och "nybörjare" på LCHF.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4838
  AvatarZima
  Deltagare

  Hej på er!

  Jag är precis i startgroparna för att köra igång med LCHF på fullt allvar. Har 1 januari 2012 som startdatum, men har faktiskt tjuvstartat sen ett par veckor tillbaka. Jag har gått och sneglat på LCHF en längre period, men inte riktigt tagit steget. Jag har sen ett år tillbaka kört GI (dock inte fullt ut, utan mer haft ett ”GI-tänk”). Men det har inte funkat riktigt så bra som jag hade velat. Jag har inte gått ner något nämnvärt. Det enda som kanske har hänt är att kroppen har ändrat lite på sig (blivit lite ”fastare” kanske, men jag har varit ganska ihärdig med stavgång etc. också). Men jag tror att LCHF kan vara något för mig, jag behöver nog ”chocka” kroppen lite helt enkelt. Men med tanke på mitt tidigare Gi-tänk, så behöver jag inte förändra så jättemycket. Peta in lite mer fett och lite mindre kolhydrater helt enkelt.

  Jag vill framförallt prova LCHF, för att det går emot allt som jag tidigare har trott på…och som inte fungerar! (Jag är en gammal Viktväktare, och VV fungerade bra för mig för 10 år sen men inte nu). Jag vill få bort sötsug etc. som oftast är det som gör att jag faller in i dåliga vanor. (Ni vet…”nu har jag redan sabbat detta med godis, då kan jag lika gärna ta en kaka och en bulle också…och lite till och lite till…”). I dagsläget har jag ca 30 kg övervikt, och jag är glad om jag blir av med minst 20 av de. I första hand i alla fall.

  Wish me luck! ;D

  #74505
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Good luck!!

  vad jag undrar (bara så du kan fundera över det du behöver inte svara) är att du skriver att du inte gick GI fullt ut men haft ett ”GI tänk” Varför gick du det inte fullt ut?

  Vill du ha reslutat av LCHF får du gå det fullt ut, inte ”Lchf tänk” 🙂 För då blandar man in för mycket och blir resultatet inte som man vill.

  Mycket möjligt att GI inte fungerade men LCHF kommer att göra det, men jag tror att det är viktigt att köra det strikt iallafall i början för att få kroppen på ”rätt spår”. T.ex. var jag ganska strikt i början, för att verkligen bli kvitt sötsuget. Först när den var borta kunde jag ”slarva” litet mer men slarvet är ändå minimalt, så det gör inte mig så mycket.

  viktigt är också att du inte vill ha för fort resultat. jag har gåttt ner 24 kg sen 14e februari, går kanske ner 1 eller 2 kg per månad nu, men det är okej, det behöver inte gå fortare!.

  #74504
  AvatarSolile
  Deltagare

  Välkommen hit och lycka till!

  Som Mynlen säger, ska du köra LCHF måste du nog göra det fullt ut, annars kommer du inte få de resultat du vill 😉

  Kör hårt!

  #74506
  AvatarZima
  Deltagare

  Ja, tanken är att köra LCHF fullt ut. Anledningen till att jag inte gjorde det med GI, var nog mest för att det inte passade mig (eller kanske inte passade mig just då iaf). Sen tror jag att jag är mer en sån som person att det måste vara ”allt eller inget” helt enkelt. Och LCHF är ju striktare än vad GI är, och därför tror jag det passar mig bättre.

  Mitt mål är att bli av med mina överviktskilon. Jag har dragit på de i flera år, så jag har ingen brådska att bli av med de. Huvudsaken är att man hittar ett sätt som är varaktigt och som passar helt enkelt. Det återstår att se om LCHF gör det, men jag hoppas det i alla fall. ;D

  #74503
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  wish U luck!! =)

  #74502
  Avatartoru
  Deltagare

  Välkommen till forument och lycka till!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.