Ner i en vecka, sen upp!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3109
  AvatarLillaJo
  Deltagare

  Jag började med strikt LCHF för 8 dagar sedan. Med strikt menar jag mindre än 20 gram kolhydrater per dag. Jag har också ketosstickor och vet att kroppen är i ketos för de pendlar mellan lila och riktigt mörklila. Vi har haft massa festligheter i flera dagar iom sonens dop och sötsakerna har flödat omkring mig, det har varit tufft! Men jag har klarat det, förutom en enda liten som slank ner på själva dopdagen, men den känner jag ingen ånger inför, det var ändå sonens dop!

  Anyway…. Jag är inte överviktig, men hade 5 kilo som jag ville ha bort, samt ett sockerberoende som inte var (är?) av denna värld. Tänkte att LCHF var värt ett försök. Vill gå ner från 60 till 55. I förrgår och igår visade vågen 58,2 (efter en vecka med LCHF) så det kändes toppen alltsammans, det här var ju lätt och snabbt!

  Idag vägde jag mig och då visade vågen plötsligt 58,7! Jag som var så säker på att komma under 58-strecket nu! Vi hade grillfest här hemma igår och det serverades chips, glass, cheesecake, potatissallad osv – alla mina favvisar! Jag åt inget av det och vispade ihop lite grädde med en nypa sötningsmedel när sötsuget blev som allra värst. Trist då att få en sån här belöning idag.

  Nu är min fråga om detta är vanligt? Att man går ner och sen upp och sen kanske ner igen? Jag fick min mens igår också, vet inte om det kanske spelar in? Men ett halvt kilo upp från en dag till en annan när man gör allt rätt, det känns så surt!

  #48270
  AvatarLinis
  Deltagare

  När man får mens samlar ju kroppen på sig vatten så det är säkert därför du gått upp lite grann. När jag har mens går jag upp nästan ett kilo i vatten men dom försvinner ju lika fort efter några dagar. Jag tror inte du behöver oroa dig. Och du, låt bli att väg dig varje dag. Gör det en gång i veckan så slipper du få såna här överraskningar.

  #48266
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  man kan pendla rätt bra från dag till dag, speciellt runt mens… väg dej en ggr/vecka, samma tid samma plats=))

  #48268
  AvatarMIXA
  Deltagare

  För mig, att gå ner gäller ca 5 kolhydrater. Annars går det ännu mer sakta 🙂

  #48267
  Avataralfons
  Deltagare

  20 gr är bra men inte speciellt strikt

  #48269
  AvatarMarcus
  Deltagare
  Quote:
  20 gr är bra men inte speciellt strikt

  Allt är relativt, jag skulle hävda att det är rätt strikt att ligga under 20 g om dagen, det krävs ju i princip att man utesluter allt som inte är kött, fisk, fågel och smör. Om man nu inte har ett dagligt intag som är väldigt lågt, typ <1500 kcal eller så.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.