Nervös nybörjare

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2549
  Caroliine
  Deltagare

  Hej!

  Jag har tänkt att jag ska börja äta enligt LCHF. Jag har bantat från och till i flera år och har alltid bannlyst fett, alltså tvärtemot vad jag kommer göra nu framöver. Har även misshandlat kroppen med bulimi. Nu är jag frisk och vill få en sund relation till mat, och märker själv att jag inte kan hantera kolhydrater tillräckligt bra för att fortsätta äta dem… Jag känner mig dock lite rädd och nervös över detta eftersom jag inte vet vad jag kan vänta mig av det. Jag kanske ska nämna att jag gick ner drygt 30 kilon för ett par år sedan genom att helt enkelt äta mindre onyttigheter, men att jag har 10 kilon till som jag vill bli av med. Jag ligger i absolut överkant på normalviktsskalan av BMI som det är nu. Väger 74 kilon till mina 173 cm.

  Hur kommer kroppen reagera i början av den nya kosthållningen? Är det troligt att jag går upp i vikt istället för ner?
  Jag kanske oroar mig i onödan, men jag vill inte gå UPP i vikt av att testa detta… Hoppas nån kan hjälpa mig eller har lite egna erfarenheter.

  Mvh Caroliine

  #40543
  Gohper
  Deltagare

  Lchf hjälper dig att lyssna på kroppen. Överäter man ändå så blir det uppgång.
  Ät när du verkligen är hungrig och så mycket tills du blir mätt (eller kanske tom ohungrig).
  Lchf hjälper till att dämpa sötsuget.

  Kom ihåg att du ska byta ut kolhydraterna mot fett och då inte volym mot volym utan energi mot energi. Och se upp maten är oftast väldigt god, och då är det lätt att man överäter och blir sådär äckligt proppmätt.

  #40542
  mctrollet
  Deltagare

  Första veckorna kan man reagera lite hur som helst=) Håll dej till kött fisk fågel ägg skaldjur och alltid allt med smör så har du en bra start. Ät när du är hungrig tills du är mätt… Ät heldre mer än mindre i början så sötsuget försvinner! Välkommen och lycka till

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.