Noll effekt att träna med LCHF?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #881
  Avatarmooe
  Deltagare

  Jag har en bekant som har hållt på med LCHF i många år och har även föreläsningar mm om det. Jag skulle alltså säga att denna människan kan det mesta om LCHF. Jag har börjat träna nyligen i samband med att jag började äta enligt LCHF. Men han säger att träningen inte har någon som helst inverkan på min viktnedgång. Detta känns lite omotiverande…. Men det som gör att jag frågar er här är att jag har läst att, som alla vet, när man är i ketos bränner kroppen fett bla bla bla 🙂 Men om man tränar bränner man ännu mer fett. Har ni märkt att träningen hjälper er med er viktnedgång när ni äter enligt LCHF? Jag styrketränar + en del motion, vad säger ni om det?

  #13075
  Avatarwantingmemories
  Deltagare

  Rent spontant tänker jag att träning visst ger effekt, eftersom man gör av med energi när man tränar och då måste kroppen använda upp ännu mer an den (lilla) mängden energin man stoppar i sig med lchf. Men jag vet att Annika Dahlqvist säger att träning inte är en bra metod för att gå ner i vikt eftersom man blir hungrigare av att träna och därmed äter mer. (”Anta din viktigaste utmaning” sid. 29) Men det är ju ett indirekt samband, så om man kan klara av att träna, och ändå äta lika mycket (eller lite) som man gjorde innan man började träna så borde man ju gå ner i vikt (snabbare). Sen säger faktiskt Annika också att träning är bra för kroppen, så jag tycker inte man ska sitta på sofflocket och vänta sig att man ska må superbra bara av att äta lchf.

  #13077
  AvatarKarla
  Deltagare

  Jag skar ner på träningen första veckan, eftersom jag kände mig totalt SLUT!!! Men redan andra veckan kom jag igång igen som vanligt, vilket betyder aerobics på söndagen, sedan fortsätter veckan med gym, gympa, simning och gym/gympa. Fredag och lördag promenerar jag. Första aerobicspasset kändes tufft, men nu funkar allt som vanligt. Jag tränar inte först och främst för att gå ner i vikt, utan för att kroppen mår så mycket bättre än om jag inte gör någonting. Dessutom ser det ju mycket bättre ut med muskler än med löst skinn som fladdrar… 8) Jag blir faktiskt inte hungrigare av att träna, snarare tvärtom.

  #13076
  Avatarmbka
  Deltagare

  Sen finns det många positiva effekter av att träna förutom viktminskning.
  En sak som ligger mig varmt om hjärtat är att risken att drabbas av benskörhet minskar vid fysisk träning.

  Jag brukar inte heller bli hungrig av att träna, snarare tvärtom. Jag får tvinga mig att äta efter för att det inte ska bryta ner kroppen.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.