"Normal" viktnedgång vid LCHF.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 43 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4750
  Avatarminglan66
  Deltagare

  Jag har inte varit aktiv på detta forum men en sak som slår mig när jag läser runt är att alla har så olika viktnedgång. Naturligtvis beror det på många olika faktorer men det är ganska spännande iallafall. Eftersom jag ser det som en livsstil så spelar det kanske ingen roll så länge vikten minskar men jag tycker att det går för sakta :)Vad tycker ni om er takt och viktnedgång?

  #72617
  AvatarTjockaPappan
  Deltagare

  Tycker att Skaldeman beskrev saken ypperligt i sin bok ”Varför går jag inte ner i vikt”:

  Alla tycker att de går ner för långsamt och de få som går ner i den takt de önskar klagar så småningom på sitt överblivna skinn!

  Bättre då att det går lite långsammare så kroppen hinner vänja sig.

  #72610
  AvatarMynlen
  Deltagare

  en halv till en kg per vecka anses ”normalt”.

  #72599
  Avatargunilla m
  Deltagare

  Jag började i mitten på januari och har till nu gått ner 21 kilo. Blir i runda slängar ett halvt kilo i veckan. jag har flera gånger suckat över att det tar tid men samtidigt går jag ju hela tiden neråt. ibland står jag still i ett par veckor för att sedan tappa två kilo på en och en halv vecka. Huden hinner med när det inte går för fort och dessutom har det ju tagit mig mer än ett år att gå upp de här kilona.

  #72619
  AvatarEmelajn
  Deltagare

  Jag har hållt på med LCHF sedan i maj och gått ner 25 kg! Ibland stannar vikten i någon vecka men tror att det är kroppens sätt att säga att den vill vila lite! Men ett halvt kilo i veckan är helt normalt har jag hört! 🙂 huvudsaken är ju att man går ner dom där överflödiga kilona! 🙂

  #72621
  Avatarbjalle
  Deltagare

  Jag har hållit på sedan i maj månad och gått ner 38kg. Denna helgen har jag dock fuskat på kvällarna i 2 dagar, så nu blir det allvar igen.

  #72609
  AvatarMynlen
  Deltagare

  bjalle, är du man eller kvinna?

  #72620
  Avatarbjalle
  Deltagare

  Man, 23

  #72608
  AvatarMynlen
  Deltagare

  det ar stor skillnad om man ar man eller kvinna tyvarr…..

  #72611
  Avatarjosefina
  Deltagare

  Tror också att utgångsläget, alltså hur bra/dåligt du äter när du börjar med LCHF, spelar in. Hur stor omställningen/chocken blir för kroppen
  Själv åt jag under flere år enligt GI, lämnade sen så småningom mer o mer av kolhydraterna för att i februari -11, öka på fettet så att det blev LCHF.
  Så det är många år sen jag ätit ”jätteonyttigt” (tex läsk, godis, bullar osv).
  Min viktnedgång går saaaaaaktaaa 🙁 (och det tror jag delvis kan bero på att omställningen inte varit chockartad för kroppen + att jag syndar när jag är bortbjuden) Men magen är lugnare och jag mår bättre (piggare) och det är huvudsaken 🙂

  #72631
  Avatarnizzehult
  Deltagare

  Började i månadsskiftet september/oktober och har levt ganska strikt men min minskning har varit rätt moderat, pendlar mellan 3-5.5kg.
  Tycker det är för lite när man tänker på vilken drastisk omställning jag har gjort i min kost.

  Tidigare drack jag rätt mycket öl, kunde sätta i mig choklad, chips och godis i rätt onyttiga mängder.
  Nu äter jag inte ris, potatis, pasta, godis, chips, kakor, frukt, läsk, glass eller annat längre. Någon pubkväll med öl har förekommit men det var efter 6 veckor.
  En och annan whisky och en del rödvin kan slinka ner på helgen men annars försöker jag leva ganska strikt.

  Gick ner 4 kg efter 10-12 dagar men har i princip stannat där. Då ska man tänka på att i före sommaren så vägde jag mindre än idag.
  Har en släkting som minskat 20 kg på två år.

  Har jag ”fel gener”, dvs biter inte LCHF på mig? Börjar misströsta…

  #72616
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  I början släpper mycket vatten, sedan krävs ett underskott.

  #72607
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Nizzehult, det ar inte bara att inte ata alla daliga saker, det handlar ocksa om att ata ratt fordelning av kh, fett, proteiner. Hur ater du ? skriv upp det da kanske vi hittar en kalla till varfor du inte gar ner!

  #72615
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Minstg 60E% fett och högst 7-8E% kolhydrater tycker jag är bra siffror att hålla sig till för en början.

  #72630
  Avatarnizzehult
  Deltagare

  Magen är definitivt lugnare nuförtiden (inga gaser) och jag kom rätt snabbt in i ketos, fick bedrövlig andedräkt och så. 😮
  Jag börjar dagen med fet yoghurt med nötter (krossade mandel/hasselnötter) och kaffe.
  Lunchen blir ofta lax, korv eller bacon/ägg. Ibland ärtsoppa eller köttsoppa. Till det förra tar jag då en majs/ärter/paprika blandning. Rikligt med ost (utan mackor) om jag bara äter soppa. All stekning osv sker med äkta smör.
  Inga mellanmål längre, bara en slät kopp kaffe.
  Middag: kött, köttfärs, korv eller fisk.
  På kvällen kan det bli en del ”skåpätande” men i mitt förra liv blev det då mackor, frukt och nåt sött. Nu blir det nötter (jordnöt/valnöt), mera ost (>30%) och kanske några korvskivor. Ägg i parti och minut!
  Har bea-sås som används rätt flitigt.
  Dricker i princip bara vatten till måltiderna, ibland multivitamindryck (<1.5% KH).

  Eftersom vi är flera i familjen så måste man ibland kompromissa men jag försöker hålla 10%-gränsen på livsmedel när det gäller kolhydrater.
  Lever inte strikt religiöst men har alltså förändrat kosten rejält och det borde göra skillnad tycker jag. Framför allt så äter jag inget sött. Eller bröd. Men jag kan använda lite ketshup eller liknande för att tillföra lite smak.

  Jag går sällan hungrig. Trycker i mig ost om det skulle inträffa.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 43 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.