Normalt att må såhär?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6244
  AvatarTingeling
  Deltagare

  Hej

  Är relativt ny på lchf, har testat några gånger tidigare men inte helhjärtat. Nu är jag verkligen inställd på att köra all in, men efter tre dagar utan kolhydrater mår jag riktigt jävla kasst! Känner mig illamående, trött och lite darrig och har ingen direkt ork över till någonting mer än det absolut viktigaste. Som idag t ex, är ledig och hade hoppats få gjort en del hemma men jag har inte ens tagit mig ut till brevlådan…

  Har inget minne av att jag mått såhär vid de tidigare tillfällena jag börjat med lchf, och jag anser mig inte ha något utpräglat ”sockerberoende” att tända av ifrån. Om det är helt normalt, hur länge kan jag räkna med att det håller i sig?

  #93080
  Avatarkrysopras
  Deltagare

  Det är väldigt individuellt. Jag kände mig som en mentalt förvirrad elefant i ca 6 veckor när jag började med LCHF. Men för andra tar det inte alls så lång tid. Jag var flåsig och tung på gymmet och jag hade fullständigt uselt närminne. Kroppen ska ställa om sig till att använda ett annat drivmedel, dvs fett ist för kolhydrater som bränsle, och det är mer eller mindre svårt för den. Innan den kan det, fungerar både hjärnan och musklerna halvdant. Hjärtklappning är också vanligt förutom de symtom du beskriver.

  Så det du upplever är inte onormalt, men det betyder ju inte att det är trevligt. Om det är riktigt avskyvärt kanske du ska trappa ner kh-intaget, inte gå cold turkey. Vi är alla olika och dessutom är vi olika under olika perioder i livet. Därför måste ens diet individanpassas =)

  #93082
  AvatarMicke 72
  Deltagare

  Jag testade att dricka vatten med en halv tsk. salt i..

  #93083
  AvatarAsalin
  Deltagare

  Hej, jag undrar vad man ska reda såsen med när man gör feta nyttiga såser.

  #93081
  Avatarkrysopras
  Deltagare

  Jag brukar reda såser med lite (väldigt lite) husk eller sesampasta (tahini). Sesamfrön funkar också men då blir det ju frön i såsen. Man måste ta bara lite husk för annars blir det som gelé och relativt vidrigt.

  Man kan också koka ihop grädde till sk crème double istället för att hälla i vispgrädden som den är.

  Jag har aldrig fått såser att bli så tjocka som med vetemjöl eller maizena, men å andra sidan lär man sig snabbt att föredra såser som inte har mjöl i sig.

  Alla såser som kan ha ost i sig kan man förtjocka med ost, givetvis 🙂

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.