Normalviktig Nybörjare, Risk för viktuppgång med öl & socker

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Normalviktig Nybörjare, Risk för viktuppgång med öl & socker

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1095
  Avatarmn22nb
  Deltagare

  Hej,
  Normalviktig Nyfiken Nybörjare,
  Har ännu ej startart med LCHF men ska väl köra igång till helgen tror jag för att testa i 14 dagar.
  Har en otroligt trög & gasig mage nu & det e de jag vill se om jag kan bli av med utav LCHF kost.
  Alltså inga extrema viktminskningar mer än ett par kilon max. Men undrar vad som händer om man ”syndar” ett par gånger i månaden. Säg att man dricker 5-8 liter öl i månaden går man då upp i vikt av LCHF kosten?
  Samt vad har ni för erfarenheter av trög mage & LCHF, finns de något man kan försöka tänka på att äta för att hålla igång den, läst om olika frön & nötter till frukost & sånt.

  Tack på förhand

  #15285
  AvatarLia
  Deltagare

  Hej!
  Det där med ölen och viktuppgång vet jag inget om men är väl insatt i ämnet trög mage 😉

  Har kört LCHF nu sedan i början av maj, vikten går det si och så med, riktigt kass om jag ska vara ärlig. (76kg nu mot 74,5 när jag började) Men gaserna är helt borta och magen är bättre nu än innan. Jag äter en ”müsli” som jag gjort på krossade linfrö, kokos och skalade sesamfrön. Lika delar av varje och jag tar ca 2 msk till frukost tillsammans med 1/2 dl turkisk yoghurt och en skvätt grädde.
  Lycka till 🙂

  #15288
  Avatarmn22nb
  Deltagare

  Ok tack, Men ja tycker de låter som lite lite frukost för att ja ska klara mig, eller är den fetare maten så pass mycket mer mättande så att det jämnar ut sig?

  #15283
  AvatarKarla
  Deltagare

  Jag håller med, det låter som en mycket liten frukost. Pröva med bacon och äggröra i stället. Rejält med fett brukar sätta gång magen.

  #15284
  AvatarLia
  Deltagare

  Ja, jag var nog lite otydlig där. 😀 Naturligtvis är det alldeles för lite, men detta äter jag för att hålla igång magen. Sen brukar det bli 1 – 2 kokta ägg, nån skiva skinka och ost och kanske makrillfilé på burk. eller någon rest från dagen innan.

  #15287
  Avatarmn22nb
  Deltagare

  Jaha,

  Men åter till det här med att om man skulle dricka öl eller äta något med ett stort innehåll av socker, får man då en viktuppgång, med tanke på att man äter så mycket fett & får man i sig socker då så binder det ju fettet.
  Eller är ja ute & cyklar nu?

  #15281
  Avataragnetasch
  Deltagare
  Quote:
  får man i sig socker då så binder det ju fettet

  Va? Vad menar du med det?

  #15286
  Avatarmn22nb
  Deltagare

  Ja alltså socker binder väl fett? Äter man så här mycket fett plus att man råkar få i sig socker ett par gånger i månaden i form av öl, hur kan man förvänta sig att sin kropp reagerar på det?
  Viktökning?

  #15282
  AvatarKarla
  Deltagare

  Fett + socker = viktökning, helt rätt. Det är den kombinationen som har gjort de allra flesta av oss överviktiga. Fett utan socker, däremot… det är en helt annan femma! 8)

  #15280
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Socker utan fett då? Varför går man upp då? Då har ju sockret inget fett att binda ???

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.