Normalviktig och LCHF (vill gå ner vikt)

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Normalviktig och LCHF (vill gå ner vikt)

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1186
  AvatarNorma-Jean
  Deltagare

  Har lite funderingar kring detta.

  Jag är normalviktig (170 cm lång, 67 kg, kvinna) men vill ändå skala av några ”trivselkilon” till (typ fem). Har kört en vecka nu och i morse stod vågen på +1 kg. Detta är inget som stör mig eller oroar mig, då jag mår jättebra psykiskt och har tänkt att ge det ett par månader innan jag säger bu eller bä. Däremot undrar jag om jag som normalviktig bör tänka på något speciellt eller ”strama åt” mer. Någon som känner igen sig i mina ”mått” och har erfarenheter. Kan det VERKLIGEN (rent fysiologiskt) generera viktnedgång om jag får i mig uppåt 2500 kalorier per dag?

  Sen en fråga om träning. Tränar ca tre-fem gånger i veckan (och har alltid gjort). Går det att köra strikt LCHF, eller koper min kropp slå bakut snart? 😮

  Tacksam för svar!

  #16312
  AvatarNorma-Jean
  Deltagare

  Ingen? :-[

  #16308
  AvatarKarla
  Deltagare

  Nja… LCHF är ju ingen quick fix-bantningsmetod egentligen, utan snarare en viktnormaliseringsmetod och må-brametod. Om du redan är normalviktig tycker nog inte din kropp att du behöver gå ner mer i vikt. Är det bara ett fåtal kilon du vill gå ner bara för att du har bestämt dig för att du vill, kommer det nog att bli svårt utan en viss kalorirestriktion. Ta reda på hur många kalorier din kropp behöver per dag, och se till att inte överskrida det. När det gäller träning går det mycket bra att köra strikt LCHF, det finns elitidrottsmän som äter på det här viset. Själv tränar jag 5 – 6 gånger per vecka.

  #16310
  AvatarVodo
  Deltagare

  Hejsan

  När jag började med LCHF vägde jag ca 70 kg till mina 165 cm. Jag började äta enligt LCHF mest för att slippa laga två olika middagar osv då min sambo började med LCHF. Jag förväntade mig inget och började inte notera att jag gick ned i vikt förrän kläderna blev förstora. Efter ca ett halvår var jag nere på 54kg och där har jag legat stadigt i några månader nu (53.6 i morse). Jag trodde att min ”normala” vikt låg på runt 58 kg, eftersom det var det jag vägde innan sambokilona kom smygande.

  Svårt att säga om du kan gå ned 6 kg med LCHF. Men eftersom du trivs med dieten så varför inte prova med att äta lite mindre portioner ett tag och se vad som händer.
  Jag har märkt att jag knappt orkar äta hälften av vad jag åt förut, och då tyckte jag att jag åt bra mat innan och normala portioner. Mycket fullkornspasta och grönsaker. Var ingen fanatisk fettjagare och höll mig undan socker och light-produkter så mycket som möjligt. Jag har inget speciellt sockerberoende nu eller innan heller. Jag tog alltså bort alla spannmålsprodukter, potatis, ris och socker. Däremot så har jag inte varit superstrikt utan gjort avsteg här och där och jag äter mycket grönsaker.

  #16309
  AvatarButirka
  Deltagare

  Att minska portionerna är en väldigt bra väg att gå. Att undvika kolhydrater är egentligen inte nödvändigt om man vill genomföra en viktminskning.
  Jag gick ju själv ner sammanlagt 30 kg genom att minska mina portioner, undvika snabbmat samt sockerläsk.

  Istället för att köpa färdigmat åt jag potatis, rotfrukter, kött, fisk, fågel, grönsaker och frukt. Jag använde även lightprodukter, vilket förmodligen inte är bra av andra
  skäl, men för min viktminskning så fungerade det alldeles utmärkt.

  #16311
  AvatarNorma-Jean
  Deltagare

  Tack för tipsen. Första veckan stod det still och nu har jag droppat ett kilo andra veckan. Skulle tro att det är på G. Äter mig mätt, men inte stopp-mätt 🙂

  #16307
  AvatarFranke
  Deltagare

  Tänk på att protein och fett mättar långsammare (men längre) än kolhydrater, så det är ofta lagom att sluta äta när man fortfarande är lite sugen. 20 min senare är man proppmätt :).

  Jag var i ungefär samma situation som dig, man, 77kg, ~180cm dvs inte särskilt överviktig. Har gått ned till 72 kg med VÄLDIGT mkt slarvande i perioder..

  #16306
  Avatarqwe
  Deltagare

  ”Tänk på att protein och fett mättar långsammare”
  Jag måste säga emot där. Jag är lite av en hetsätare och jag blir mätt mycket snabbare på fett och protein än vad jag blev på kolhydrat och protein.

  #16313
  AvatarTritina
  Deltagare

  Hej.

  Jag är nog också i din situation typ. Väger 70 till mina 175cm. Stått still där i över ett år innan jag började med LCHF. Nu hållt på i två veckor och gåt ner ett ynkans kilo och det kan man ju knappast räkna eftersom man pendlar så. Jag vill ner till 65, tränar ca fem-sju pass i veckan, 8-15 timmar (triathlet med IRON MAN i siktet 2011) Har nu haft en seg infektion som gjort att jag inte tränat normalt på över tre månader. Samma vikt men helt säkert förändrat innehåll… Har tidigare tävlat på elitnivå i annan sport, slutade den karriären för tre år sen. Undras om man som gammal elitidrottare har svårare med såna här övergångar eftersom man varit rätt extrem?

  #16314
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Jag tror absolut att man kan gå ner även om man är ”normal viktig”, men att det tar längre tid… lycka till och välkommen!!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.