notes lchfveckobok

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 470 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #646
  Avatarqwe
  Deltagare

  Här är min dagbok, eller kanske snarare veckobok.

  Bakgrundsinfo:
  Är 80-talist.
  Har tidigare gått ner genom kalori in/kalori ut och det har fungerat, dock inte in längden då man inte kan gå å vara hungrig 365dagar om året OCH lägga ner 1/3 av sin vakna tid på träning i all evighet.
  Är egentligen ganska skeptisk till denna form av diet, men jag vill verkligen att det ska fungera och kommer därför att testa den och se vad som händer.
  Styrketränar tungt 2ggr i veckan. Har inte uppfattat det som jobbigare efter att jag slutat ätit kolhydrater konstigt nog och det känns väldigt bra måste jag säga. (Vid alla andra dieter har man direkt känt sig svagare.)
  Tar morgonpromenader 4ggr i veckan och ska så fort vädret tillåter börja jogga istället då jag behöver bättre kondition.

  Detta har hänt hittills:
  Min startvikt 4/1-10 var 111.1kg. (toppnotering 113.x kg)
  Slutade äta potatis, pasta, ris osv, men fortsatte med ”dålig” olja och margarin, då jag var för snål för att kasta bort det. Har istället bytt ut det till bättre saker när det tagit slut.

  11/1 110.5 kg
  18/1 110 kg
  24/1 109.6 kg

  Som det ser ut hittills så går det nedåt trots att jag äter den mängd jag känner för. (och detta är det mest positiva då jag i princip har kunnat äta hur mycket som helst innan, tex så har 2 kebabpizzor på raken aldrig varit några problem, det finns liksom inget stopp)

  Frukost/lunch brukar bestå av minst 4 bacon, 2 skivor ost, 1 tomat och 2 ägg om jag är hemma och äter jag ute så äter jag helt enkelt ”runt” kolhydraterna. Detta har också fungerat bra, trots att man får i sig mindre mat då man utesluter tex pastan i en sallad så är man ändå rätt nöjd när man ätit klart. (jävligt underligt, men skitsamma)
  Det händer också att jag tar en quick snack på några ostbitar och korvskivor när jag är sugen.
  Middag består i princip alltid av smörstekt kyckling eller gris i vilket man sedan häller i grädde och kryddor för att göra sås, utöver det tillkommer tomat och ibland lök m.m.
  Som dryck har jag mjölk som innehåller 3.3g protein, 3.1g kolhydrat och 1.5g fett /100g och det är tyvärr den enda mjölk jag har chans att köpa. Då jag har väldigt lätt för att hälla i mig en liter bara sådär så har jag satt en gräns att bara dricka ett glas till frukost och utöver det endast dricka vatten. (Vilket även är positivt för plånboken då det är en förbaskat dyr mjölk.)

  Allt känns bra än så länge, är dock inte övertygad ännu då 1½ kg inte är direkt mycket och jag har varit med om att variera 4ggr mer än så i vikt över en 24h period.

  Kommentera gärna om jag gör något helt galet. 😉

  Nu bär det av till gymmet.

  #10973
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  Hm jag är inget proffs men äter ute ibland och en del tomater det kan ju innebära att du får i dig för mycket mat och kolisar via tomaterna. Angetasch hjälp..
  Vad dricker du när du är ute?

  Agnetasch är duktig på info inom LCHF hoppas hon läser och kan hjälpa till.

  #10972
  AvatarSusanna
  Deltagare

  Hej.

  Jag var också väldigt skeptisk innan jag började men tvivlet försvinner mer och mer tillsammans med det överflödiga midjemåttet… 🙂
  Som du skriver själv är du ju för snål för att kasta ”fel” saker och använder dem istället och så dricker du mjölk (även om det inte är mycket.. förstår dig, mjölk är så sjukt gott) så att gå ner 1/2 kg i veckan trots ”felen” är ju inte fy skam… Sen tränar du ju också, och som vi alla vet, muskler väger mer än fett… (den har du aldrig hört förr va? 🙂 ) så du kanske ska lita på skärpet runt jeansen istället för att stirra dig blind på vågen.. Jag tycker att det låter som om du är på bra väg, och hur den här dieten än låter så är den inte en mirakelkur för alla och det kan ta mer än en månad innan du blir av med 10 kg.. 🙂 Skillnaden mot andra dieter är ju att man INTE behöver vara hungrig… och när man äter får man äta supergoda saker..

  Om du vill ha ett tips så tror jag på att testa att variera tillbehören till middagen lite..(för att minska på tomat som är väldigt sött) (jag brukar göra ”potatis”gratäng med sqaush och champinjoner ist för potatis.. supergott), sallad, gurka, blomkål (moset är faktiskt helt klart underskattat), vitkål osv…

  #10996
  Avatarnote
  Deltagare

  Dom sk ”dåliga” fetterna försvann redan första veckan, så det är inget problem med det längre.
  Skulle iofs kunna skippa mjölken, men då finns det bara en dryck kvar här i världen som jag dricker, nämligen vatten.
  Kanske blir lite enformigt samt att mjölk ska ju vara jävligt nyttigt också… Men vi får se vad vågen säger, har det stått still denna vecka så dricker jag upp det sista och skippar att köpa ny.

  Det känns förövrigt bra i gymmet, klara fortfarande att bänka tresiffrigt, andra övningar resultat verkar också hålla.. Dock blev jag yr när jag körde ryck, det är ngt nytt som inte har hänt förut. Inget som inte gick att kontrollera dock, då jag tar det lugnt och kör med tvåsiffriga vikter, hoppas det försvinner allt eftersom jag lägger på mera.
  Känns iaf väldigt positivt då alla andra slags dieter märks direkt på styrkan.

  Blomkål är inhandlat, ska ta och testa moset nån dag.
  Nu ska jag ta o göra mig ”lunch” lr vad man ska kalla det såhär sent på dagen och bara för att du föreslog det så ska jag byta ut tomaterna mot champinjoner.

  #10995
  Avatarnote
  Deltagare

  108.5kg

  Har rasat ett helt kilo på en vecka, men har hittills inte sett att jag förlorat ngn styrka på gymmet, men vi får se ikväll för då ska det pumpas stenhårt.

  Igår lagade jag blomkålsmos och kyckling, blomkålsmos smakar knappast som vanligt mos men det var fruktansvärt gott endå. Åt så jag nästan blev kräkfärdig, men jag klarade inte alls av lika mycket mat som vanligt(?), så en kycklingbit lämnades kvar konstigt nog.
  (Den åts dock upp senare på kvällen.) 😉

  Har börjat använda svamp istället för tomat i luncherna, men jag kommer nog att variera lite där.

  Har beslutat mig för att ge upp mjölken tills jag når min målvikt. Det blir svårt, förr i tiden kunde jag dricka upp mot 7 liter på en dag utan att jag ens la märke till det.. 😉
  Jag har räknat på att när jag skippar mjölken så behövs det en alldeles för stor mängd tomater än jag skulle kunna tänka mig att äta för att komma över 20g kolh per dag, det är ju bra så behöver man inte tänka på det så mycket.

  Längtar tills vädret blir bättre också, då ska jag ut och jogga upp konditionen, det behöver jag verkligen.

  (Om ni undrar varför mitt login är annorlunda så kan jag inte förklara det tyvärr, men det är jag som är qwe iaf.)

  #10994
  Avatarnote
  Deltagare

  108,6

  Ingen viktnedgång denna vecka tydligen. Smygvägde mig i fredags och då var den på 108.0
  Antar att det kan vara den halvliter whisky jag drack i helgen, dock höll jag mig endast till whisky då det ska vara bättre tydligen? (vilket för mig in på påståendet att man tål mindre alkohol när man äter lchf, vilket jag inte kan hålla med om, tål precis liknande mängd som alltid)
  Det bjöds även på smörgåstårsta, jag skrapade av innehållet och åt det.. åt även en liten bit bröd av den så folk inte skulle kolla konstigt på mig, sprang sedan iväg och skrapade ner resten av brödet i soporna.

  Har även serverats massor av kakor och skit denna helg men jag säger konstant nej och påstår att jag tex nyss har ätit osv. Det svåra för mig är inte att säga nej till godsakerna, det är att folk ifrågarsätter att jag inte äter dom. Börjar få slut på botrförklaringar. =/

  Har testat att baka ett lchfbröd, det var väl sådär, lite mer kryddor i så kanske det blir bättre. Skönt att ha ngt att lägga pålägget på om inte annat.

  Tänker inte ge upp pga detta lilla bakslag, är rätt säker på att vågen kommer visa 108.0 kanske 107.x inom en väldigt snar framtid.

  Nu blir det morgonpromenad med ljudbok, sen ska jag testa ett annat recept på lchfbröd.
  Ikväll bär det av till gymmet, är tokpeppad, det kommer bli sjukt hård träning.

  Har ett stort problem bara, andedräkten är ju fullkomligt skit, folk i min närhet känner den på flera meters håll. Måste göra ngt åt den fort.
  Någon som har ett bra tips? (jag använder tandtråd och munskölj dagligen, borstar 2 ggr om dagen)

  #10993
  Avatarnote
  Deltagare

  107,6

  Det blir invägning på fredag denna gång då jag eventuellt inte har tillgång till vågen på måndag.
  Lika bra det då det antagligen blir alkoholhaltiga drycker denna helg. 😉

  Gymmet går tokbra, styrkeökning trots viktnedgång. Dvs, jag gör just nu det ”omöjliga” enligt folk i gymsvängen. (Vilket det också är om man kör på ”traditionell” metod.)

  Jag har kommit fram till att inget lchfbröd blir speciellt gott så jag tror helt enkelt jag skippar det, jag klarar mig bra endå.
  Kommer att testa lite nya recept kommande vecka på ex gratänger och soppor hade jag tänkt. Det ska bli mumsigt, drägglar redan nu. 😉

  Måste säga att jag aldrig ätit så mycket och varierande vad gäller grönsaker, det måste ju vara väldigt positivt.?.
  Har under många år också haft lite känningar i handleder och knäleder och även om jag inte vill bekräfta det till 100% så känns det redan väldigt mycket bättre. Vissa övningar vad gäller knäled har gått bättre än på 10 år på sistone. Testade även att bänka utan handledsskydd och jag har hittills inte fått ont som jag brukar få.

  Problemet med andedräkten har jag förhoppningsvis fixat, det verkar som boven var ost. Mindre ost och tuggumi eller tandborstning efter ostätning har enligt en kritisk källa tagit bort den dåliga andedräkten. Jag håller tummarna på att det verkligen är så…

  Jag vill verkligen inte bli en fanatisk lchfutövare som skriker som en ”religiös person” att lchf är den rätta vägen.
  Men hittills har allt visat sig vara sant, på min kropp åtminstone. (utom det där med att man tål mindre alkohol kanske)

  Jag håller tummarna på att dessa positiva saker fortsätter länge till.

  #10992
  Avatarnote
  Deltagare

  107.0

  Jaha, denna gång blev det en söndag att rapportera på. Anledning: Ingen speciell.
  Blev alkohol igår igen, tyvärr. (Dock mindre än vanligt och såklart endast whisky.) Tänkte vara ren denna helg och se om resultatet skulle öka.
  Men det verkar ju ha gått bra endå.

  Imorgon tänkte jag köra igång med kreatin, för att få en boost i träningen.
  Inte för att den går dåligt på nått sätt, men det har legat i garderoben ett bra tag nu och jag har ju endå betalat för det. Är för snål för att kasta bort. 😉
  Risk för att resutlatet blir sämre antar jag då man kan lägga på sig vätska när man tar det. Men då vet jag ju iaf anledningen.

  Har fått utesluta en övning på gymmet. Ryck och tryck, som jag kallar den. En kombination av ryck och axelpress. Börjar lägga på lite högre vikter och förra gången så svartnade det för ögonen när jag gjorde den. Svimmade nästan omkull och eftersom jag inte vill råka krossa nån del i kroppen så byter jag ut övningen till marklyft.
  Det blir bra då jag har haft ett mål att ta 200kg inom 2 år och nu kan jag ju börja på det… har inte haft ork tidigare.

  Har inte blivit några nya häftiga maträtter denna vecka tyvärr. Har inte haft tid helt enkelt. Men jag har spanat in flera momsiga saker.

  #10991
  Avatarnote
  Deltagare

  Vågen konstlar sig.. brukar ställa mig på den flera ggr och ta värdet som kommer upp flest ggr, denna gång fick jag dock 106.7, 106.5, 106.9 flera ggr så det var svårt att sätta ett fast värde. Så jag tar helt enkelt maxvärdet 106.9 denna gång.
  Mage: -1cm

  Ska börja väga mig på fredagar istället, eftersom alkoholen på helgen fuckar upp vikten och det tar några dagar att normaliseras.
  Då frågar ni er om jag verkligen måste dricka varje helg, nej, men det är ju alltid någon fest man måste gå på. (Och jag tänker inte vara nykter bland massa fyllesvin.)

  Viktnedgången verkar fortsätta med igenomsnitt ca ½kilo ner i veckan-fart.
  Men det jag är mest glad över just nu är att jag för första gången sedan jag började gå ner i vikt har minskat 1cm runt fläskmagen. Helt underbart! Tycker mig också känna att vissa t-shirtar, jackor och jeans inte stramar lika mycket som vanligt.
  Även om jag har som mål att i vikt ligga mellan 80-85kg så spelar det faktist ingen roll vad vågen visar så länge magen blir mindre. Det absolut bästa vore ju att väga 120kg och ha rutmage. Det lär ju dock inte hända. 😉

  Har inte blivit några häftiga maträtter denna vecka heller… Men har hittat ännu flera maträtter att testa. Ska bara få arschlet ur vagnen.

  En konstig sak jag upplevde en dag denna vecka var när jag tog 2 burkar makrill som lunch en dag. Efter bara någon kvart så fick ett sinnesjukt starkt sug efter mat, nästan så jag skulle kunna bryta loss en list från väggen och äta den alternativt närmsta levande varelse. Tröck i mig grädde, ost, smör och korv för att lugna ner mig.
  Det felet tänker jag inte göra om igen, MERA FETT i maten!

  I övrigt säger jag som Petter: Det går bra nu!

  #10990
  Avatarnote
  Deltagare

  Jaha, har man testat att fuska med ett överintag av kolhydrater i 5 dagar…
  Resultat: 107.9 Kg, +1cm i midjan.
  Då vet jag hur lite det krävs för att gå upp igen. :-/
  Eller lite o lite.. allt är relativt. 😉
  Förhoppningsvis blir denna helg alkoholfri. Ska bli dj*vligt skönt.

  Tar nya tag och hoppas på bättre resultat nästa vecka.

  #10997
  AvatarBigDog
  Deltagare

  Helt rätt!!!

  Skippa drickat ett tag. Känner en trevlig prick som aldrig dricker och han tom arrangerar riktiga fester :).

  Jag tar inte ens en lättöl nu mer. Möjligen en liten whisky en gång per månad och något glas vin. Man kan ha roligt utan sprit ;).

  Om man lurar kroppen med ”kolisar” så ställer det till problem i flera dagar.

  Vågen är ju också en riktig luring 8) med alla olika resultat 8) 8) 8)

  #10989
  Avatarnote
  Deltagare

  Jo, idag kollade jag och vågen var nere i 107.1 så antar att jag är i princip återställd nu.
  Det blev ganska mycket alkohol förra helgen, runt en liter (ren)sprit. Antar att det kan fucka upp kroppen. + (det lilla fusket)

  Börjar fundera på att skaffa ny våg… den verkar hoppa ganska mycket.

  Angående att festa nykter så är jag inte riktigt så social av mig. Jag gör som Uggla, dansar aldrig nykter. 😉

  Nu blir det frukost på gårdagens mat. MUMS!

  #10988
  Avatarnote
  Deltagare

  107.5
  magmått: oförändrat

  Jaha, ingen nedgång… intressant.

  Tror ni inte att det blev alkohol förra helgen endå… Det är ju tamejfan otroligt. 1 flaska vin tror jag slank ner. Helgalkoholist. 😉
  I övrigt har jag varit hyfsat strikt.

  Man undrar om 107 är nån slags platå för min kropp. Det kanske är dags att lägga in lite fettförbränningsträning.
  Om bara snön kunde smälta bort så man kunde jogga… Får bli promenader fram tills dess.

  Men först en vecka i alperna… Helt alkoholfritt förhoppningsvis.
  Inrapportering om 2 veckor alltså. Blir intressant att se vad en veckas semester gör.

  Och nej, jag tänker INTE ge upp ännu. 😉

  #10987
  Avatarnote
  Deltagare

  105.8 kg
  114 cm

  Efter att ha stått stil på runt 107.x i 6 veckor så verkar det gå ner igen förutsatt att det inte är min våg som jävlas med mig…
  Ska bli väldigt intressant att se nästa veckas resultat.

  Jag är jävligt dålig på att ta dom där promenaderna som jag har sagt att jag skulle. =/
  Förhoppningsvis pallar jag mig iväg till gymmet idag iaf, det var ett tag sedan nu. Har ju ett uppsatt mål där som jag ska ta innan jag fyller jämt nästa gång.

  Vädret blir bättre, hoppas det fortsätter så, då kan man ge sig ut å sprigna och uppnå ännu bättre resultat. 😉

  #10986
  Avatarnote
  Deltagare

  104.7kg (vågen visade allt från 104.0 till 105.0, den stannade dock på 104.6 och 104.7 flest antal ggr så det blir det.)
  114cm

  Det är en dag för tidigt att väga sig och jag gör det innan lunch istället för innan frukost.
  Men det blir säkerligen alkohol ikväll o jag vill inte förstöra resultatet med tillfällig obalans.
  Så har det fuskats en hel del denna vecka pga av födelsedagar. Men nu e det förbi…. hoppas jag.
  Har inte varit på gymmet på evigheter, så man hoppas ju att det inte är musker som försvunnit. =/
  Resultatet se ju annars jävligt bra ut. 😉

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 470 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.