Nötter?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1540
  AvatarKnuffa
  Deltagare

  Hej svejs!

  Jag startade min resa igår och har en hel del att lämna bakom mig om man säger så. ::) Hur som haver, detta är ju lite av en djungel för mig som nybörjare. Jag fick igår höra att Macadamianötter är något man absolut kan äta. Jag vet att det är få kolhydrater i dem, men hur många kan man äta åt gången? För mig är nötterna tänkt som tugg framför tv:n då och då. Kan någon hjälpa mig med detta?

  Jag har en fråga om grönsaker också…finns det någon grönsaker som man kan äta mycket av? Jag älskar grönsaker och vill gärna ha det som tillbehör till min mat.

  Jag säger som Lasse Berghagen i ”Så mycket bättre”…”Fuck you, nu kör vi!” 😉 ;D

  #23341
  AvatarFranke
  Deltagare

  Om jag minns rätt är det bara typ 3-5g kolhydrat i macademianötter, och med tanke på fettmängden i dem tror jag absolut du kan käka en hel del utan problem. Ovanjord grönsaker funkar, helt sådana med <3-4g kolhydrater per 100g. Jag brukar köra typ 50 vol% grönsaker i mina måltider

  #23344
  AvatarKnuffa
  Deltagare

  Tack Franke! Då vet jag att man kan knapra på dessa små delikata tingestar när det suger i nöttarmen. Bra med grönsakerna också…jag har förstått att man inte ska vräka i sig grönt, men det är ett trevligt inslag middagen med lite färg liksom. Thank you! 🙂

  #23342
  AvatarKarla
  Deltagare

  Knapra LITE på nötterna. 8) Precis som när det gäller allting annat, så är det den totala summan av alla kolhydrater du äter under dagen som räknas, och allting adderas. Max 20 gram totalt, inklusive det du får i dig från maten. Det blir normalt inte många nötter… 😉 Annars är det bra om man kan lägga av med sådana vanor. Sikta på att äta mat när det är matdags, och inte småäta framför tv:n, det blir lätt alldeles för mycket sådant.

  #23343
  AvatarKnuffa
  Deltagare

  Ja, det är sant att man helt borde avstå tv-tugg. Men det känns bra att veta att det ändå finns något att ta till… :).

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.