Nu börjar jag om, igen.. förra gången funka de ju!

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Nu börjar jag om, igen.. förra gången funka de ju!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3648
  Avatarnada
  Deltagare

  För några veckor sen, kanske 2-3 månader sedan skulle jag väl säga istället, så började jag med LCHF och ungefär lika snabbt la jag av igen för att jag inte visste vad och hur jag skulle äta. Klarade mig i kanske 4-5 dagar innan jag gav upp på grund av att allt var äckligt. Jag är lite halvt om halvt vegetarian i mellanåt mest bara för att jag inte tycker om kött alltid..

  Men nu har jag alltså börjat om igen. Viktnedgången fungerade ju förra gången, så då kan man ju hoppas på att det fungerar denna gången också. Nu har jag en period där kött är helt okej igen och som jag kan tänka mig att äta. Så förutsättningarna för att lyckas är väl bättre nu än förra gången.

  Bor själv nu i tio dagar, så jag kan helt och hållet bestämma själv vad jag vill äta, och har ny fyllt kyl och frys med LCHF mat för ca 10 dagar så det är bara på det nu haha

  Till frukost idag har det blivit 4 skivor knaperstekt bacon, en korv (75%kött) och 2-3 msk aiolo (1,7g/100g). Detta var för 1 timme sen ca och känner mig fortfarande mätt. vilket för min del är bra eftersom jag ALLTID är hungrig annars.

  Till mellis om jag är hungrig blir det en burk tonfisk o olja, kanske en körsbärstomat eller två till det. Annars blir det tunna kotlettskivor ikväll, ihoprullade med 35% gräddost i mitten och stekta i smör. Till detta antingen ett kryddsmör (hemmagjort) eller en gräddsås. Kryddsmöret är ju med mindre Kh i ialllafall. vi får se..

  Låter detta som en någorlunda dag? något som ska ändras på?

  #55767
  AvatarMynlen
  Deltagare

  LCHF som vego går också, litet jobbigare kanske men att man måste äta mycket kött är en myt.

  Korv med 75% kött skulle jag aldrig äta. för vad är dom andra 25% för något? Men det är jag det.

  resten låter bra fast mellanmål behövs oftast inte, men du kanske mer menar det som lunch?

  #55768
  Avatarnada
  Deltagare

  jovisst går det men det blir himla mycket jobbigare, tycker jag 🙂

  ja, alltså en lunch menade jag. men bara något mindre för att hålla mig till kvällsmaten om det skulle beövas.

  har hört att man ska äta korv med minst 70%-ig kötthalt. så då är väl 75% godkänt då? sen finns det säkerligen en hel massa bättre att äta istället.

  #55766
  AvatarMynlen
  Deltagare

  jag har hört med minst 90% kötthalt. haha. ingen aning.

  Men du ska inte äta mindre, du ska äta tills du blir mätt. Det är viktigare än mängden du äter…. fast jag förstår hur du menar.

  Och ja, vego LCHF är nog litet jobbigare. Fast det beror nog på vad man är van vid.

  #55765
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Välkommen och lycka till=))

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.