Nu har jag hamnat i en svacka :(

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3108
  AvatarVivvi
  Deltagare

  Jag som gick ner så fint i början. Ungefär 4 kg på 3 veckor är nu nästan borta.
  Jag börjar tro att det bara var inbillning och inte alls nåt hull som försvann…för måttbandet har inte visat så värst mkt ifrån sig. Visst jag kunde ha en jacka
  som jag inte kunnat ha häromdagen…men nu börjar jag tro att det kanske jag hade kunnat ändå.
  Jag har bara haft 2 tillfällen då jag har ätit lite mer ”syndigt”….efter den sista ( grillkvällen i påskas ) sitter vågen på 73-74 igen….verkar inte röra sig nånting.
  Måtten är desamma.
  Jag har även börjat med nya P-piller för några veckor sen ( cerazette – mini piller ) och hatar dom..men måste ha dom…så haft mens i snart 2 veckor pga dessa
  jävla mellanblödningar man kan få. Kanske dom har ett finger med i spelet…ingen aning.
  Funderar på om jag ska minska mängden fett jag har i i form av grädde osv. Eftersom jag nog inte klarar av att minska på grönsakerna.
  Tycker det är skitsvårt :(…känns som om jag är på ruta 1 igen….enda saken som består är att jag mår bättre i magen …men ändå 🙁

  #48259
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Hmm… När jag åt GI (fas 1, under 20 g kh/dag) så började min p-stav att bete sig helt tokigt (jag fick mens varannan vecka) så jag tog ut den och började med p-piller i stället. Då tog det tvärstopp på vågen. Inget hände på någon månad och tyvärr blev jag så grinig över det hela att jag började äta allt mer godis och tänkte att det ändå var kört. Idag önskar jag nog att jag hade hållit ut, fortsatt med det bra ätandet och sett vad som hänt efter att kroppen vant sig.

  Testa att dra ner på mejeriprodukterna som du säger och håll ut ett tag till! Jag tror att det mycket väl kan ha med minipillren att göra men vänta och se, eller kanske byt sort?

  #48261
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Tålamod till hormonerna lagt sej!!

  #48263
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Instämmer, hormonerna är kluriga och försöker få dig att äta kh igen!

  #48264
  AvatarSandreeew
  Deltagare

  Jag sitter lite i samma sits. Först blev jag orolig att nu är det något fel, jag kan ha mens en vecka för att sedan vara fri i 3 dagar och få mens igen och ibland kan det gå två-tre veckor innan mellan. Detta kändes ju väldigt konstigt eftersom jag har p-stav o inte haft mens på två år. Men så började jag tänka efter när denna ”konstiga” period började, o det började i samma veva som jag började med LCHF. Har sökt svar på nätet och tror, med största sannolikhet att mensrubbningarna beror på lchf. Men har också läst mig till att man får ge det tid, kanske ett halvår. Jag har varit igång i ca 3 månader och jag får ge det lite mer tid.

  Men jag går ju ner i vikt som bara den så jag tänker inte tillåta att mensen ställer sig i vägen för mig!

  #48262
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Jo, upptackte nyss ”litet mens” igen och det var samma forra veckan. Nu kan det ju hos mig aven vara klimakteriet som spokar, men det kvittar. Jag tror att MYCKET hormoner befrias nu nar jag tappar fett och att dom inte ar typ lasta (låsta, inte lastade haha) langre pga kh osv.

  Jag upptackte igar forresten att haren (håren, inte hoppande djuret fniss) jag har pa hakan haller pa att forsvinna. Eller dom blir betydligt mindre. Jag vet att detta ar ett hormonellt besvar ocksa.

  #48260
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  jo, hormonerna kan spöka rätt bra=))

  #48265
  Avatarkika
  Deltagare

  Håller med att hormonerna spökar, när jag började med LCHF hade jag inte haft mens på ett 1 år (PCOS= rubbningar på menscykeln), nu kommer det små blödningar hela tiden. Ibland mer och ibland nästan inget. Knepigt..

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.