Nutisal Mixed Almonds, endast 0.5 kolhydrater, är de ok?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Nutisal Mixed Almonds, endast 0.5 kolhydrater, är de ok?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #417
  AvatarVraketmat
  Deltagare

  Hej!

  Är nybliven medlem på forumet och har ätit LCHF i 2 veckor. Mår mycket bättre och rör mig sakta ner på vågen, känns underbart!

  Hur som helst, vid filmkvällar med vänner osv så har jag saknat något salt snacks som är ok. Kan absolut tänka mig att göra egna bacon-chips och så ibland, men ibland så vill man helt enkelt bara ta med sig/bjuda på nått enkelt som även andra kan tänka sig äta.

  I affären idag så hittade jag Nutisal Mixed Almonds. De har endast 0.5 kolhydrater/100 gram vilket ju är strålande, men jag funderar på innehållet. Den innehåller förutom mandlar och salt även, maltodextrin, majsstärkelse, citronsyra, antioxidanter, smakämnen, veteprotein, skorpmjöl osv… Dessa ingredienser låter ju inte så himla bra, men behöver man tänka på det när kolhydratsvärdet är så lågt? Jag vet inte riktigt hur man ska tänka ännu…

  Vad tänker ni? Mandlarna var väldigt goda, så kan absolut käka dem som snacks 🙂 Men vill höra lite åsikter om innehållet och värdet…

  /Vraketmat

  #9040
  Avatarzikzak
  Deltagare

  Kan säga direkt att de näringsvärdet inte stämmer alls,bara mandel i sig innehåller mellan 6-7 gram klh per 100 g,,sen är det maltodextrin i som är ren stärkelse(socker) , vete, skorpmjöl mm
  Skulle tro att de snarare är mellan 20-30 g per 100!! Kolla igen om du verkligen läst rätt!
  De e inget ja skulle äta iaf.
  Ha de toppen =) 😀

  #9037
  Avatarimported_Richard
  Deltagare

  Välkommen hit! 🙂
  Jag brukar ibland göra egna salta mandlar och chili-mandlar, det kanske kan vara något för dig?

  Recept på salta mandlar: http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=593288

  #9042
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Sen kan du variera mandlarna med kycklingchips och torkade oliver. Garanterat LCHF-vänliga. Vet inte riktigt var jag hittat recepten.

  Kycklingchips
  Stek kycklingfile och krydda och salta lite försiktigt (det koncentreras när man torkar dom) låt dom svalna och skiva dom sedan så tunt du kan , lägg dom i en långpanna och låt dom torka tills dom känns knapriga.

  Torkade oliver
  En burk svarta kärnfria oliver
  Lägg oliverna på en plåt med baklåtspapper och krydda med vitlökssalt.
  In i ugnen i ca 6 timmar 75 grader, Rör om efter ca halva tiden.
  Låt ugnsluckan vara lite öppen på slutet (lägg en pannlapp mellan luckan och ugnen)
  Stäng av värmen och låt oliverna vara kvar i ugnen under natten. Låt oliverna ligga kvar på plåten tills de uppnåt önskad torrhetsgrad.

  #9036
  Avatarimported_Richard
  Deltagare

  Jag köpte Nutisal Mixed Almonds idag och det står verkligen 0.5g kolhydrater per 100g… Jag ska skicka ett mail och fråga företaget om detta.

  #9043
  AvatarVraketmat
  Deltagare

  Hej igen!

  Tack för alla tips om hur man kan göra egna snacks! Ska absolut prova! Hittills har det mest blivit bacon i ugnen tills de blir underbart crispiga.. 🙂

  Men, jag har dubbelkollat även jag, och det står verkligen 0,5 gram.. men förstår att det verkar vara skumt. Intressant att höra om Richard får något svar från företaget!

  #9044
  Avatarguldfisken
  Deltagare

  innehåller, 23g prot, 0,5g kolhydrat, 55g fett och 23g kostfiber

  håller tummarna att det stämmer 🙂 dom är verkligen goda, visst lite e-ämnen i men spela roll, vet andra märken på mandlar med 2g kolhydrat, så 0,5g känns inte helt omöjligt..

  #9039
  Avatarzikzak
  Deltagare

  Klart att det inte stämmer,,,kolhydrater kan väl inte bara försvinna ur mandlarna!! Enligt Fineli så innehåller mandlar ca 6,5g digerbara kh. Enligt slv innehåller dom 13,3 g kh, det inkluderar även icke digerbara, därav så olika värde.
  😛

  #9041
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Kan det inte vara så att ”Mixed Almonds” inte betyder att mandlarna är blandade (som Almond Mix) utan mixade. Att det inte är HELA mandlar i den här blandningen. Det kan ju vara söndermixade mandlar utdrygade med diverse skorpmjöl o annat bös som det stog om på innehållsdeklarationen. Då kan man ju trixa med kolhydratinnehållet.

  Hur känns dom när man tuggar dom? Som hela mandlar eller bakade mandlar?

  #9038
  Avatarzikzak
  Deltagare

  Det är hela mandlar 🙂

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.