Ny!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4596
  AvatarTini
  Deltagare

  Hej!

  Jag är ny här och har ännu inte börjat med LCHF och jag har lite frågor gällande dieten.

  1. Fungerar den för alla? Försökte googla men tyckte inte jag fick så många bra svar! Jag väger just nu 69kg och skulle vilja gå ner till 55 som var min normalvikt för några år sen. Stress och depression har bland annat orsakat min viktuppgång. Känner mig ful och äcklig och vill just nu bara hitta mig själv igen och hon jag en gång var!
  2. Vad gör man sen? När man gått ner alla kilon? Jag antar att man inte bara kan gå tillbaka till att äta normala portioner med en varierad kost? Brukade äta så hälsosamt förut.
  3. Vad bör jag tänka på?

  Och sist men inte minst, vad kul det är att läsa och se hur bra det fungerar för er! 🙂

  Ha en fin dag!

  Tini

  #69911
  AvatarNickeS
  Deltagare

  Hej och välkommen!

  Du kan ju börja här för grunderna http://www.kostdoktorn.se/lchf . Sedan finns det ju en uppsjö böcker.

  Jag tror inte att man ”bara” ska försöka gå ner i vikt för då kommer man gå upp dem igen. Det gäller att hitta en livstil som man gillar och kan leva med i hela livet. Du kan börja med LCHF eller nån annan diet, men är du deprimerad och stressad så kanske det är det du ska ta itu med först. Sen kan man ju bygga upp självkänsla och självförtroende om det händer saker i spegeln och på vågen.

  Lycka till!

  #69910
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Det finns bara en sak som funkar för alla som vill gå ner i vikt och det är att göra av med mer än vad man äter, eller äta mindre än vad man gör av med. Tycker du att du gör detta med en lågkolhydrats/högfettskost så går du ner i vikt, annars inte.

  Det handlar inte om att gå ner i vikt och hur man gör sedan. Ändrar du dig till det bättre och går ner i vikt men sedan ändrar tillbaka till hur du var förut så går du självfallet upp i vikt. Det handlar om att hitta en livsstil du trivs med och att ändra dina vanor.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.