Ny " gammal" banatre

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 19 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3820
  AvatarGlassbomben
  Deltagare

  Ja, det här forumet är helt nytt för mej. Men jag hoppas hitta många bra verktyg för att nå mina mål. Jag har nog gjort som många andra. Testat alla varianter och jojjat upp och ner. Men idag stälde jag mej på vågen för första gången på ett år. Det var för att verkligen bekräfta med en käftsmäll att jag måste ta tag i det NU. Och 10 kilo till hade det blivit. Jag blir så ledsen på mej själv. Jag vet att det inte är den värsta över vikten. Jag är 1:68 men väger 88 midjemått 108 cm. Och det känns. Men nu hoppas jag att jag genom detta steg kan, med hjälp här, ta steget i rätt riktning.
  Jag vet att kolhydrater ska bort, men är väldigt orolig för att jag äter så ensidigt att jag ramlar tillbaks i gamla synder. Jag har börjat mina frukostar och kvällsmåltider med Turkisk yougurt och färska blåbär. Och en kopp kaffe. Jag började med detta i går kväll, och känner mej stakt motiverad. Jag kommer varva med ägg och omeletter. Min gubbe är med på noterna också som tur är.
  Är ängamat bra mat? Den består av grädde mjölk vatten och grönsaker. Är det bra ? Ja här hoppas jag få svar på mina frågor och att vågen vänder neråt. Ha en bra dag och jag hoppas på många svar som hjälper mej rätt 🙂

  #58712
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Turkiskt yoghurt och blåbär innehåller en hel del kh. Du ska äta kött fisk fågel skaldjur, smör osv. Och INTE räkna kalorier som du verkar göra.

  Ängamat är kanske gott en gång som litet tilltugg men det är ingen MAT. Man blir nog inte mätt på det. Grönsaker ska du inte heller äta så mycket av.

  Lycka till!

  #58715
  Avatarcarol
  Deltagare

  Hej,
  jag ar ocksa ratt sa ny pa lchf men har antligen funnit en metod som passar mig och min livsstil! det som funkar bast for mig ar ”5gr-regeln”, dvs jag forsoker undvika mat som har mer an 5gr kolhydrater/100 gr. detta kan du lasa pa innehallsforteckningen pa alla matvaror.
  tank sedan pa att ata majonas och feta saser….

  #58717
  Avatarsnutteplommon
  Deltagare

  välkommen hit och lycka till 🙂

  #58723
  AvatarGlassbomben
  Deltagare

  Tack för svaren och inlägget om att blåbär har en del kolhydrater. Jag kollade upp och de har ju faktiskt 9 gr /100gr.Det hade jag inte en aning om. Jag ser att Turkisk yougurt har 5,1gr/100 gr. Så den kan ju vara ok. Ja, ängamaten är ju inte så matig men god som ett mellanmål. Men jag ska ge mej på den riktiga maten oxå. Att äta normal mat, men stryka pasta ris potatis och bröd. Vi gjorde inköp med ostar och köttiga korvar, blomkål, brockoli, spenat, och bönor. Och jag är lite försiktig i början med det man inte ska äta, det är helt uteslutet. Så jag är mycket tacksam för alla tips och ideer. Och tack snytteplommon, tack vare dej är jag oxå på G 8) Och regeln som 5gr/100 gr är en bra fingervisning om vad jag bör hålla mej till 🙂

  #58714
  AvatarMsHisingen
  Deltagare

  Bönor ligger rätt högt kolhydratsmässigt (ca 15-25g/100g) så de kanske det vore bra att vänta med tills du har nått målvikt.

  #58722
  AvatarGlassbomben
  Deltagare

  Tack Ms hissingen. Jag slarvade när jag skrev Jag menade hela gröna bönor. De är som tur bara 3 gr kh i. Men tack för alla påpekningar. Jag lusläser bakom alla paket nu 🙂 Och denna stöttningen här, bhövs. Sitter nu och äter ägg o bacon. Känns skumt men bra som frukost 🙂

  #58711
  AvatarMynlen
  Deltagare

  den där 5 g per 100 gr regeln är ju ganska löjlig. Det beror mycket på hur mycket man äter av det. Turkiska yoghurter har alltså 5.1 per 100 gram men hur ofta äter du just 100 gr? det brukar bli mer, 2, 2,5 dl per portion är normalt. Då ligger du, på en tallrik yoghurt, alltså redan över 10 gr.

  Vitlök t.ex har 30 (tror jag det var) men där tar man bara litet av.

  Bättre är att tänka ut hur mycket kh det blir sammanlagd det du äter, inte bara kolla på 5 g/100g regeln!

  gröna bönor är bra ja 🙂 gott! med en liten smörklick på. mums!

  #58721
  AvatarGlassbomben
  Deltagare

  Tack Mynlen!
  Jo man får ju naturligtvis se till vad det är. Hur ofta äter man 100gr majonäs bara för att det är 0 kh. Men det är ett bra riktmärke. Något att hålla sig till. Och sen ser man ju vad som händer på vågen. Så jag hoppas jag får några minus på vågen. Ska ta det försiktigt med yougurten. Det får bli ägg o bacon till en början och så får man prova sig fram. Vill inte att jag tjatar sönder äggen så jag inte tål att se dem sen. Kanske vettigast att ta ev. yougurt på morgon då jag har hela dan framför mig att bränna den.

  #58713
  AvatarMsHisingen
  Deltagare

  Ett alternativ: favoritfrukost just nu: kallrökt lax med lätkokta ägg och lite creme fraiche ;D Ibland får en avokado göra sällskap med.

  #58720
  AvatarGlassbomben
  Deltagare

  Hej MsHisingen!
  Det lät gott med kallrökt lax, och lite avocado också. Bra med mycket variationer så man inte blir led på enbart ägg. I morses åt jag ägg o bacon. Till mellanmål två ölkorvar och en bit brieost ( Mums) Och till middag en broccoli och blomkålsgratäng med ost och äggstuvning med grädde. Blev över så jag tog lite av det i kväll också.Och massor av vatten 😉 Och det bästa av allt. Jag kan säga nej tack till fika hos kära gamla moster 82 år. Hon bara skrattar och säger att det är gott att ha och ta av när man blir gammal. Söta lilla moster. Nä nu ska kilona bort. Tack för tipsen <3

  #58716
  Avatarsnutteplommon
  Deltagare

  låter gött med lax,älskar lax

  #58710
  AvatarMynlen
  Deltagare

  det är bättre att börja dagen med något fettrikt ist för kh rikt, för då får man igång fettbrasan bättre. Börjar man med kh saker vill kroppen ofta ha mer av den varan under dagen….

  *tillägg*

  Kolla majonäsen noga, inte alla har 0 kh! en hel del innehåller mer kh än vad man tror!
  bara om man gör själv vet man vad som ingår och kan man göra den med 0 kh!

  #58707
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  om du gillar ty så blanda den med smetana tex! =)) Välkommen och lycka till!

  #58719
  AvatarGlassbomben
  Deltagare

  Är rädd att jag inte förstår Mctrollets svar 🙂

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 19 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.