Ny här =)

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 20 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4666
  AvatarJuti76
  Deltagare

  Hej hej allihopa! 🙂
  Kul att ”träffa” er =)))

  Jag har provat LCHF lite försiktigt i några månader, vilket i princip innebär att jag har fuskat lite. Det har lett till att jag har gått upp istället för ner.
  Nu kör jag LCHF ordentligt, dock inte fakir.
  Annars tycker jag att jag klarar mig fint, men jag grejjar inte att inte äta grönsaker alls. Jag undviker alla slags frukter, men äter gärna lite grönsaker; typ sallad, zucchini, broccoli, blomkål, kål, lite lök och lite tomater ibland.
  Har hållit mig undan mjölken också, men inte osten.
  Det blir en spännande resa känner jag. Det blir kul att hålla till här…

  Nya tag!
  V. 47. 57,9 kg
  V. 48. 56,6 kg

  #71747
  AvatarUllisf
  Deltagare

  Välkommen!!

  #71758
  AvatarJuti76
  Deltagare

  Tack tack 😉

  #71750
  Avatarphoenix
  Deltagare

  välkommen 🙂

  #71749
  AvatarJenny_N79
  Deltagare

  Välkommen hit!
  Många går ner i vikt direkt när de börjar utesluta kolhydrater. Andra har svårare att komma igång även om man gör allt rätt. Det beror på hur gammal man är, vad man har gjort tidigare i livet, dvs jojobantat, hur mycket man har att gå ner osv osv.
  Själv har jag hållit på i 2,5 månader och har inte gått ner någonting trots att jag gör rätt. Men jag är fördetta viktväktare, så min kropp måste få bli trygg igen innan den vågar släppa från sig. KRoppen har dock omformat sig lite, känns som mindre fett och mer muskler, helt klart! Enligt BMI har jag ca 8 kg kvar till normalvikt, men tyvärr verkar min kropp inte fatta det, eller så tycker den att jag är lagom här.
  Jag mår så enormt mycket bättre av det här så det är skäl nog att fortsätta!

  Hur man gör med allt fett? Jag har inga problem med det, man får välja sin fettkälla. Kan man inte äta fett kött så ät smör istället, kokosfett i kaffet är mums!
  Så kör hårt och se vad som händer, jag lovar att du inte kommer ångra dig.

  #71757
  AvatarJuti76
  Deltagare

  Tack allihop! ;D

  Vad jag blev glad för de uppmuntrande orden!
  Jag måste också erkänna att även jag mår mycket bättre av denna diet och det lustiga är att jag inte ens saknar varken bröd, pasta, potatis eller ris. 😉
  Jag är fullkomligt nöjd, känner mig glad och stark av den. (det jag saknar dock är frukt) men lyckas jag gå ner ska jag äta en frukt om dagen 😉
  Så ja, skäl finns att fortsätt. Det roliga är att mina barn äter också mycket mindre bröd och liknande.
  Fast jag nekar inte jag vill gärna att det ska synas på vågen och mina kläder. 😉
  Jag har aldrig jojobantat, inte vad vet om iaf 😉

  Det roligaste är att man inte behöver känna sig ensam när man gör detta och att detta forum finns ;D

  Jenny, så du menar att det kan gå flera månader innan något händer?
  Nåja, sak samma. Jag tappar inte övertygelsen om att det är en bättre diet för människan.
  Kram på er 🙂

  #71745
  AvatarSolile
  Deltagare

  Judit, håll ut! Och välkommen hit 🙂

  Jag gick ned 2-3 (bara vätska förmodligen) kilo under de första tre veckorna. Sen stod jag i princip still ganska länge. Det är först nu, efter 11 veckor med LCHF som min kropp verkar ha fattat vad den ska göra! Det är först nu jag ser mer resultat på vågen. Jag tror att det beror på lite hur länge man varit överviktig, ålder osv… Dom säger ju att lika länge som det tagit att lägga på sig de där extra kilona, lika lång tid KAN det ta att bli av med dom. Så jag har som mål att nå min normalvikt efter 1,5 år med LCHF. Och då har jag ändå ”bara” ca 11 kilo att gå ner totalt. Men låt det ta tid och njut av all god mat du kan äta! Alla fina gräddsåser och feta ostar 😛

  Lycka till!

  #71756
  AvatarJuti76
  Deltagare

  Tack Solile! 🙂

  Jag har inte ens tappat ”vätska” ännu, eller så har jag gjort det när jag har fuskkört lchf.
  Nu känns det mest som att jag går upp istället. USCH hoppas ändå att det inte är så.

  Idag till frukost åt jag 1 packet bacon. Det känns så syndigt bara! 🙂
  Nu har jag kört LCHF i tre dagar och det känns verkligen som att jag har gått upp istället.

  Har någon av er hört talas om att någon har ökat i vikt och omfång av lchf? Detta känns fortfarande för lätt och för bra för att det ska fungera.
  Jag släpper inte taget, men jag undrar ändå…

  #71748
  Avatarwar
  Deltagare

  Välkommen och tro oss, detta funkar om man nu hittar en kosthållning som man själv gillar.

  Fatta att jag i helgen drack vin och åt friterad ost men ändå håller mig till LCHF, sånt måste man ju älska.

  #71755
  AvatarJuti76
  Deltagare

  Tack War!
  Visst är det underbart? 🙂 Jag drack vin igår, jag med 😉

  Fast jag hittar falluckor i dieten hela tiden. :-
  Klämde i mig ordentligt med saltgurkor (Willys) sen läste jag någonstans att de innehåller så mycket som från 1,4 upp till !! 5 kollisar 🙁 GGrrfmfpfff. >:( Fast det står att det bara är salt och syra i denna variant. Gurkorna är tydligen från Tukiet. Lustigt att det inte står något näringsinnehåll. Jag kan säga att jag blir mer och mer misstänksam mot allt jag äter. Inte just gurkornas nationalitet som stör mig 😉 , men väl faktum att jag inte ser vad mer som är i saltlaget

  #71744
  AvatarSolile
  Deltagare

  Jag tänker så här: Åt du endast ett paket bacon till frulle, eller något annat till? För jag tror inte att man kan äta ett paket bacon till frukost VARJE dag kanske? Det skulle jag dessutom inte bli speciellt mätt på, i förhållande till hur många kalorier man faktiskt får i sig. Det är nog en ganska stor missuppfattning med LCHF: att man kan vräka i sig hur mycket fett som helst. Och det går ju inte!

  Allt handlar om balans och vad som är rätt för just dig! Men tänk på ett ungefär så här: 75% av energin ska komma från fett, 20% från protein och 5% från kolhydrater. Menar inte att du ska räkna som en tok, men om du äter ett halvt paket bacon istället och tillsätter ägg i nån form (röra, stekt, kokt, omelett mm) så håller du dig dessutom mätt längre. Jag äter ibland bara äggröra och slänger i lite ost och en klick bregott, då blir den riktigt krämig och mättande 😛

  Jag har hört om de som ökat i vikt i början, men det har ofta varit såna som tränar ganska mycket. De har alltså lagt på sig mer muskler, innan fettförbränningen dragit igång. Men de har gått ned i vikt efter några veckor/månader.
  Det kanske bara känns som om du går upp, fast du egentligen inte gör det? Det känns ju faktiskt lite skumt i början, när man äter så fet mat 🙂

  Det ordnar sig ska du se! Ge det lite tid bara så faller bitarna på plats sen.

  #71754
  AvatarJuti76
  Deltagare

  Tack Solile! 🙂

  Ja, jag åt 1 packet bacon som är ca 140 g. ::)
  Jag blev faktiskt förvånansvärt mätt och belåten och blev hungrig först vid 1-2 tiden.
  JAg är jättetacksam för allt det du skrev mig, ibland känns det som att jag faktiskt går åt rätt håll. Min mage ler oftast och mitt humör är mycket bättre och stabilare än med någon annan diet jag har provat på tidigare.

  Grejen är att jag inte är så förtjust i ägg och jag vet inte vad jag ska ersätta det med. Det är gott med omelett ibland, men jag känner mig varken nöjd eller mätt efteråt utan känns som något geggigt som jag måste tugga något hårt efter.
  Ja, du har rätt, det handlar om balans och jag ska finna den. Jag vill verkligen behålla denna diet. Jag njuuuter … ;D
  Jag ska nog samla på mig ett helt repertoar med recept och mattips. 😉

  Men nu vet jag inte, ska man /bör man eller ska man inte ha grädde till maten om man vill gå ner i vikt?

  #71742
  Avatarulfons
  Deltagare

  Man KAN använda grädde i maten, men den innehåller kolisar. Så använd det med sunt förnuft, håll räkningen så du inte får i dej för mycket.

  #71753
  AvatarJuti76
  Deltagare

  …fast jag förstår inte var man ska hämta alla vitaminer ifrån om inte från en härlig fräsch grönsaksblandning dagligen. Det finns ju vissa vitaminer i vissa frukter och grönsaker som man kanske inte hittar i andra. Får vi verkligen i oss allt vi behöver? Eller ska vi verkligen äta kosttillskott för att få i oss det vi missar. I så fall är det ju till och med farligare med alla dessa onaturliga tabletter.
  Nu utgår jag från att ha läst om så många stränga dieter här.

  Ett annat argument som mina tankar ständigt återkommer till är den om grottmänniskorna som också åt så här. Ja, förvisso, men vad var medelivslängden då och vad berodde det på?

  Att diabetiker använder denna diet är väl mest att förlänga sitt liv och förbättra kvaliten, men det är ju ingen optimal lösning för en helt frisk människa. Eller? ???
  Utan träning kan man ju prova vilken diet som helst. Man kommer ändå inte att leva nyttigare.

  Jag mår jättebra av dieten nu, men jag ställer mig ändå kritisk över hur en normalbyggd människa kan utöva detta i flera månader utan att kroppen tar stryk. Med all respekt och ödmjukhet, jag gör ju exakt samma sak nu. ::) 😀 🙂

  Är jag för kritisk?
  Jag vill bara se globalt på det hela och uppväga om att allt det som sägs verkligen är bra.
  Är inte det farligt att säga att vi har haft helt fel hittills (övertygelsen om det ”nyckelhålsmärkta” som varade i 30 år) men NU VET vi?
  Svårt att svälja det konsumentverket säger med hull och hår. De har haft fel förr. Jag vet, sunt förnuft!!! … men faller vi inte över andra sidan staketet nu?

  Samtidigt håller jag med om att vi har en överdriven konsumtion av kolhydrater och många lider av sockerberoende idag.
  Alltså, jag ser båda sidorna av det hela och jag vill inte rubba någons övertygelse, jag bara resonerar högt, luftar mina tankar.
  Min mening är inte att förstöra för andra här, eller såga någons tro och kunskaper om det hela (speciellt för dem som dieten fungerar för), det hoppas jag att ni, som läser detta, ser. 😉
  Jag är nyfiken på era svar. Jag vill gärna veta hur ni resonerar kring dessa frågor? 🙂

  #71743
  AvatarSolile
  Deltagare

  Jag kan säga så här: Jag äter nog ganska mycket grädde! Jag stod still länge, men har de senaste två veckorna rasat 2 kilo! Jag har 1-2 msk grädde i kaffet, bakade frallor nyss med både grädde och CF i, gör ALLTID gräddsåser till köttet! För jag tycker att grädde mättar bra faktiskt, i motsats till vad en del andra säger. Ibland gör jag LCHF-pannkakor och äter en hel hög med grädde och hallon till (bara på helgen). Ibland har jag CF till pannkakorna oxå. Där har du ett bra tips att få i dig ägg, utan att det smakar ägg 😀

  Vitaminerna du efterlyser finns i just ägg. Ägg är världens bästa livsmedel tycker jag! Jag äter lite bladspenat, machésallad och lite andra salladssorter ibland. Även om en sort innehåller 5kh/100 gram så ska du ju äta ordentligt med sallad för att komma upp i 100 gram, typ flera stora tallrikar. Så visst kan du tillsätta lite sallad och nån tomathalva, lite lök, paprika eller avokado. Jag äter sånt ibland och det känns lite fräschare, eftersom jag vill balansera upp tallriken lite. Speciellt om jag äter nåt med jättemycket fet sås till. Men jag tar inte mycket sallad, kanske en halv dl sallad, 2 körsbärstomater och ett par lökringar och fetaost. Ser ju trevligt ut om inte annat 🙂

  Grottmänniskorna saknade nåt som vi har: medikamente! Vad var anledningen till att deras livslängd var så kort? Tjaaa, svårt att säga, men de bodde ju i grottor och drog nog på sig en och annan förkylning/lunginflammation mm. Sånt som vi lätt fixar idag, som bor i varma hus och har kläder för alla väder. Ja, oxå sjukvård förstås! De blev kanske ibland dödade av nåt djur i skogen när de jagade etc..Sen tror jag att det är lite vanskligt att räkna ut medellivslängden på grottmänniskorna, då de hade en enormt hög spädbarnsdödlighet på den tiden. Många levde säkert tills de blev 70 år, men det var så många barn som dog så det blir lite missvisande, eftersom det drar ner medellivslängden kraftigt. Förstår du hur jag menar?

  Satan vad jag babblar på här nu…. Men har du inte läst boken ”Matrevolutionen” än så gör det! Där får du svar på bl a dina tankar om huruvida livsmedelsverket har fel, men nu ”VET VI”. Alla fakta i den boken är baserad på forskning, så det är inget hittepå liksom.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 20 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.