Ny jobbig utmaning med medicinering!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 23 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3548
  Sase
  Deltagare

  Jag har TYVÄRR gått och blivit deprimerad, mycket troligt på grund av p-sprutan …
  .. jag var till min läkare idag och fick antidepressiva tabletter utskrivna.
  Såklart är jag dum nog och läser om tabletterna på fass.se och det är hur många
  biverkningar som helst – bland annat är det MYCKET vanligt att man får ökad aptitkänsla
  och viktuppgång – om det beror på att Mirtazapin Actavis innehåller laktulos (sött, socker)
  vet jag inte – men kan jag klara mig från att gå upp i vikt ändå tror ni om jag fortsätter
  äta strikt LCHF? Är det någon som har erfarenhet av antidepressiva läkemedel, dess ev.
  biverkningar och att kunna hålla vikten?

  Jag har ju slutat röka nu, för en månad sen och fick varningar om att jag skulle gå upp i
  vikt – men jag har i stället lyckats gå ner dryga 3 kilo sedan jag slutade.

  Tror ni att det går att gå ner trots medicinen om jag är envisare än vanligt? Jag vet att jag INTE
  kommer stoppa i mig mer än vanligt, inte heller nåt ”skit”….

  #54459
  Mums
  Deltagare

  Men det skall finnas antidepressiva som man inte går upp i vikt av, vet tyvärr ej vad de heter dock… Kan du inte få byta sort då?

  #54453
  Sase
  Deltagare

  Jag har ju inte ens börjat äta dem så jag kan ju kanske inte begära att få en annan sort innan jag provat 🙂

  #54457
  Mynlen
  Deltagare

  jo det skulle jag göra. Du visste inte om dom där biverkningarna annars hade du nog sagt till med en gång. Men gå till apoteket och prata med dom, dom vet säkert hur du kan göra.

  Å andra sidan tror jag inte det är en sån fara. Jag har käkat antidepressiv medicin flera år sen och gick inte upp av den. Du är nu medveten om det, samma som med rökningen.

  Kanske du kan skriva till anders Eenfeldt, kostdoktorn. han kanske kan berätta vad den medicinen ”tänker göra”.

  #54455
  MIXA
  Deltagare

  Vissa antidepressiva har den effekten. Jag skulle absolut prata med läkaren, han är ju där för dig!!! Berätta om att du har gått ner och vill inte gå upp igen. Det är din kropp, din hälsa. Det handlar både om ökad aptit, men även att man samlar på sig mer vätska i kroppen av vissa. Säg att du har läst om det och vill gärna byta till en annan sort. Det finns olika klasser av AD och massor att välja mellan. Hoppas det löser sig för dig och att du får hjälp!! Kram och :-*

  #54451
  mctrollet
  Deltagare

  förlåt dum fråga, men verkar det inte enklare att ta ut spiralen??

  #54456
  Mynlen
  Deltagare

  det var ju ingen spiral men spruta… litet svårt att peta ur

  #54450
  mctrollet
  Deltagare

  aha, sorry

  #54458
  Bettan
  Deltagare

  Sase jag säger som Mixa. Prata med din läkare och berätta om hur du kämpar. Jag äter en antidepressiv medicin som heter Fluoxetin, och jag fick den just för att jag har så lätt att gå upp i vikt, och jag vägde nästan 110 kilo då jag började med tabletterna.
  Men jag är så glad att jag har min medicin, som ger mig bättre balans.
  Lycka till och kramar 🙂

  #54452
  Sase
  Deltagare

  Jag tänkte prova den här medicinen nu, går jag upp i vikt eller står still kommer jag att be om
  en annan sort – det kan ju sitta psykiskt också att man går upp i vikt kanske .. Jag provar får vi se – dag 3 idag.

  #54454
  MIXA
  Deltagare

  Det är inte alla som får alla biverkningar, så, lycka till! Huvudsaken är att bli frisk! :-*

  #54460
  oeuf
  Deltagare

  Viktuppgången på behandling med Mirtazapin anses främst bero på att aptiten stimuleras, alltså inte på metabola effekter av själva läkemedlet. Så om du är noga med vad du äter ska du inte behöva öka i vikt på denna behandling. Hoppas att du mår bättre snart!

  #54466
  Asfridora
  Deltagare
  Quote:
  Jag äter en antidepressiv medicin som heter Fluoxetin, och jag fick den just för att jag har så lätt att gå upp i vikt, och jag vägde nästan 110 kilo då jag började med tabletterna.
  Men jag är så glad att jag har min medicin, som ger mig bättre balans.

  Jag äter också Fluoxetin och fick också den sorten pga att jag hade gått upp ca 40 kg på 9 år med annan antidepp. Tyvärr har jag fortsatt med viktuppgång så nu ca 11 år senare har jag gått upp ca 50 kg.

  Bara för att jag har varit så desperat över min viktuppgång och som jag inte lyckades få bukt med hur jag än kämpade så slutade jag att äta antidepp. Vilket så klart ledde till att jag blev djupare deprimerad än vad jag någonsin har varit i mitt liv fyllda av den ena depressionen efter den andra som slutligen blev kronisk. Och inte gick jag ner i vikt heller…

  Så jag har börjat med LCHF både för att så klart förhoppningsvis gå ner i vikt men även för att jag vill testa om det hjälper mig att må bättre på alla sätt inklusive psykiskt.

  Hur har det gått för dig Betty?

  #54467
  padresurfing
  Deltagare

  Det har kanske låter som ingen bra ide, men okay. Jag skulle kosumera mera Omega 3. Enligt några studier av personer som lider av psykisk ohälsa (bl.a. depressioner) har det förekommit att patienter som äter (fisk) omega 3 blev snabbare friskare och depressioner minskade rejält. I Sverige har vi tyvärr ingen sol och det är väldigt svårt att kunna få de riktiga vitaminer av en bra kost. Så extra omega 3 med en tillskott av D vitamin skulle jag rekommendera.

  Varför omega-3? Det handla mycket om bra fett. Det hjälper att reglera vår insulin produktion samtidigt som hjälper att reglera vår kolesterol. Mer HDL och mindre LDL i vår blod. När insulin produktion är för låg blir vi hungriga, deppiga och arg. Med en bra kost med bra kolhydrater (grönsaker) och nyttiga fetter kan vi minska en del av vår psykisk ohälsa. Men allt depression är inte beroende av fysiska faktorer och kan inte regleras med kost. Då kanske kommer vi in i andra faktorer som t.ex traumatiska händelser som har inget att göra med omega 3.

  #54465
  Asfridora
  Deltagare

  Jag tar sen flera år tillbaka Omega-3 tillskott. Dessutom äter jag – speciellt under somrarna – väldigt mycket makrill då maken är ute och dörjer makrill så fort han få chans till det. Speciellt under hans semester äter vi faktiskt makrill i det närmaste varje dag. ;D

  Även för övrigt äter jag väldigt mycket fisk året runt. Då jag bor på Västkusten (Smögen) så är ju tillgången till färsk fisk god även när jag äter ute på restaurang. 🙂

  Sen 2 år tillbaka äter jag dessutom 4000 IE D-vitamin 9 månader om året. Under de 3 sommarmånaderna är jag utomhus så mycket som möjligt. Tack vare det så har jag de senaste två åren sluppit mina vinterdepressioner som jag har haft sen jag var tonåring! ;D

  Tyvärr är jag ärftligt belastad när det gäller känslighet för depressioner då min far hade samma problem som jag har haft hela mitt vuxna liv. Tråkigt nog verkar yngsta dottern ha ärvt samma känslighet… Kan via min släktforskning dessutom härleda detta anlag bakåt i flera generationer…

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 23 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.