Ny-kick-start?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 19 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4515
  AvatarMequila
  Deltagare

  Jag har gått på LCHF sen den 4 april och tappat 7 kg LÅNGSAMT. I långa perioder står det helt still. Jag trivs med kosten, jag mår bra och det enda som talar för att jag skulle bryta är att det egentligen kostar mer än jag har råd med, men det tycker jag än så länge inte väger tyngst.

  Jag tycker att jag sköter mig bra och väldigt sällan fuskar eller ”trillar dit” på något. Ibland funderar jag lite på om jag får i mig mer kh och mindre fett än jag borde utan att jag vet om det. Jag är nämligen inte den som orkar pyssla med att väga mat, mäta innehåll (mycket mer utöver än att jag går efter tumregeln om 5g kh per 100g) osv och vet att jag lätt kan tappa motivationen om jag skulle ge mig på det. Jag skrev dock om det här tidigare och fick någon slags kontenta att jag låg bra till för en ”normal” LCHF:are.
  http://www.lchf-forum.se/index.php?topic=3825.msg51170#msg51170

  Nu till min frågeställning. Jag skulle behöva en ny-kick-start, jag är hemskt trött på att viktnedgången går så långsamt. Vad kan jag göra för att ”chocka” kroppen lite att få igång förbränningen? Försöka öka fettintag? (har börjat ha kokosfett i kaffe, men jag dricker inte kaffe hemma så jätteofta). Minska på något annat? (äter nog förhållandevis mycket mat som innehåller 40%-ig grädde och/eller 34%-ig creme fraiche).

  Motionen känner jag är på den nivå som funkar för mig. Simmar i regel 2-3 ggr i veckan (1 timme i taget) och går för det allra mesta promenaden på 15-20 min till pendeln istället för att ta bussen dit (dock blir det alltid bussen på hemvägen, pga hemska uppförsbackar och kvällströtthet).

  Jag hade 2 st (separata) uppehållsveckor i somras och upplevde lite då att kroppen fick en kick-start när jag hoppade på LCHF-tåget igen. Är detta möjligt eller inbillar jag mig? Kan det vara så att det kan vara ”bra” att ta ett uppehåll emellanåt för att chocka kroppen? Dessa uppehållsveckor kom på grund av att jag skulle vara hemifrån väldigt mycket, jag har lite svårt att tänka mig att laga något annat än LCHF hemma måste jag erkänna.

  So anywho, nån som har något tips eller bara motivationsuppmuntran? 🙂

  #67912
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  tillbaka till basic, mer smör mindre mejeri!! =))

  #67928
  AvatarMequila
  Deltagare

  Det är alltså mejeriprodukterna som rör till det? Tack för förtydligandet! Har nu t.ex slutat ha creme fraiche på min avocado på morgonen. (Pallar inte ägg, blir nästan alltid avocado-frukost nu).

  Nästa fråga då: Hur gör man det enklast och billigast? Jag lägger redan alldeles för mycket pengar på mat och jag tror att alla recept jag gör storkok på innehåller mycket grädde och ibland även creme fraiche :/
  Hur kommer jag runt detta?

  #67919
  AvatarMynlen
  Deltagare

  vadå för recept? Jag skulle nog bara utesluta grädden mm. Köttfärssås t.ex. gör jag alltid utan grädde,, men med litet tomatpure. Men litet grädde då och då kan väl inte vara så farligt?

  #67927
  AvatarMequila
  Deltagare

  LCHF-paj där skalet görs på grädde och ägg. Köttgrytor där såsen görs på grädde och soja. BK-mos där blomkålen kokas i grädde och sen smörjs in med färskost. Kycklinggratäng med mkt grädde och creme fraiche i såsen.

  Dessa hör till mina standard matlåde-storkok.

  Grejen är väl att jag vet inte vad ”lite grädde” och alla andra mejeriprodukter ställer till med. Äter en del ost också, samt använder i matlagning. Det verkar ju som att det kan vara orsaken till att jag står still med viktnedgången 🙁

  #67922
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  ost och grädde innehåller extremt mycket kalorier till extremt lite mättnad vilket ofta leder till att män får i sig mer energi än vad man behöver. Skit i all grädde, ost och mjölk och är riktig mat. Kött, ägg, grönsaker, avokado, fisk etc så håller du dig mätt och förser kroppen med naurlig energi.

  #67920
  AvatarAmi
  Deltagare

  Jag gör ofta färsbiffar av enbart fläskfärs, äter med ädelostklick, kryddsmör mm. Billigt, vitkål ofta billigt tillbehör.

  #67926
  AvatarMequila
  Deltagare

  Återigen, ser det största problemet i att de recept jag i regel håller mig till går åt skogen och att allt kommer kosta ännu mer pengar. Och frågan är kanske också om jag kommer kunna hålla motivationen på samma sätt med ytterligare restriktioner. Men ja, får väl försöka.

  Tycker för övrigt jag ser grädde överallt i LCHF-recept, grytor och gratänger osv. Varför är det så om det egentligen inte är helt okej?

  Och ang. ost, på t.ex. http://www.alltomlchf.se/maten/ost/ står det ”Ost i alla dess former är något man normalt kan äta mycket av då man äter LCHF”. Hur går detta ihop? :-

  #67921
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Allt beror på mängder. Säg att du ligger på 2600 Kcal och det är din kaloribalan för dagen. Har du då ätit dina 2600 Kcal, men får för dig att ta en kopp te med 1 Dl grädde och en liten bit (150 gram) ost, ja, då har du helt plötsligt kommit upp i kanske 3200 Kcal och hamnar på ett överskott.

  #67911
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  jag har frossat i ost under min viktnedgång och lägger gärna till lite grädde där det passar för det är ju så gott, men jag hamnar (ok, hamnade) sällan på över 10g kh/dag… blomkålsmos gör du på smör (koka i vatten och mixa med smör). finns massa recept på långkok, där är ingen grädde, köp en lergryta… 😉

  #67925
  AvatarMequila
  Deltagare

  Tack för pepp och tips! Då är det nya tag igen då =)
  Särskilt efter julhelgen planerar jag att strikta till saker lite (det finns säkert jätteduktiga LCHF-are som får julhelgen att fungera, men det har jag inga planer på att ens försöka faktiskt) men sen kommer våren och den 4 april firar jag 1 år med LCHF =)

  #67918
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Om ost kan vi diskutera i evigheter, men det finns olika ”vägar” på LCHF, och vill du ta ost, gör det. Jag äter en hel del ost, för utan den osten skulle jag gå hungrig och det är INTE meningen..

  Jag tycker ost är utmärkt att äta av, energitätheten bryr jag mig inte om…

  #67913
  Avatarulfons
  Deltagare

  Lite avis på att vi inte har lika goda ostar som er i holland Mynlen. Allafall inte till vettiga priser.

  #67917
  AvatarMynlen
  Deltagare

  bade ock.. ni har andra goda ostar till vettiga priser 🙂

  #67924
  AvatarMequila
  Deltagare

  Mynien, om du har tid och lust blir jag jätteglad om du vill upplysa mig om dessa ”vägar” du nämner. Är det så att om jag väljer att äta mycket ost bör jag avstå från något annat? Jag har nu försökt att dra ner på mejeriprodukter i överlag, men har det kanske varit kombinationen av ost, creme fraiche och grädde i rätt stora mängder som rört till det tidigare?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 19 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.