Ny medlem, hur ser mitt dagliga kostintag ut?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Ny medlem, hur ser mitt dagliga kostintag ut?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #934
  Avatar133kg
  Deltagare

  Hej alla LCHF:are 🙂
  Blev precis medlem här efter att ha gått på LCHFmetoden i ca 2 månader.
  Trivs bra med denna typen av kost och har tappat runt 10 kilo på dessa 2 månader.
  Tänkte mest höra om vad ni andra LCHF:are tycker om mitt dagsschema? Äter jag bra, dåligt, för mycket för lite?

  Frukost/lunch: Brukar inte bli hungrig förens 12-tiden så blir att jag äter en sen frukost kan man väl säga. Iaf så äter jag 1 kokt ägg, delat i två halvor med majonnäs och en (ibland 2) ost och skinkrulle.
  Sen blir det middag: Kött/kyckling/fisk, lite broccoli eller haricot verts och någon sås, antingen gjord på grädde eller tomatpuré och krossade tomater.
  Ibland till kvällen kan det bli något litet tex 100 gram mandlar (5.5 kolisar i den sort jag köper, dock äter jag inte mandlar mer än en gång i veckan) och cola zero.

  Hur tycker ni det ser ut?

  Sen undrar jag även om jag är ute och går en lagom rask promenad 4 gånger i veckan i en halv timme gynnar det min viktnedgång? Eller kan jag lika gärna sitta i soffan halva dagen 😛 och ändå gå ner i vikt?
  Hoppas någon kan svara på mina frågor 🙂
  Tack på förhand!

  #13494
  AvatarMisfit
  Deltagare

  Hej och grattis till din viktminskning, riktigt bra 🙂

  Jag tycker det ser bra ut om det funkar bra för dig och du är nöjd med det. Du verkar ju gå ner i vikt i lagom takt.
  Jag har nog inte läst om en ända som inte gått ner i vikt av lchf Utan motion. Så jag tror att du kan sitta i soffan halva dagen och ändå gå ner, ja 😛 MEN det är ju aldrig fel med motion. Om det gynnar viktnedgången vet jag inte, men det gynnar så mycket annat att det är värt att prova.

  #13492
  AvatarKarla
  Deltagare

  Det är aldrig fel att motionera, även om du går ner i vikt ändå. Hälsa och välbefinnande är faktiskt mycket mer än bara det man ser på vågen. Dels bygger du muskler, och muskler kräver mer energi bara genom att finnas till, så du kommer att öka din förbränning. Sen är muskler så mycket snyggare att se på än dallrigt skinn eller fett… 8) Dessutom stärker du ditt hjärta genom att promenera, så det får en bättre chans att orka slå några år till, och det är inte heller att förakta. Så fortsätt du med dina promenader, du kommer att bli SÅ mycket starkare!

  #13499
  Avatar133kg
  Deltagare

  Misfit & Karla: Tack så mycket för era svar 😀 Då kan jag känna mig lugn då, trodde nämligen att jag inte äter så mycket fett som man bör göra. Men då kan jag vara lugn 🙂
  Angående motionen, vissa veckor känner jag ingen ork till att ge mig ut.. medan vissa veckor så orkar jag.
  Men känns skönt att inte ha någon press på sig att motionera varje dag. Och som ni säger, kanonbra med motion oavsett om det gynnar min viktnedgång eller inte.. så får ju hjärtat arbeta och må bra.

  #13496
  Avatarperjoh
  Deltagare

  Jag tycker jag har haft väldigt bra nytta av att använda en matdagbok för att kunna registrera mina måltider och på så sätt ha kontroll på hur mycket fett, proteiner, kolhydrater och kalorier jag får i mig. Man ser också var de onödiga kolhydraterna finns och kan då anpassa sitt matval. Det finns flera varianter, men jag började med http://www.matdagboken.se och gillar den. Den är inte avsedd för någon speciell typ av diet utan fungerar nog för de flesta.

  På din meny skulle jag vilja utesluta Cola Zero, om inte den är skillnaden mellan att hålla på med LCHF eller ej.

  Gör din egen majonnäs, godare och nyttigare än färdigköpt.

  Använd inte för mycket grädde då den ger en del kolhydrater, många bäckar små…

  Rör på dig, det är inte bra när man ofta framför LCHF som den lates väg att gå ned i vikt och bli muskulös, rör på dig så mycket så allt känns bra.

  #13498
  Avatar133kg
  Deltagare

  Cola Zero innehåller inga kolisar alls, så därför har jag tyckt att det vart okej att dricka den.
  Men egen majonnäs kanske kunde vara något.. ska söka efter ett recept. Annars gillar jag eldorados majonnäs.
  Angående matdagbok så fungerar den inte på mig, jag glömmer oftast skriva ner mina måltider.

  Bra tips du kom med, jag kommer att motionera lite då och då.. är på tok för rastlös för att enbart sitta i soffan hela dagarna.

  #13493
  AvatarMisfit
  Deltagare

  Coca zero har inte påverkat min viktminskning vad jag vet. Den ända nackdelen jag kan komma på är att den skulle trigga igång sockersug. Men det känner man ju själv. Sen att där är ämne i det som kanske inte är naturliga, det skiter jag i ::)
  Min sambo dricker enorma mängder zero ibland, har inte påverkat honom heller.

  #13495
  Avatarperjoh
  Deltagare

  Även om du inte inte vill skriva ner allt du äter, dag för dag, är det ändå ett bra verktyg att använda för att planera eller se tillbaka på en måltid som du ofta äter, det är då lättare att se vad som bör justeras, upp eller ned. Största nyttan av ett sådant verktyg kommer den dag du kör fast och undrar varför.

  2 äggulor + 4dl olja är grundreceptet till min majonnäs, 95 gram fett, 1,4 gram protein och 0 kolhydrater per 100 gram.
  För att få lite smakvariation tillsätter jag ibland lite av tomatpuré, senap, vinäger eller citronsaft.
  Av de grejer vi har hemma så tycker jag att vår mixerstav med ballongvisp ger den absolut bästa konsistensen.

  Cola Zero handlade inte om kolhydraterna utan om att hålla uppe ett sug efter sött, även om det söta är konstgjort, så kör på så länge det funkar.

  / Per

  #13497
  Avatar133kg
  Deltagare

  perjoh: jag har inte sagt att jag inte vill skriva matdagbok.. bara att jag har lätt för att glömma.
  Jag kan dricka zero utan att bli sötsugen på annat, så för min del är det ingen fara. Som du säger dock att det finns konstgjorda ämnen i det.. men några biverkningar har jag inte märkt av alls. Oh well.. jag kör på i samma takt.. just nu står jag still på vågen men är ju sånt som händer.

  Misfit: Zero är gott, godare än tex sprite zero. Att dricka för mycket kan aldrig vara bra dock.. dels tänderna och sen magen. Det har väl en laxerande effekt om jag inte missminner mig? Men är ej hundra.
  Men i måttlig mängd så 🙂

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.