Ny och desperat efter hjälp =)

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4506
  Avatarnizzy
  Deltagare

  Hej alla!

  Nu har jag äntligen slutat amma och vill ta tag i mina graviditetskilo 🙁 efter övervägen så känner jag att LCHF känns bäst!
  Men för att sätta igång så har jag frågor som jag skulle uppskatta så oerhört om ni som är lite mer vana kunde svara på…så jag kan komma igång ngn ggn!! :)) Har ungefär 8kg som jag vill tappa!!

  1. Vad jag förstått så e d mestadels proteiner och fett man ska äta!? Jag älskar att steka tex. champinjoner och sockerätor (som substitut till pasta/potatisen) med min köttbit och en fet sås. Är det bra? Hur mycket grönsaker kan man äta och vilka passar bra att äta??

  2. Hur fet ska maten vara? Hur vet man att man äter tillräckligt fet mat för att gå ner i vikt?

  3. Alla dessa ”efterätter” man kan göra lchf-style…går d bra att äta närsom eller ska d inte bli för mkt sånt heller.

  4. Jag klarar mig inte utan frukt.. e d ok att äta ngn per dag, eller försämrar det viktminskningen?

  Alla svar och råd uppskattas varmt 🙂

  #67798
  AvatarSweet
  Deltagare

  Vet i alla fall att frukt är big- no,no..
  för mycket socker.
  Vitaminerna kan du få från grönt.

  Jag är mer grönsaks människa och önskade att jag fick svulla i det,,, hahaha.
  Men det får man inte i heller

  #67800
  Avatarnizzy
  Deltagare

  Jaså? Hmm.. tråkigt, man får ju inte äta mkt alls då ju? Bara kött och ägg?? Fick för mig att man får äta hur mkt fett och grönsaker borde ju va ok… man vill, de enda man ska undvika är kolhydrater och socker!!

  #67797
  AvatarTjockaPappan
  Deltagare
  Quote:
  Jaså? Hmm.. tråkigt, man får ju inte äta mkt alls då ju? Bara kött och ägg?? Fick för mig att man får äta hur mkt fett och grönsaker borde ju va ok… man vill, de enda man ska undvika är kolhydrater och socker!!

  Läs gärna:

  http://www.kostdoktorn.se/lchf

  och se vad Kostdoktorn handlar:

  http://www.youtube.com/watch?v=H0cjeqs8SZU

  lite matråd saxat från kostdoktorn:

  Ät gärna

  Kött: Valfri sort. Nöt, gris, vilt, kyckling. Fettranden är nyttig liksom skinnet på kycklingen. Välj gärna ekologiskt och gräsbetat om du kan.
  Fisk och skaldjur: Alla sorter. Gärna feta fiskar som lax, makrill eller strömming. Undvik panering.
  Ägg: I alla former. Kokt, stekt, omelett. Gärna ekologiska.
  Naturligt fett, feta såser: Använd gärna smör och grädde i matlagningen så blir det godare och du blir mättare. Bearnaisesås, hollandaisesås, läs på förpackningarna eller gör själv. Kokosfett, olivolja och rapsolja är också bra alternativ.
  Ovanjordsgrönsaker: Alla sorters kål, till exempel blomkål, broccoli, vitkål, brysselkål. Sparris, squash, aubergine, oliver, spenat, svamp, gurka, grönsallad, avokado, lök, paprika, tomat med mera.
  Mejeriprodukter: Välj alltid det fetaste alternativet. Riktigt smör och Bregott, grädde (40 %), crème fraiche, feta ostar. Fet grekisk/ turkisk yoghurt. Var försiktig med vanlig mjölk och fil, de innehåller mycket mjölksocker. Undvik smaksatta, sockrade och lättvarianter.
  Nötter: Bra som tv-godis (helst i måttliga mängder).
  Bär: Okej i måttliga mängder, om du inte är superstrikt/-känslig. Goda med vispad grädde.

  #67799
  Avatarkarin_
  Deltagare

  Jag har ätit enligt lchf i tre veckor snart och det är först nu jag har hittat ”min” lchf. Jag var också väldigt fundersam om mängd mat i början, och oftast så äter man ju mer de första veckorna.
  Jag tror helt enkelt att du får testa dig fram ang. hur mycket fett du ska ha i maten osv, eftersom det är individuellt. Jag tror att din kropp kommer berätta för dig hur den vill ha det så småning om!
  Kan du inte byta ut sockerärtorna mot typ sparris eller squash?
  Smörstekt vitkål passar tex till köttfärsås 🙂

  lchf.se har en bra kolhydratslista, kolla in den (ligger under fliken ”mat”)!

  #67796
  AvatarVivvi
  Deltagare

  Har lite svårt att förstå att folk känner att ”man knappt får äta nånting”. Vi får ju äta hur mkt gott som helst som man tidigare inte vågat röra vid 🙂
  Att inte klara sig utan frukt är ungefär lika med att inte klara sig utan godis varje dag. Man har lärt sig genom alla tider att frukt är så nyttigt, så nu lurar man gärna sig själv och säger att ”det kan väl inte vara så farligt”….farligt nej….lämpligt onej, inte om man vill gå ner i vikt och får igång förbränningen.
  När du kört lchf ett tag så kan du testa att ta en frukt nån gång ibland och se hur din kropp reagerar. Men i början skulle jag hålla mig borta från dom helt och hållet.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.