Ny och oerfaren! Vill tappa ett par kilo.. tacksam för svar :)

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Ny och oerfaren! Vill tappa ett par kilo.. tacksam för svar :)

Etiketter: , ,

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5121
  AvatarMumma
  Deltagare

  Hej allihopa.

  Jag satte igång min LCHF diet för 2 dagar sen. Än så länge känns det bra. Inte för att jag åt så mycket kolhydrater innan, men är tokig i sötsaker och gärna småäter och ville få stopp på detta. Jag tränar regelbundet för att jobba från båda hållen.

  Nu undrar jag : Jag vill tappa ett par kilo, max 5 ca. Kan LCHF fungera då?!
  Och vad sker om jag fuskar lite med några glas vin på helgen? Blir det Kaos is systemet?
  Jag har oerhörd respekt för kroppen och dess hälsa och vill inte ställa till det istället för att rätta till som jag tänker jag gör nu?! ,, Mumma

  #79206
  AvatarAngelica12
  Deltagare

  Hej!
  Självklart kan du minska i vikt av LCHF, vilket är en stor bonus! Men när du börjar med LCHF så tappar du vätska första veckan och det är för att du tömmer glykogendepåerna. Sen går det bara av farten. Om du dricker rött vin/ tort vin på helgen är det inte hela världen. Det som jag iaf kan lyfta ett varningens finger för är allt runt om som frestar. Jag har kört LCHF i ca 1 1/2 månader och jag dricker vin på helgerna, upp till en flaska vissa lördagar, men då skippar jag allt onyttigt, samt att jag försöker att äta liiite kalorier dagen efter i och med att kroppen inte har samma förbränningsförmåga. Det har INTE påverkat min viktnedgång. Sen förespråkar jag LCHF som en livsstil och inte en ”extemdiet” så om du går tillbaka till att äta godis, pasta m.m. efter att du gått ner dina 5 kg, så finns ju chansen att du går upp allt igen.

  #79207
  AvatarCountrygirl
  Deltagare

  Jag har liknande mål, bli av med sockersuget och tappa några kilo. Är hopplös småätare och dreglar nästan när jag går förbi godishyllan. Vill inte heller göra kaos i systemet. Värsta tänkbara – gå upp ytterligare några kilo, och vara ständigt hungrig. Tycker det verkar vara väldigt många bud om hur mycket kolisar man kan äta – via grönsaker, kryddor etc

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.