Ny på forumet

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1590
  AvatarAnonym
  Gäst

  Hejsan! Jag är ny på forumet och har kört LCHF i ungefär en vecka. Har tidigare varit skeptisk men blev nyfiken på att läsa mer efter att ha sett ”Kostdoktorn” i TV4 nyhetsmorgon, tycker det jag läste lät vettigt och bestämde mig för att ge det en chans. Jag var överviktig som barn och tonåring, har vägt som mest ca 80 kg till mina 1,56-1,58 cm. Gick ner i vikt ett par gånger, någon gång med hjälp av viktväktarna men flest gånger tyvärr med svält, har haft ätstörningar, vägde som minst 43 kg. Det var dock inte så pass illa att jag behövde hjälp från sjukvården. Tyvärr kan jag inte minnas någon period i mitt liv där jag haft en sund inställning till mat, utan det har alltid handlat om att gå ner i vikt, låta bli att äta för mycket, låta bli att äta godis osv, dvs det har alltid mest handlat om negativa känslor. Har sedan 20-års åldern haft en ganska normal vikt, strax under 60 kg men har senaste året vägt kring 60-62. Jag känner för min egen del att det är för mycket på gränsen till för mycket. Mitt mål är en vikt på alltifrån 50-56 kg, jag har inget förutbestämt utan det är spegeln och känslan som får avgöra. Hursomhelst, väger nu 60 kg och har inte gått ner ett kg sedan jag började med LCHF, dock flera cm i midjan. Jag känner en ENORM skillnad i mättnadskänsla och godis/småäta sug, blir mätt på normala/små portioner och håller mig verkligen mätt och har inget somhelst sug, WOW!
  Känner mig också lättare och mindre ”uppsvälld”, har inte mått dåligt alls. Tränar på gym ca 30 min-1 tim ca 3 dagar i veckan, i övrigt bara promenader med mina hundar. Har lite problem med att komma på bra mat, så vid nästa storhandling ska det köpas hem en massa bra grejer så jag kan börja testa alla LCHF recept som ser så smaskiga ut. Försöker nu till en början att undvika pasta, potatis, ris, bröd mm helt. Tidigare åt jag havregrynsgröt varje morgon och det gick ju då även åt en hel del mjölk till detta, svårt att äta annan frukost för det var en favorit men det ska nog gå bra. Ja, det var lite om mig!

  #24589
  AvatarAriadne
  Deltagare

  Välkommen hit, är själv ny på forumet , men inte med LCHF. 🙂
  Jag mådde också kanon under min första vecka, som en energikick – och det har bara fortsatt så, det har inte gått över ännu efter över ett halvår! 😀 Wow är ordet!

  #24587
  Avatartoru
  Deltagare

  Valkomna till forumet båda två. Riktigt kul med så mycket nya ”ansikten” här!

  #24588
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Men det är väl ändå viktigast att kroppen ändras till det bättre… jag menar mer än vågen?? Välkommen och lycka till=))

  #24586
  AvatarAnonym
  Gäst

  Hum? Ja, eftersom hur jag tycker att min kropp ser ut och känns är viktigast så har jag en målvikt på alltifrån 50-56 kg. Jag är inte nöjd som det är nu och har legat inom tidigare nämnt viktområde tidigare och då varit nöjd. Har även vägt under 50 kg och trivdes inte, visst det fanns fördelar med det, som att känna sig så lätt och rörlig men mest nackdelar, bla ”ploppögon” som jag inte tycker är så snyggt, pyttebröst och shopping som endast kunde företas på barnavdelningarna i princip 😛 Tack för välkomnandet!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.