ny på lchf råd

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #627
  anna76
  Deltagare

  Har ca 10 kilo att gå ner är inte jätte övervikt, börja med denna kost idag. Så nu till mina frågor ska man räkna kalorier för man är ju matad med att för att lyckas att gå ner så är det kalori in o kalori ut. Men när jag äter så mycket fett så har jag typ som min frukost idag
  omlett på 4 ägg + ostskivor+ koksfett redan kommit upp till 1050 kalorier. Då har jag knappt nått kvar att äta under dagen. Någon som kan förklarar lite för mig hur det funkar. Sedan är jag rätt så inaktiv och lidit av bulimi och hetsätning vilket gjort att jag från normal viktigt dragit på mig snabba kilon som jag vill bli av med. har hört att denna diet har hjälp många ätstörda att få ordning på sin kost, så någon med samma bakrund som vll gärna dela med sin erfaren het är jag oerhört tacksam för. Är det normalt att inte känna sig mätt i början?? för tidigare åt jag en frukost på gröt+ ägg+ frukt och det höll mig mätt, men nu känner jag att jag inte är rktigt mätt, är det som min hjärna lurar mig för jag inte äter kolhydrater o skriker efter det??? Så nu till min sista fråga kommer jag att lyckas att gå ner i vikt av så mycket fett???Är fett rädd, provat många olika diet utan att lyckas så nu hoppas jag att detta hjälper. tacksam för svar

  #10865
  Susanna
  Deltagare

  Hej.

  Kul att du också har börjat med dieten och lycka till! Många av dina frågor kommer du att hitta svar på om du kollar runt lite på forumet. Vad gäller kalorier går meningarna isär där, vissa räknar dem och vissa struntar fullkomligt. För en del funkar det att inte räkna och ändå gå ner i vikt medan andra känner att det inte ger något. Det är bara att pröva sig fram! Mitt tips till dig är att du iaf inte ska vara så fäst vid kalorierna i början utan äta dig mätt och vänja dig av med sockret och in på fettet först.
  De första dagarna kände jag mig konstant hungrig och gick och smååt hela tiden. Se till att ha ”nyttiga” saker hemma så att du inte äter för mycket då. Tips kan vara en skinkskiva med philadelphiaost, lite tonfiskröra på ett salladsblad, en kopp te, en sked keso, lite brieost.. med andra ord en massa smaskiga saker 🙂 Jag hade även ont i huvudet dag 2 och 3 men sen verkade kroppen ha vant sig och jag mådde bättre igen samtidigt som konstanthungrig-känslorna minskade.
  GÅ och köp hem saker som är kolhydratfattiga som du kan ha i kylskåpet när suget sätter in, annars är det lätt att falla för frestelsen..

  Som du kommer se på detta forum har väldigt många människor gått ner många kg av att äta fett, så varför skulle inte du göra det?
  Lycka till igen!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.